MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Csak profin! - Hangstúdió felújítása

Keskeny Márk zenei producer, énekes hangstúdióját a - KM Records hangstúdiót - 2020. év elején hangszigeteltük, valamint a süketszoba bejáratának és ablakának áthelyezését is megvalósítottuk.

A hangstúdió Budapest egyik belvárosi társasház lakásában került kialakításra. Teret ad énekesek, kisebb zenekarok, hangszeres zenészek albumainak elkészítésében, a komponálási fázistól a kész kiadott anyagig.

A zenei szakember azért keresett meg minket, mert a stúdiójából kiszűrődő zajok, hangok zavarták a szomszédokat, így mind a mennyezeti, mind az oldalfali hanggátlás szükségessé vált. Számos hangszigetelő céget végig böngészve ügyfelünk úgy döntött, hogy a Wolf Bavaria Magyarország-Hang és Tűz Kft.-re bízza a stúdió profi hangszigetelését.

Első feladatként a felületeken meglévő hangelnyelő szivacsokat, az előtétfalak gipszkarton burkolatát és a mögötte lévő kőzetgyapotot távolítottuk el. Maga a régi tartószerkezeti váz sajnos nem volt alkalmas az új forradalmi hangelnyelő panelek, a PhoneStar Csendlapok megtartására, ugyanis azok jóval nehezebbek, mint a gipszkarton, ezért ezek nagy részét is el kellett bontanunk és erősebb, megerősített tartószerkezetet építenünk.

A bontási munkák után elsőként az új előtétfal vázszerkezetét építettük meg a süketszoba érintett oldalán és a lehallgató helyiségben. 

A süketszoba ablakát 90 fokkal elfordítottuk, így nagyobb látószög valósult meg. A bejárat átkerült a süketszoba másik oldalára.

Az előtétfalak és mennyezet tartószerkezetei közé speciális szálasanyag kitöltés került.

Elkezdődött az utolsó előtti művelet, a PhoneStar Csendlapok méretre vágása és rögzítése a tartószerkezetre. Az akusztika és az elvárt zajcsillapítás érdekében a PhoneStar Csendlapokat dupla rétegben helyeztük fel, s a két réteget a cégünk által kifejlesztett PhoneStar tömítőragasztóval egymáshoz ragasztottuk. Végül pedig felkerültek a hangelnyelő szivacsok is. 

Befejezésképpen megtörtént a takarítás, rendrakás, majd visszakerültek a stúdió bútorai, eszközei.

Ügyfelünk következőképpen nyilatkozott a megépítés után:
„Megszűntek a stúdióból kiszűrődő hangok, nagyobb hangerővel is működhet a stúdió, akkor sem hallanak semmit a szomszédok. Nagyon régóta terveztem egy sípos orgonát a stúdióba és miután megépült a PhoneStar hangszigetelés, ez az álmom is valóra vált. A hangszer nagy hangerővel és széles frekvenciatartományban szólal meg, ennek ellenére a szomszédok nem hallanak semmit belőle.

Köszönöm a PhoneStar csapatnak!” Keskeny Márk KM Records zenei producer.

Köszönjük a bizalmat!
Wolf Bavaria Magyarország – Hang és tűz Kft.


 

2021. október 13. 04:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA