MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Éves összesített slágerlisták: Ők landoltak az élen

Hétről-hétre készülnek el azok a listák, amelyek arról mesélnek, hogy mely hazai, külföldi dalok pörögnek legtöbbet a rádiókban, vagy mik azok a lemezek, amelyek a leginkább fogynak. A MAHASZ a minap közzétette, hogy az összesített slágerlisták alapján melyek azok a produkciók, amelyek a legsikeresebbek voltak 2021-ben.  

Hazai sikerek:
- Az Album Top 100-as lista élén az Omega zenekar landolt. A produkció „Testamentum” albuma immáron négyszeres platina minősítést kapott, továbbá folyamatosan jelen volt, jelen van a slágerlistákon, így ez a lemez bizonyult a legsikeresebbnek tavaly.

- A Hősök és a Compact Disco közös száma, az életigenlő, „Minden rendben” több mint 7600 alkalommal csendült fel a rádiókban a Radiomonitor.com adatai szerint, ennek köszönhetően ez a közreműködés lett 2021 legjátszottabb hazai rádiós slágere.

- Rúzsa Magdi „Szembeszél” száma 24 héten volt listavezető, ez a szerzemény a Magyar Rádiós Top 40 rekordere jelenleg. Ezzel a teljesítménnyel Magdi lekörözte Rácz Gergő rekordját, aki a „Mostantól” dalával írt slágerlista-történelmet.

- Meg kell említenünk a New Level Empire sikereit is, ugyanis azon kevés zenekarok közé tartoznak ők, akik a 40-es hazai rádiós mezőnyben 4 dalukkal is több héten át bizonyítottak.

- Lotfi Begi teljesítménye is kimagasló volt 2021-ben, hiszen 19 produkciója 43 257 alkalommal csendült fel a hazai frekvenciákon. A legjátszottab magyar énekesnő Rúzsa Magdolna (40. 187), a legjátszottabb zenekar pedig a Halott Pénz (36.431) lett. A rádiók Magditól és a Halott Pénztől is 17-17 szerzeményt játszottak.

- Több mint 12.000 alkalommal csendült fel még a különböző állomásokon a Kowalsky meg a Vega, Rácz Gergő, Szakács Gergő, a Bagossy Brothers Company, a Manga Cum Laude, Curtis, Zséda, a Margaret Island, Berkes Olivér, a Honeybeast, ByeAlex és a Slepp, Majka, a Wellhello, a Follow The Flow, vagy éppen a New Level Empire valamelyik szerzeménye.

- A kislemezeket tekintve Ákos tarolt. A „Fel a szívekkel” című EP a letöltések és az eladások darabszáma alapján a Single Top 100 első helyén landolt.

- A Stream Top 100 élére Azahriah x Desh közöse, a „Mind1” érkezett be. 12 hétig vezették a heti streamlistát, amivel a hazai hangfelvételek rekordját állították be. A rajongók  kiemelten imádták a „Rét” című dalukat is.

Nemzetközi fronton:
- A Rádiós Top 100 lista élén Jason Derulo és a „Take You Dancing” sláger landolt. Minden magyar ember átlagosan 23x hallotta ezt a szerzeményt a rádiók által.
- Több mint 8400 alkalommal csendült fel a The Weeknd „Save Your Tears” száma.
- A Dance Top 100 összesítés alapján Tiësto „The Business” zenéje pörgött legtöbbször, ezzel ez lett az év dance slágere.

Hatos Niki


2022. február 3. 10:06

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA