MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elfelejtett dalok – Garami Balázs podcast műsora (7-8. rész)

Mindenkinek vannak elfelejtett dalai. De vajon méltán vagy méltatlanul merültek a feledés homályába?  Erre keressük a választ vendégeimmel, és közben rengeteg zenei és személyes dolog is kiderül. Jó szórakozást!

07-08. SZEVER PÁL (rádiós szakértő)

1.rész: A szabad európát hallgató kamasz srác aki zenei elemzéseket küld Komjáthy Györgynek, 10 évvel később hogyan kerül a maszek taxiból az induló Danubius rádióba.
A magyar kereskedelmi rádiózásra rányomta a bélyegét a külföldi tanácsadók által elérni kívánt gyors siker.  A rádiós szerkesztők felelőssége óriási a zenei kultúra  formálása szempontjából, és ez magyarországon  ez az 50-es évek óta – bár mindig más okból – rosszul működött.

2.rész: A zenei kíváncsiság tanulható, de sajnos ebben is érezhető a különbség a hazai közönség rovására. A mai zenei szerkesztők feladata lenne, hogy ezen változtassanak.
Mi a különbség a progresszív zene és a mulatós zene rádiós mainstream mellőzöttségében? Valóban ki kellett vágni a zenékből a gitárszólót és a rap-et? Stílusváltás és tagcsere következményei egy zenekar életében. A mai fiatal előadók tudnak-e rajongó tábort építeni hosszútávon, lehet-e belőlük állócsillag? 


2021. október 28. 15:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA