MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Clavinova CLP-800 SOROZAT

A zongora csodás hangja a design összetettségében rejlik. Amint a zongorista leüti a billentyűt és a hangot érzékeljük, a zongora belsejében több mint 8000 alkatrész összetett interakciója teremti meg a tökéletes harmóniát.

A Clavinova CLP digitális zongorát azért terveztük, hogy teljes mértékben lemodellezze az akusztikus zongora jellemzőit. A digitális hangszer ötvözi a legújabb digitális technológiát a több mint 120 éves akusztikus zongoragyártás tapasztalataival és szakértelmével.

A CLP-800 sorozat több új technológiát alkalmaz és a cél a zongora belsejében lezajló összetett interakciók visszaadása, ezzel olyan élményt biztosít, mely eddig még nem volt elérhető digitális hangszerek esetében.

GRAND DESIGN
A CLP-800 zongorák ugyanazokat a lágy íveket jelenítik meg, amiket egy zongorán láthatunk.

A LEGFEJLETTEBB HANGSZÓRÓ TECHNOLÓGIA
A Grand Acoustic Imaging képes a zongorára jellemző térhatást biztosítani.

ÉLETHŰ REZONANCIA
Az új hanggenerátor chip Virtuális Rezonancia Modellezése most felharmonikusokban még gazdagabb, természetesebb rezonanciát képes nyújtani.

KIVÁLÓ ZONGORA HANG
Az új hanggenerátor chip az eddigi legjobb minőségű, legcsodálatosabb zongora hangot biztosítja.

RÖGZÍTSE ELKÉPZELÉSEIT
A Grand Expression Modeling most még több játéktechnika megvalósítását teszi lehetővé.

BILLENTYŰZET ÉS PEDÁLOK KAPCSOLAT A ZONGORÁVAL (GRANDTOUCHTM ÉS GRANDTOUCH-STM BILLENTYŰZET)
A GrandTouchTM és a GrandTouch-STM billentyűk valósághűen képesekvisszaadni a zongora billentyűzetének játékérzetét. A CLP-800 modellekben megváltoztattuk a kalapácsok súlyát, alakját és anyagát, valamint a belső alkatrészek mozgását azzal a céllal, hogymég a játékos ujjaira nehezedő ellenállás is valósághű.  

A CLP-700 sorozat 3 érzékelős billentyűzete lehetővé tette, hogy a zongorista ismételje a hangot anélkül, hogy a billentyű visszatérne az alap helyzetébe. A CLP-800 új algoritmusával a zongorista a billentyű teljes lenyomása nélkül képes megszólaltatni a hangot (mint a zongora esetében is) és ezzel még nagyobb kontrolt biztosít.

GRANDTOUCHTM PEDÁLOK
A CLP-800 sorozat modelljeiben a pedálok nem csak külsőre hasonlítanak zongorapedálokra, hanem azt az ellenállást is visszaadják, amikor a pedált lenyomja és elengedi.

Az alátámasztási pontok elhelyezését, azok hosszát, szögét és más méreteket a zongorával megegyező adatokhoz állítottuk, így a pedál útja is teljesen megfelel a zongora pedáljainak útjával. A GrandTouchTM pedálok még azt a súrlódást is modellezik, amit egy zongora pedáljainak esetében tapasztalhatunk.

A GP Response damper pedál a CLP-875, 885 és a 895GP modelleknél visszaadja azt az ellenállás érzetet, amit a zongoráknál a pedál lenyomásakor tapasztalhat.

RÖGZÍTSE ELKÉPZELÉSEIT GRAND EXPRESSION MODELLING
Zongorázás közben a játékos különböző játéktechnikák alkalmazásával képes hangszínbeli változásokat létrehozni a következő tényezők alapján:

1. A billentyű leütésének erőssége: Amikor a billentyűt olyan erősen üti meg, hogy a billentyűágy alját is eléri, keményebb hang szólal meg.

2. A billentyű elengedése: A billentyű gyors elengedésével a lefogók is gyorsan visszaesnek és létrejön a „marcato”, lassú felengedésekor a „legato” kötött technika valósítható meg.

3. Repetíció: A billentyű gyors, egymás utáni leütésekor a kalapács minden alkalommal megváltoztatja a húrok rezgését és ezzel egyedi hatást hoz létre.

A hagyományos digitális zongorákban található egyszerű hanggenerátorra épülő algoritmusok ilyen részletek visszaadására nem képesek. A CLP-800 sorozat Grand Expression Modeling technológia ezt a 3 tényezőt is figyelembe veszi és pontosan kiszámolja, hogy egy zongora ezekre az apró változásokra hogyan reagálna. Az eredmény a pontos és részletgazdag hang.

A fejlesztések eredményeként a zongorista most olyan játéktechnikákat alkalmazhat, melyeket eddig digitális zongorán nem tudott megvalósítani.

KIVÁLÓ ZONGORA HANG TÖKÉLETES ZONGORÁZÁS
A CLP-800 modellek új hanggenerátor chipje az eddigi legjobb minőségű, legcsodálatosabb zongorahangot biztosítja.

A Clavinova zongorahangszíneihez két világhírű versenyzongora, a csúcskategóriás Yamaha CFX modell, illetve a híres bécsi hangszínnel rendelkező Bösendorfer Imperial hangmintáit használták fel.

A Yamaha képes valósághűen visszaadni ezeknek a koncert zongoráknak a jellegzetességeit, a 88 billentyű hangját egyenként felvették, a legapróbb részletekig rögzítették mindkét modell esetében.

A CLP-800 hangszerek, modern zongora elődjének, a még Mozart, Beethoven és Chopin idejéből származó fortepiano hangszíneivel is fel vannak vértezve. Az új „Chillout” és „Lo-Fi” hangszínek a kortárs zenében használhatók leginkább.

MÉG VALÓSÁGOSABB REZONANCIA TOVÁBBFEJLESZTETT VRM, JOBB REZONANCIA
A CLP-800 zongora választékosan képes visszaadni a gazdag húrrezonanciát az új hanggenerátor chipnek és a forradalmi technológiának, az úgynevezett Virtuális Rezonancia Modellezésnek (VRM) köszönhetően.

A VRM gazdag, sokszínű hangzása úgy keletkezik, hogy a húrok által létrehozott hang a hangszekrényt és a többi húrt megrezegteti az időzítés, a billentyűleütés és a pedálozás intenzitásának függvényében.

GRAND ACOUSTIC IMAGING A LEGFEJLETTEBB HANGSZÓRÓ TECHNOLÓGIA
Amíg a zongora egy olyan hangszer, melyben a hang erősítését a hangszekrény és a zongora szekrénye végzi, a digitális zongora a hangszórói segítségével tud csak megszólalni.

A felépítésből fakadó korlátok leküzdése érdekében a Yamaha a több mint 120 éves zongoragyártásából nyert tudását és tapasztalatát használta fel. A CLP-800 modelleknél optimalizálták a hangszórók elhelyezését, irányát és a hangerő arányait a mély, közép és magas frekvencia tartományban.

A természetes hang eléréséhez olyan elemeket is alkalmaztunk, mint a diffúzorok, hullámterelők, kétirányú hangtölcsérek.

Mindezek a megoldások olyan hangképet hoztak létre, melyek megközelítik a zongora zengésének természetes mélységét.

GRAND DESIGN GRAND SOUND ÉS GRAND DESIGN
A CLP-800 sorozat modelljei nem csak játékérzetükben és hangjukban, hanem megjelenésükben is egy zongorát idéznek meg. Az ívelt vonalvezetések is a zongora esztétikumát jelenítik meg.

A beépített széles kottatartó rendkívül praktikus, több kottalapot is ráhelyezhet, de mindez nem állja útját a játékos és hangszere közötti párbeszédnek.

A vezérlőpanel LED kijelző a magasabb kategóriás modellek esetében ki/bekapcsolható, ezzel is segíti a játékost, hogy csak a zongorajátékára figyeljen.

A DIGITÁLIS VILÁG - BINAURÁLIS MINTÁK FEJHALLGATÓRA
Sokan panaszkodnak, hogy a fejhallgató használata során egy idő után elfárad a fülük.

A binaurális mintavételezés megoldja ezt a nehézséget. A binaurális mintavételezés során speciális mikrofonokat helyeztünk el egy próbababa füléhez, hogy a hangérzékelés megegyezzen azzal, ahogyan a zongorista a valóságban hallja a hangszerét.

BLUETOOTH® CSATLAKOZÁS
Streamelje kedvenc dalait a Bluetooth® segítségével a zongorába és hallgassa a zenéket a CLP zongorák kiváló minőségű hangszóróin. Kedvencei zenéire még zongorázhat is.

RÖGZÍTSE JÁTÉKÁT
A CLP-800 modellekkel játékát audió vagy MIDI formátumban is rögzítheti egy USB flash meghajtóra a Smart Pianist alkalmazással. Zongorázásának fejlődését barátaival és családjával is megoszthatja.

A zongorista úgy érzi, mintha egy zongora előtt ülne, még fejhallgató használata esetén is. Az élmény olyan hatásos, hogy függetlenül a zongorázás idejétől a fejhallgató használata szinte észrevehetetlen.

SMART PIANIST KOMPATIBILITÁS
Az ingyenes Smart Pianist alkalmazással vezérelheti a CLP funkcióit vagy kedvenc dalai kottáit töltheti be.  A CLP széria zongorái 50 klasszikus darabot és 303 zongoragyakorlatot tartalmaznak, de akár saját kotta is betölthető PDF formátumban. A Smart Pianist a PDF fájlból MIDI dalt készít és vissza is játssza a hangszerén!

PLAY ALONG RITMUS SÁVOK
A CLP-800 sorozat 20 különböző és egyszerű ritmust tartalmaz (dob és basszus kíséret), mely tökéletesen alkalmazható sokféle zenei műfajban és a zenekari hangzás tovább színesítheti játékát.


2024. június 18. 09:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA