MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Hiánypótló újdonságok a Palmer kínálatában

A Palmer új sorozatával elsősorban a zenészek igényeit kívánja kielégíteni sokoldalú és praktikus megoldást kínálva. A különféle hasznos szolgáltatást nyújtó, de azonos kivitelű strapabíró alumínium/acél készülékházba épített német tervezésű elektronikák passzív módon működnek, azaz nem igényelnek tápegységet, így rendkívül üzembiztos működést garantálnak. Mindegyikre jellemző a tiszta és színezetlen, alacsony zajú audió jel. A készülékek hátuljára újraírható címkét helyezhetünk, amellyel megkönnyíthetjük az azonosítást.

Palmer wipper
Passzív DI-box

Ha a gitár, a basszusgitár vagy a billentyűs hangszer tiszta hangját szeretnénk használni, akkor egy kiváló minőségű DI-boxra van szükség, amely nem változtatja meg a természetes hangzást és nem ad hozzá zajt.

A Palmer wipper egy egycsatornás passzív DI-box kiváló minőségű transzformátorral, amely magas hangerőt is elbír anélkül hogy torzítana, vagy elrontaná a hangszer tiszta hangját. A 10:1 áttételnek köszönhetően optimális impedancia- és szintbeállításra használható a gitár, basszusgitár, billentyűs hangszerek vagy szintetizátorok jeleinek szimmetrikus mikrofonbemenethez való csatlakoztatásához. Ugyanakkor a galvanikus leválasztás megakadályozza a földhurok okozta zajt, így a jel tiszta és rendkívül alacsony zajszintű marad, bármiféle interferencia nélkül. A kapcsolható 30 dB-es előcsillapításnak köszönhetően a wipper az erősítő kimenete és a hangszóró közé is beköthető.

A Palmer wipper egy könnyen használható problémamegoldó eszköz. Passzív felépítésének köszönhetően nincs szükség elemekre vagy fantomtápra. Ezáltal rendkívül üzembiztos, és az alumínium és acél készülékháznak köszönhetően gyakorlatilag elpusztíthatatlan is. Mivel képes megőrizni a hangszer természetes hangzását, stúdió- és élő környezetben is remekül megállja a helyét. Így könnyedén hűek lehetünk a hangzásunkhoz.

Palmer ilm
Hangszórószimulátoros passzív DI-box

Megtaláltad a tökéletes erősítő hangzást, de valahogy minden színpadon másképp szól? A Palmer ilm hangszórószimulációs DI-box megszünteti az erősítő mikrofonozással kapcsolatos összes bizonytalanságot, például a mikrofon kiválasztását, az akusztikai környezetet és a pozicionálást. Egy kifinomult szűrőkapcsolóval, amely egy valódi gitárhangszóró viselkedését szimulálja, autentikus hangzást nyújt akár mikrofon nélkül is. A közvetlen jel mindig ugyanúgy szól, akár otthon, a (házi) stúdióban, a próbák során, vagy a színpadon, a helyiség méretétől függetlenül.

A Palmer ilm három analóg gitárhangszóró-szimulációs beállítást kínál, amelyek tipikus gitárhangszóró modelleket képviselnek. A virágnyelven írt elnevezéseket meghagyták a többieknek: a Palmer ilm ezeket „normal”, „mellow” és „bright” néven emlegeti.

A Palmer ilm-et általában a gitárerősítő kimenete és a gitárhangszóró közé szokás kötni, de az erősítő vonalkimenetén is működtethető. A bemeneti szint beállításához az ilm egy csillapító kapcsolóval rendelkezik, amely három beállítást kínál: 0, -15 és -30 dB.

A Palmer ilm kimenete szimmetrikus és transzformátorral leválasztott, ami azt jelenti, hogy nincs interferencia vagy földhurok, ha keverőpultra vagy audió interfészre csatlakoztatjuk. A
Palmer ilm segítségével mindig bízhatunk abban, ami igazán számít: a zenében, a hangszerben és a saját hangzásban.

Palmer trave
Passzív re-amp box

A re-amping egy elterjedt felvételi technika, amelyet sok hangmérnök használ. Lehetővé teszi, hogy nyugodtan kísérletezhessünk azzal, hogy gitár-, basszus-, billentyűs-, dob- és akár éneksávokat futtatunk át erősítőkön és effektpedálokon. Mint sok más technikához, ehhez is szükség van a megfelelő eszközökre.

A Palmer trave egy passzív re-amp box, amely nem igényel külső tápegységet. Belsejében egy speciálisan kifejlesztett transzformátor található, amely a szimmetrikus vonal jelet szimmetrikus Hi-Z jellé alakítja át, tökéletesen illeszkedő impedanciával a gitárerősítő vagy effektpedál számára. Ugyanakkor a trave megakadályozza a földhurkokat, amelyek egyébként szinte elkerülhetetlenek, amikor egy audió interfész vagy keverő kimenetét egy gitárerősítővel vagy effektpedállal kombináljuk. A re-amp box bemenete lehetővé teszi a konzumer (-10 dBV) és a professzionális (+4 dBu) szintek közötti váltást, a kimeneti szint pedig fokozatmentesen állítható, így az erősítőt vagy a pedálokat pontosan úgy vezérelhetjük, ahogyan azt szeretnénk.

A Palmer trave passzív re-amp box segítségével új, kreatív hangzásokat és hangszíneket adhatunk a zenéhez.

Palmer tauber
Passzív mikrofon összegző box

Két mikrofon kellene, de csak egy szabad mikrofonbemenet van? Ez a probléma azóta létezik, amióta PA-rendszerek léteznek! A Palmer tauber Microphone Merge Box egyszerű módon oldja meg a problémát. Két szimmetrikus mikrofonbemenettel rendelkezik, amelyeket egy ellenállásmátrixon keresztül összegez egy szimmetrikus monó jellé, amely egyetlen XLR kimenetre kerül. Ez olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik!

Két dinamikus mikrofonhoz vagy két kondenzátor mikrofonhoz használható. Ideális esetben azonos vagy hasonló típusú mikrofonok kellenek, hogy elkerülhetők legyenek a nemkívánatos szintkülönbségek. A fantomtáp mindkét bemeneten átvezetésre kerül.

Passzív áramkörének köszönhetően a tauber hangszíneződés nélkül működik és nem igényel tápegységet. A burkolat és a csatlakozók rendkívül robusztusak és hosszú élettartamúak.

Palmer enz
Kétcsatornás aszimmetrikus vonalszintű leválasztó box

Amikor egy médialejátszót vagy laptopot csatlakoztatunk egy HiFi- vagy PA-rendszerhez, gyakran tapasztalhatunk olyan zajt, mint a földhurok okozta brumm. A Palmer enz használatával biztosak lehetünk benne, hogy az ilyen zavaró jelek többé nem fordulnak elő!

Az interferencia oka leginkább a földpotenciál-különbségekben rejlik, amelyek kóbor egyenáramokat eredményeznek az audió kábeleken keresztül. A megoldás az, hogy a két készülék közé egy transzformátort helyezünk a földvezeték leválasztására. A Palmer enz két ilyen transzformátorral rendelkezik a két csatornához. A bemenetei és kimenetei RCA aljzatok, amelyek a HiFi és a konzumer berendezéseknél szokásosak. A hangminőség azonban a profiknak is megfelel, mivel a hangzás változatlan marad.

Ez teszi az enz Line Isolation Boxot hasznos problémamegoldóvá az otthoni vagy autós HiFi rendszerekhez és a PA-rendszerekhez a konferenciatermektől az éjszakai klubokig. Egy Line Isolation box minden DJ felszereléshez hozzátartozik. Amikor zúgás és brumm van, a Palmer enz egy gombnyomással csendet teremt.

Palmer vils
Csatorna összegző vonal leválasztó box

Mindannyian tapasztaltuk már a következőket:
Otthon a hang dinamikus és tiszta volt, de a prezentáció alatt zúgott és búgott, és nincs időnk kideríteni az okát. Itt jön jól a Palmer vils, amely biztonságosan leválasztja egymástól a laptop, a médiaeszközök és a PA-rendszerek földpotenciálját. (Visszatér a nyugalom és a közönség, ismét teljes mértékben az előadására koncentrálhatunk.)

A Palmer vils két szimmetrikus RCA bemenettel rendelkezik. A laptop fejhallgató kimenetéhez egy szabványos, 3,5 mm-es jack-csatlakozóval ellátott Y-kábellel csatlakozhatunk. A vils mindkét sztereó csatornát monóvá összegzi, így csak egy szabad mikrofonbemenetre van szükség a PA-hoz való csatlakozáshoz.

A Palmer vils rendkívül könnyen használható és passzív működése miatt nincs szükség tápegységre. Egy ellenálláshálózat és egy transzformátor, amely egyidejűleg szimmetrizálja a jelet, biztosítja a szint és az impedancia optimális beállítását. Ez azt jelenti, hogy még hosszabb kábel esetén sem lép fel interferencia. A Palmer vils segítségével biztosak lehetünk abban, hogy az előadások olyan dinamikusak és tiszták lesznek, mint otthon.

A Palmer termékek forgalmazója az Elimex Kft.
Részletes ismertető és vásárlás: Palmer River


2023. február 17. 05:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA