MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elfelejtett dalok – Garami Balázs podcast műsora (23-24. rész)

Mindenkinek vannak elfelejtett dalai. De vajon méltán vagy méltatlanul merültek a feledés homályába?  Erre keressük a választ vendégeimmel, és közben rengeteg zenei és személyes dolog is kiderül. Jó szórakozást!

23-24 Molnár Máté

1.rész Miért tudja egy rockzenész a magyar nóták szövegének nagy részét? Milyen érzés amikor a szerző szembesül azzal, hogy a még a jószándékkal megírt  dalszöveg is sérthet és bánthat másokat? Mennyire nehéz másnak dalt és szöveget írni, pláne más műfajban?
Van amikor a szerző  megelőzi a korát , és a dalok csak a megszületésük után évekkel lesznek elismertek, illetve akár mi  magunk vagyunk még éretlenek, hogy befogadjuk.

2.rész  A rádiós játszás és a közönség száma között nincs mindig párhuzam.  Egy 10milliós nézettségű dal sem tud bekerülni a rádióba, ha „gitárzenés” zenekartól van? Van az a pénz amiért feláldozható a művészet és a hitelesség, vagy jöhet-e olyan élethelyzet amiben feladjuk az elveinket? Máshogy ítéljük meg az előadó dalait  a magánélete alapján? Ha ismert előadó esetleg példakép vagy akkor nagyobb a súlya a tetteidnek, erre figyelni kell.
Miért szólhat csak Sting a Road koncertek előtt?  Lesz-e Molnár Máté szólólemez ukulelére írva? 


2021. december 17. 17:14

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA