MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

D&B VENUE DATABASE

A felhasználói igényeket figyelembe véve új funkcióval bővült a d&b audiotechnik ArrayCalc névre keresztelt tervező szoftvere. Ez az alkalmazás nagyban segíti a hangsugárzó-rendszerek összeállításához szükséges tervezési folyamatot. A programban pontosan megrajzolhatjuk az adott koncert, vagy esemény helyszínét. Mivel egy elektroakusztikai szimulációs szoftverről van szó, melyben a gyártó termékeit felhasználva tervezhetünk, így természetesen a rajzolási funkciók csökkentett hatásfokkal vannak jelen.

Ezt orvosolva alkották meg azt a Sketchup plugin-t, aminek segítségével az említett szoftverből kifejezetten a d&b ArrayCalc számítógépes programjába exportálhatjuk helyszínünk rajzát, mely tartalmazza, hogy pontosan hol és hogyan helyezkedik el a színpad, nézőtér és egyéb közönségforgalmi területek. Ez hatalmas segítség a produkciók tervezői számára, hiszen akár hetekkel, hónapokkal a helyszínre érkezés előtt elkészíthetik saját rajzukat a rendezvény helyszínéről. Így szofisztikáltabb és nagyobb hatásfokú hangosítási rendszer tervezhető.

Mivel az idők során a d&b audiotechnik rendszerek használói egyre több helyszínrajzot készítettek, a gyártó és a felhasználók összefogásában egy közösen használható adatbázis jött létre. Egyelőre 112 rendezvényhelyszín alaprajza található meg a világ minden részéről, de ez a szám folyamatosan növekszik. Így tehát az a folyamatosan felmerülő probléma, miszerint egy helyszínnek nincsenek alaprajzai, vagy kifejezetten csak a függesztési pontokat tartalmazza, a közönség helyét nem, megoldódott. Nem csak a lehallgatási síkok jelennek meg a letöltött fájlokban, hanem egyéb, sokszor meg nem említett információ is. Ilyenek a parkolási és pakolási lehetőségek, vagy a nagyobb tehergépjárművel való megközelíthetőség részletei.

Aki szeretne hozzájárulni a d&b Venue Database fejlődéséhez, annak egy egységes és szigorú szisztémának kell megfeleltetnie a terveit, ám ennek köszönhetően a színvonal és a kidolgozottság garantált.

d&b audiotechnik kizárólagos magyarországi forgalmazója az INTERTON Group.


2021. február 11. 15:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA