MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Egy különleges feladat: csendszoba építése társasházban

A társasházban élők ismerik a jelenséget: bizony vannak szomszédaink, és ők is élik az életüket, kik halkabban, kik hangosabban. Vannak, akiket az ezzel járó zajok egyáltalán nem zavarnak, mások viszont kevésbé tolerálják őket.

Utóbbiak táborába tartozik ügyfelünk, aki többlakásos társasházban él, és egyre nehezebben viselte a négy irányból áthallatszó állandó hangos tévénézést, rádióhallgatást. Megoldást keresett a problémájára. Abból indult ki, hogy ha őt ennyire zavarják a falakon átszűrődő hangok, ő sem szeretne másokat zavarni, mivel szabadidejében hobbiszinten zenél, ezért úgy döntött, egyik szobáját négy oldalról tökéletesen szigetelt csendszobává alakíttatja át.

Cégünket bízta meg a feladat elvégzésével. A két oldalfalra 2-2 réteg PhoneStar Csendlapot javasoltunk, a lehető legjobb eredmény elérése érdekében előtétfallal, illetve ásványgyapot- kitöltéssel, majd gipszkarton borítással, a mennyezetet és a padlót pedig 3-3 réteg Csendlappal borítottuk, utóbbinál a Csendlap alá akusztikai szőnyeg került.

Megrendelőnk még nem költözött vissza a lakásba a munkálatok elvégzése óta, de kipróbálta az újjávarázsolt szobát, több órát tartózkodott benne, és kimondottan arra figyelt, áthallatszik-e valami a szomszédból. Mivel nem hallott semmit, azt mondja, nagyon meg van elégedve az eredménnyel.

A mennyezeti szerkezet ásványgyapot-kitöltéssel és az első sor Csendlappal

A mennyezetre 3 réteg Csendlapot helyezünk

 A Csendlapok közötti réseket speciális ragasztóval töltjük ki

 Az oldalfalra több réteg ásványgyapot és 2 réteg Csendlap kerül

 Az oldalfalra és a mennyezetre felkerült a gipszkarton

A padló az akusztikus szőnyeggel és 3 réteg Csendlappal

Köszönjük a bizalmat!
Wolf Bavaria Magyarország - Hang és Tűz Kft. 1081 Budapest, Fiumei út 25. www.phonestar-hangszigeteles.hu
E-mail: hangestuz@hangestuz.hu
Telefon: +36-30-296-1447


2023. szeptember 1. 11:53

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA