MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elfelejtett dalok – Garami Balázs podcast műsora (27-28. rész)

Mindenkinek vannak elfelejtett dalai. De vajon méltán vagy méltatlanul merültek a feledés homályába?  Erre keressük a választ vendégeimmel, és közben rengeteg zenei és személyes dolog is kiderül. Jó szórakozást!

27-28 Torres Dani

1.rész:  Guns ’n’ Rosestól  a magyar punk koncerteken és az iskolai szerelmes verseken keresztül az első saját albumig. A Megasztár tényleg jó ugródeszka? A producerséghez vezető út, azaz hogyan lehet megtanulni a zenész és a hangmérnök szakmát a mesterektől? A zenében is mindig megvan a kétpólusú világ, azaz rockerek vs. raverek.  Lehet valaki zeneszerző ha megvásárol egy MIDI chord packot? Az igazán kreatív alkotóknak szinte korlátlan lehetőség és alkotói szabadság a jelenlegi technikai fejlődés, és ezzel élni is kell. 

2.rész:  A technológiai forradalom hatására uniformizálódik a mainstream zene? Hiába jó a dal, ha nincs meg hozzá a jó előadó? A Rossz Álom című dal nem rádióbarát, de egy saját történetet mesél el és ettől koncerteken sikeres és hiteles. Egy dal „sikere” relatív és leginkább pénz függő. Melyik az igazi Dani a színész, a producer, a zenész, esetleg ez mind egyben? 


2021. december 30. 13:09

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA