MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elfelejtett dalok – Garami Balázs podcast műsora (17-18. rész)

Mindenkinek vannak elfelejtett dalai. De vajon méltán vagy méltatlanul merültek a feledés homályába?  Erre keressük a választ vendégeimmel, és közben rengeteg zenei és személyes dolog is kiderül. Jó szórakozást!

17-18 Cséry Zoltán (billentyűs, zeneszerző)

1.rész: Hogyan lehet zenészként sokféle műfajban is remekül helytállni? Ma a jó managment szinte a zenekar plusz egy tagja. Egy zeneszerzői fülnek a mai popzene első hallásra is nyitott könyv? A mai slágerek nagy részét néha csak az előadó személye és hangja  menti meg. Hova tűntek a maradandó és megjegyezhető dalok ? Hol és hogyan találunk új kedvenceket az óriási kínálatban? Ki lehet kapcsolni zenehallgatás közben az elemző szakmaiságot? Hány darab és hány féle hangszer az ideális?  Egy saját koncert közönsége felér egy fesztiválra érkező tízszeresével. 

2.rész: Hogyan lehet jól „gitározni” szintetizátorral? A technikai fejlődés miatt könnyebb lett és mindenki számára  elérhető a zeneszerzés, de ez csak az elfelejtett dalok számát növeli? Van még súlya a rádiós játszásnak a fiatalok körében?  Az új zenész generációk karrierje is felgyorsult.  Van-e különbség a hazai és a külföldi közönség ízlés között?  Ma már inkább brandek vannak nem pedig zenekarok? Mennyire elfogadó a közönség a művészi megújulással,  kísérletezéssel? A magas szintű zenei tudást is alá kell vetni a zenei műfajnak és a produkció egészének. 


2021. november 16. 16:11

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA