MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Elfelejtett dalok – Garami Balázs podcast műsora (15-16. rész)

Mindenkinek vannak elfelejtett dalai. De vajon méltán vagy méltatlanul merültek a feledés homályába?  Erre keressük a választ vendégeimmel, és közben rengeteg zenei és személyes dolog is kiderül. Jó szórakozást!

15-16 Simkó-Várnagy Mihály

1.rész: Miért kell a cselló tanulást gyermekkorban kezdeni? Hogyan tehetjük befogadhatóvá és hallgathatóvá a klasszikus zenét? A zenészek agya fejlettebb mint az átlagembereké?  Mennyire ártalmas az agyonjátszás egy amúgy zseniális műnek? A siker nem feltétlenül egyenlő a szakmai profizmussal,és  A klasszikus zenében a szakmai siker fontosabb lehet  mint a közönségsiker. Egy azonos zeneműnél, miből lehet meghallani a különbséget a karmesterek között? A modern kortárs zene tényleg „hallgathatatlan”?

2.rész: A crossover műfaj lehet a híd a könnyű és a klasszikus zene között? De ez hálátlan szerep, mert csak áthaladnak , de nem maradnak ott.  Hogyan tartható meg a tradíció hitelessége  modern keretek között? Zenekarként a sokadik albumon fejlődni és változni veszélyes, ugyanazt csinálni pedig unalmas? A mai zenei túlkínálat következménye lehet a hallgatói közöny, és a nagy slágerek hiánya ? Egy magánélet botrány vagy esemény, hogyan hat a hallgatóra?  Milyen érzés, ha gyerekként a tévében Sting a kedvenced, majd felnőttként egy színpadon játszol vele?


2021. november 11. 16:24

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA