MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Füstté vált a kiberfotografikus álomfogó

Álomhatáron az Interurban. A Petőfi Tv Nézzünk szét! című műsorában mutatkozott be az InterUrban új dala és videóklipje, a Füstté vált. A jelenlegi track saját dalszövege, az InterUrban vonatkozásában egy térhajlításos újdonság. Most már nyilvánvaló, hogy azért robbantak be a köztudatba, hogy közelebb hozzák az emberekhez a népzenét az elektronikus zene magyar népdalokkal való ötvözésével, illetve egy minden eddiginél innovatívabb vizuális megközelítéssel.

Az InterUrban újdonsága különleges hangulatot teremt. A dal az álom és az ébrenlét határán átélt élményeket jeleníti meg, melankolikus és komor hangvételben. A hétköznapi zajok és zörejek elektronikus zenei alkatrésszé alakítása ismét tetten érhető a dalban és újra előkerülnek a valószerűtlen gépek, amelyek az InterUrban vizuális megjelenésének elválaszthatatlan részét képezik.

„A tavalyi év nem épp a legjobb választás volt a debütre, de a sok elkészült anyaggal a hátunk mögött már nagyon szerettünk volna megmutatni magunkat. Idén felpörgünk, készülünk a live act-re immár hárman, és új trackeket hozunk ki az év során, de az sincs kizárva, hogy feltöltünk egy egész albumnyi zenét a Spotify-ra”– jegyezte meg Muzsnyai Márti az InterUrban énekesnője. Az elektronikus zenei formációt élő hangszeres megszólalással láthatjuk majd a live acteken és plusz látványelemekkel is készül a csapat, de, hogy pontosan mi lesz az, még egyelőre nem publikus.

Az új klip rendezését és vágását ismét Kovács Krisztián jegyzi. Az Interurban legújabb klipjében valami fényképezőgépre hajazó „műszert” láthatunk, mi ez tulajdonképpen? Már magának a csapatnak is megfordult a fejében, hogy elindítják az „Adj nevet” című játékot a Facebook oldalukon, hátha sikerül találni valami frappáns elnevezést a „műszereknek”. Ez a kiberfotografikus álomfogó például egy valaha szebb napokat látott polaroid gépből, egy mikrofonból, egy atomjaira szedett telefonkijelzőből, potméterből és egyéb mások által hulladéknak gondolt prózai elemekből áll, melyek a formáció titkos műhelyében készülnek sorozatban. Jelen szerkentyű kigondolásához és összeszereléséhez két nap kellett.   Alkotójuk a formáció zenei producere Imó, akinek nem ez az első, de nem is utolsó újragondolt alkotása. Egyelőre elektromos fénycsóvákat nem lövell, de azért jobb lesz vigyázni vele....


2022. február 8. 08:38

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA