MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elfelejtett dalok – Garami Balázs podcast műsora (19-20. rész)

Mindenkinek vannak elfelejtett dalai. De vajon méltán vagy méltatlanul merültek a feledés homályába?  Erre keressük a választ vendégeimmel, és közben rengeteg zenei és személyes dolog is kiderül. Jó szórakozást!

19-20 Temesi Bertalan (basszusgitáros, zeneszerző)

1.rész  Hogyan fért el egymás mellett Papp Rita és a Metallica?  Aki fiatalként inkább rockzenét hallgat az felnőttként nyitottabb lesz zeneileg? New Kids On The Block-ot csak titokban lehetett hallgatni a rockerek között.  Kell-e a sikerhez egy dal rádiós verziója?  A divat és a stílus két külön dolog, az egyik hamar elmúlik a másik maradandó. Mitől érezzük egyformának a mai dalokat?  Hogyan változott a mai fiatal generáció mint közönség?  A zenei oktatásban is fontos lenne a szemléletváltás.

2.rész  Egy dal sikere néha csak a marketingen múlik? Mi ad inspirációt zenészként alkotni a mai zsúfolt és zajos zenei piacon? Tévés zenei rendezőként mik a legfontosabb szakmai szempontok és a műsorokban van-e lehetőség zenei ízlésformálásra? A saját albumok aktuális zenei  műfaja  mitől függ, lesz-e valamikor saját énekes rock album?   Dalszerzők és előadók együttműködése, kicsit olyan mint a molnár és a pék.  Az eklektikus előadókat kevésbé tudja elfogadni a közönség. Csak annak az előadónak lehet segíteni, aki pontosan tudja mi a célja. 


2021. november 18. 16:25

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA