MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Érted jöttünk - új videóval jön érted a Ten Big Toys

Új videóval jelentkezik a Ten Big Toys. A részletekről faggattuk a zenekar tagjait...

Új dal, új klip. Elég mozgalmas mindkettő. Szándékos a váltás az eddigiekhez képest?

Ákos: De hát az eddigiek is mozgalmasak voltak! Viccelek. Amit érzékelsz az inkább az, hogy ez az első olyan Ten Big Toys dal, amit az első hangtól az utolsóig ez a felállás hozott össze. A klip pedig számunkra is új megoldásokat tartogatott, például több és többféle kamera használata vagy éppen a speciális díszlet.

Alex: Igen, ez az első olyan dalunk, ami egy “Ákosos” gitárriffből íródott, ami már alapvetően meghatározta valamennyire az irányt.

Méginkább behatárolhatatlan a zenekar stílusa. Erre számíthatunk a jövőben is?

Ákos: Ez még csak a kezdet, de tényleg. Az új ötletek között van minden a nagyon pop refréntől, a hardcore-on át a death metal riffig. És a hangzás terén is folyamatos a kísérletezés: lehet, hogy visszanyúlunk korábbi megoldáshoz, és nem a nulláról építjük fel a soundot, de azt mindig csak kiindulópontnak tekintjük.

Alex: Én még ilyen Despacito-s latin popot is szívesen csinálnék. De amúgy komolyra fordítva a szót, én tényleg szeretem a behatárolhatatlan dolgokat és a stílusok keveredését.

Hogy készült a dal? Együtt alkottatok?

Ákos: Egyik legelső közös próbánk szünetében - 2020 nyarán - elkezdtem egy gitártémát, egészen pontosan az Érted jöttünk verse-t, amit már helyben kicsavartunk picit Pro Tools-ban Nóniusszal, így meg lett az intro is. Aztán otthon csináltam ezekből egy dalvázlatot. Erre építettünk aztán minden más ötletet a többiekkel.

Alex: Volt egy balatoni “alkotótáborunk”, itt íródott a gitárriff, egy kisvideónkban lehetett is hallani belőle egy icipici részletet. Szóval a Balaton party 3. című videónkban tulajdonképpen elhelyeztünk egy kis teasert.

Kicsit kifejtenétek a saját részeteket? Alex, te mit tartottál szem előtt a dob témáknál?

Alex: Nem nagyon volt kifejezett koncepció, játszottam Ákos témájára valami egyszerűt, aztán úgy maradt.

Ákos, te hoztad a fő témát, ez már megvolt a tarsolyodban korábban?

Ákos: Csak úgy kiszaladt, impróztam.

Hogy vettétek fel a klippet?

Ákos: Az Orsis (Rada Orsolya - énekes) részeket Nóniusz vette fel a ‘Csontváz a szekrényben’ c. klipünk forgatása után ugyanazzal a kézikamerával. A közös, GOA díszlet előtti jeleneteket pedig 3 operatőr rögzítette különböző kamerákkal a Barba Negra-ban.
Vigyáznunk kellett eléggé, mert viszonylag közel kellett állnunk egymáshoz ahhoz, hogy jól nézzen ki a végeredmény. Ezen a helyszínen is készültek egyéni felvételek, de itt már mindannyiunkról.

Lesz majd lírai hangvételű dalotok? Mondjuk egy szerelmes szám… vagy csak a tombolás?

Alex: Többször felmerült, hogy visszamegyünk az időben, hogy mi írhassuk meg az I Will Always Love You-t, csak nehéz összehozni olyan időpontot, amikor mindenki ráér. Meg amúgy sem tudjuk, hogy mi legyen a címe.

Ákos: Szerelmes számot én csak akkor vagyok hajlandó írni, ha Alex énekli a refrént a Pikachu-s zoknijában.

Balatonparty 3: https://www.youtube.com/watch?v=rkNDJCYh_zA

SOCIAL:
https://www.facebook.com/tenbigtoys
https://bit.ly/tenbigtoys-youtube
Spotify: https://bit.ly/tenbigtoys-spotify
Deezer: https://bit.ly/tenbigtoys-deezer


 

2022. november 17. 04:42

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA