MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

FGDP-50 és FGDP-30: újratervezett ujjdobok

Az ujjdobolás egyre nagyobb népszerűségre tesz szert klubokban, élő koncerteken és a közösségi médiában is. A Yamaha modellek ezekre a célokra tökéletesen megfelelnek.

A Yamaha FGDP-50 és FGDP-30 modelleken az ujjdobolást a még kifejezőbb és sokoldalúbb lehetőségekkel még magasabb szintre emelik. Mindkét modellben 18 ütőfelület található, melyeket a játékos az ujjaival szólaltathat meg. A hangszereknek nincs szükségük hangosításra, használatuk egyszerű, ezért semmi sem szab határt kreativitása elé. Az FGDP-50 további nyolc RGB ütőfelületet és kijelzőt tartalmaz, támogatja az USB meghajtóról a lejátszást és a felvételt, továbbá olyan funkciókat is használhat, mint például a Note Repeat, mely a kreativitást tovább segíti.

Ergonómia szempontjából tökéletes az ujjdoboláshoz
A Yamaha az ujjdoboláshoz optimalizálta az FGDP ütőfelületeket. A kiosztás a kéz anatómiáját követi, vagyis az általános három ujjas játék könnyen kivitelezhető: a hüvelyk a lábdobot, a mutatóujj a pergőt és a középső ujj a lábcintányért tudja megszólaltatni. Természetesen ez csak javaslat, akár két kezét is használhatja és teljesen más ujjrendeket is alkalmazhat. Az ütőfelületeket az ujjdoboláshoz terveztük. Más ütőfelületektől eltérően az FGDP modellek esetében kevesebb energia szükséges az ujjak számára a megfelelő dinamika eléréséhez, ugyanakkor a legkisebb mozdulatok is hallhatóvá vállnak az érzékeny felületeken. A felület nyomásakor a hang elnémul, ezzel a funkcióval a cintányér némítás effekt érhető el. Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően az FGDP-50 és FGDP-30 modellekkel öröm a játék.

Ujjai alatt a mennydörgő ritmusok születnek
Csak képzelje el, hogy a Yamaha teljes elektromos dobfelszerelés arzenálja megszólaltatható az ujjai segítségével - pontosan erre képesek az FGDP-50 és az FGDP-30 modellek. A DTX modulok rendkívül sokféle akusztikus dob hangszíneit tartalmazzák és bármely stílushoz alkalmazhatók, az új elektromos dobhangszínek további lehetőségeket nyújtanak. A DTX dobfelszereléseket nem közvetlenül rendeltük az FGDP ütőfelületekhez. Helyette úgy állítottuk be őket az új hangszerekhez, hogy az ujjdoboláshoz legyenek optimalizálva és ne a dobverő erősségéhez. Az FGDP modellekben a következő hangszínek széles választéka található: 1.500 hangszín és 48 gyári beállítás az FGDP-50 illetve 1.212 hangszín és 39 gyári beállítás az FGDP-30 esetében.

Független ütőshangszerek: a megszólaltatáshoz nincsen szükség külső eszközökre
Fontos szempont volt a Yamaha számára az, hogy az FGDP-50 és FGDP-30 modellek minél egyszerűbben szólaljanak meg. Az ujjdobolás korábban vezérlőket és sok más külső eszköz jelenlétét, valamint a rendszer összeállításáshoz jelentős szakértelmet kívánt meg. Az FGDP sorozat esetében ezek nem szükségesek, a modellek a megszólaltatáshoz nem igényelnek külső eszközöket. Mindkét hangszerben 2.5 W-os hangszóró található és a modellek USB segítségével újratölthető lítium-ion akkumulátorról működnek. Az ütőfelületek és a hanggenerátor is a hangszerekbe van építve, ezért nincsen szükség külső eszközökre. Csak kapcsolja be és máris kezdheti a dobolást az FGDP hangszerrel.

Az egyszerű csatlakozás kihozza a maximumot minden fellépés során
Bár az FGDP-50 és az FGDP-30 hangszerek megszólaltatásához nincs szükség külső eszközre, azonban csatlakoztatáskor újabb lehetőségek tárulnak fel. USB-n keresztül csatlakoztathatja hangszerét számítógépéhez és dobszoftvereket vagy virtuális hangszerek mintáit szólaltathatja meg. A csatlakoztatással audió felvételt vagy MIDI adatokat rögzíthet számítógépére telepített szoftverrel, illetve gyakorláshoz okoseszközéről zenéket szólaltathat meg. Az ingyenes Yamaha Rec’n’Share alkalmazással (iOS vagy Android) a felhasználók könnyen szerkeszthetik audió vagy videó felvételeiket, majd a kész anyagot a közösségi médiára feltölthetik.


2023. szeptember 13. 09:07

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA