MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elfelejtett dalok – Garami Balázs podcast műsora (25-26. rész)

Mindenkinek vannak elfelejtett dalai. De vajon méltán vagy méltatlanul merültek a feledés homályába?  Erre keressük a választ vendégeimmel, és közben rengeteg zenei és személyes dolog is kiderül. Jó szórakozást!

25-26 Juhász Bálint

1.rész: Gyerekkori zenehallgatásból, hogyan lesz rajongás a rádiózás iránt, és az első saját rádió létrehozása. Milyen trükkel lehet bejutni a BBC legelzártabb részére? Sajnos a magyar rádiózás színvonala elmarad a nemzetközi és akár a szomszédos országokhoz képest is, és ez néha csak az akaraton múlik. A szakmai érdeklődés és tudás elsőre akár nagyzolásnak is tűnhet, a valóságban ennek a tudásnak az átadása és megosztása lenne a cél. A méltán elfelejtett dalok gyakorlatilag egy halmazban vannak az esküvőkön, falunapokon hallható zenékkel? Hogyan konferáljunk fel egy általunk nem kedvelt zenét?

2.rész: Mennyire erős ma a rádiók hatása a közízlésre? Kelet és nyugat európa között van különbség, és bizonyos zenék fennakadnak a határon. A rádiózás nem csak a zenéről szól, hanem inkább az élményről, és fontos az ember a személyiség. A túlkínálat és a szétdarabolt közönség mellett ki tud majd talpon maradni? A zenében is a multik és a nagy cégek fognak diktálni?  A szubjektív dalszerkesztés jobb mint a spotify algoritmus. Mi lehet a reménysugár a rádiózás jövőjében?


2021. december 25. 05:44

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA