MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Fedezd fel a zene valódi hangzását az új HD 560S fejhallgatóval

Napjaink audiofiljei órákat képesek eltölteni zenehallgatással, illetve kedvenc zenéik elemezgetésével – akár más művészek munkájáról, akár saját felvételeikről van szó. A Sennheiser új HD 560S fejhallgatója pontosan az elemző zenehallgatáshoz szükséges tulajdonságokkal rendelkezik – ráadásul megfizethető áron. A hangzás természetes, precíz és referencia minőségű, amely minden apró részletet felszínre hoz, és amelyet kivételes mélyfrekvenciás kiterjesztés jellemez. Mindamellett a fejhallgató viselése cseppet sem megterhelő, szinte alig érzékelhető.

HD 560S fejhallgatót azok számára tervezték, akiknek a hanganyag legapróbb részleteit is ki kell elemezniük, legyen szó hangstúdió-felvételről vagy bármilyen hangfájlról. A tervezők célja az volt, hogy a fejhallgató a saját hangzásformálása és interpretációja helyett a zeneszám eredetileg elérni kívánt hangzását fedje fel. A HD 560S jelátalakítóját kifejezetten a precíz hangvisszaadás jegyében tervezték, így megbízhatóan használható különböző eszközök, mixek, források, illetve médiaformátumok összehasonlításához (A/B). A hátul nyitott fülkagylók kedveznek a hanghullámok természetes terjedésének, míg a hangszórók optimális térbeli elhelyezkedése széles, jól körülhatárolt hangzásteret hoz létre – anélkül, hogy a helyiség akusztikai jellemzőinek változtatásával kéne bajlódnunk.

Az új referencia fejhalgató tulajdonságai

A 6 Hz–38 kHz-es frekvencia-tartományt kínáló HD 560S a teljes frekvenciaspektrumot valósághűen, mindamellett élvezetes és egyenletes mélyfrekvenciás kiterjesztéssel adja vissza. Ennek köszönhetően a fejhallgató könnyedén adja vissza a modern zenékre jellemző, komplex mélyfrekvenciás hangokat. Ugyanakkor a magas szintű (110 dB/1 V) érzékenység és a rendkívül alacsony THD (90 dB-nél <0,05%) kifejező dinamika-tartományt és még magasabb hangnyomásszinteknél is tiszta hangzást biztosít.

„Örömmel mutatjuk be a belépő szintű audiofil HD 560S fejhallgatót. Ami a mélyhang-visszaadást és az ár-érték arányt illeti, ez a termék paradigmaváltást jelent a nyitott, dinamikus fejhallgatók területén” – mondta Jermo Köhnke, a Sennheiser termékmenedzsere. „Az elemző lehallgatási feladatokra optimalizált, lineáris akusztikájú HD 560S fejhallgatót azon audiofil felhasználók számára tervezték, akik előszeretettel kísérik figyelemmel a felvételek teljes jelútját.”

Fejhallgató, melynek viselése alig érzékelhető

Ha hosszabb ideig kell fejhallgatót használnod, akkor célszerű, ha az rendkívül könnyű, vagy még jobb, ha szinte nem is érzed, hogy a fejeden van. A HD 560S a zavartalan zenehallgatás biztosítása érdekében kimondottan könnyű szerkezettel bír. A nyitott, kagylós fülrész a természetes hangzáson túl további előnyökkel is jár – a jól szellőző fülkagylók nem érnek a fülhöz és mindig hűvösek maradnak. Még a velúr fülpárnák megtervezésénél is gondosan ügyeltek arra, hogy azok minden érintkezési ponton biztosan, mégis puhán feküdjenek fel, így hosszabb használat esetén is kényelmes viseletet biztosítsanak.

Mivel az audiofilek előszeretettel cserélgetik a forráseszközöket, a HD 560S-t kifejezetten úgy tervezték, hogy az a lejátszási rendszertől függetlenül mindig kivételes hallgatási élményt kínáljon. A 120 Ω-os impedanciának köszönhetően pedig a HD 560S gyakorlatilag bármely audio forrással használható. A lehető legsokoldalúbb használat érdekében a HD 560S egy 6,3 mm-es csatlakozóval rendelkező, levehető 3 méteres kábellel, valamint egy 3,5 mm-es jack-csatlakozós, 15 cm-es adapterkábellel kerül forgalomba.

Az HD 560S már kapható 69 900 Ft ajánlott fogyasztói áron.

Kapcsolódó termékek


2020. november 14. 15:11

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA