MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Budapestre érkezik Andrea Bocelli

Nemzetközi szinten is erős hétnek nézünk elébe. Budapesten játszik ugyanis Andrea Bocelli, Sam Lee, Becca Stevens, valamint Alva Noto.

BUDAPEST BÁR. 2022.10.12. SZERDA
Jubileumi 15. évét ünnepli a Budapest Bár. A Farkas Róbert (hegedű, gitár) vezette, szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival dolgozó zenekar Tóth Verával, Németh Jucival, Frenkkel, Szűcs Krisztiánnal, Kollár-Klemencz Lászlóval és Mező Misivel kiegészülve áll színpadra az A38 Hajó Nagytermében. A formációban olyanok bizonyítanak, mint Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), vagy éppen Kisvári Bence (dob).
Start: 20:00. Helyszín: A38 hajó, Nagyterem


SAM LEE. 2022.10.12. SZERDA
Hazánkba érkezik a brit zenei élet egyik legismertebb folkelőadója, népdalgyűjtője, Sam Lee. A Mercury-díjra jelölt énekes-zenész szerdán a Magyar Zene Házában bizonyít olyanok oldalán, mint Bernard Butler (gitár), Joshua Green (dob), vagy éppen James Keay (zongora). A koncerten felcsendül Lee legfrisebb anyaga, a 2021-es „Old Wow+”. 
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, koncertterem


MAGASHEGYI UNDERGROUND. 2022.10.13. CSÜTÖRTÖK
Bár sokan a fülbemászó, karakteres rádió slágerei miatt kedvelik a Magyarhegyi Underground produkciót, de aki nyitott a zenei különlegességekre, az imádja Bocskor Bíborkáékat a Parti-Nagy Lajos, Závada Péter, Szabó T. Anna versfeldolgozásaik miatt is. Csütörtöki koncertjük a Liszt Ünnep keretében a Kultúrkombinát Kft.-vel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.
Start: 20:30. Helyszín: Nemzeti Táncszínház


ANDREA BOCELLI. 2022.10.13. CSÜTÖRTÖK
Hazánkba érkezik az egyik leghíresebb olasz tenorista. Andrea Bocelli „Il mare calmo della sera” dalával megnyerte az 1994-es Sanremói dalfesztivált. Egy év múlva ugyan csak negyedik lett „Con te partirò” számával, ám annak angol változata, a „Time to say goodbye” elhozta számára a világsikert. Csütörtökön az Arénában szórakoztatja hazai közönségét. Műsorában helyet kaptak népszerű operarészletek, valamint ismert popalbumainak dalai is, az este során pedig magyar szimfonikus zenekar és kórus kíséri őt.
Start: 19:00. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna.


TURBO. 2022.10.13. CSÜTÖRTÖK
A pszichedelikus-progrock duó, a TURBO az utóbbi időben kiadott egy akusztikus, majd egy magyar nyelvű anyagot is, ám két éve léptek fel utoljára. Csütörtökön az eddig megjelent öt korongukról játszanak szerzeményeket, előttük pedig a NULAR melegíti be a közönséget.
Start: 20:15. Helyszín: A38 hajó, koncertterem.


CZUTOROK. 2022.10.15. PÉNTEK
Czutor Zoli (Belmondo, Nyers) családi formációja egy nagyobb kihagyás után október 15-én, szombaton ismét Budapesten szórakoztatja a zenekedvelő nagyérdeműt. A Czutorokban egy édesanya, Zsani énekel, egy édesapa, Zoli gitározik. Mindössze 10 esztendős, az idei nyáron a Sziget Fesztiválon fellépőként bizonyító kisfiúk, Simi pedig úgy tűnik tökéletesen ötvözi kettejük tehetségét, sőt basszusgitározni, valamint dobolni is remek ízléssel tud. Így hát akusztikus, cseppet sem csendes, ám annál vidámabb műsorukban kedvenc dalaikat játszák el olyan produkciók munkássága előtt tisztelegve, mint a Beatles, a Radiohead, Sinatra, Amy Winehouse, Lady Gaga. Persze Zoli formációi, a Belmondo, a Nyers szerzeményei is terítékre kerülnek. Néhány hete már láthatják a nézők a mozikban a Nyugati nyaralás című új magyar, a 80-as évekbe elkalauzoló vígjátékot, amelynek betétdalát a Czutor család énekli.
Az elbűvölően muzikális család október 15-én a Szaletly Borudvarban lép fel 17 és 19 óra között, 2x45 perc erejéig. A látogatók ráadásként a Bott Pince, az Etyeki Kúria Borászat, a Hummel Pincészet, a Maison aux Pois, a Pátzay Borbirtok, a Serpens Wine, a Vida Borbirtok, továbbá a Vylyan Pincészet boraiból kóstolhatnak. A 2500 FT-os belépő mellé ugyanis 5db lefogyasztható kupont kapnak, de aggodalomra semmi ok, hiszen az ételkínálatot sem aprózták el a szervezők. Kulináris és kulturális élmény a tetőfokon.
Start: 17:00. Helyszín: Szaletly Borudvar.


MUDFIELD. 2022.10.15. PÉNTEK
19:00 órától dedikálja új lemezét a Mudfield. A srácok ezen a koncerten sok olyan nótát is elhúznak, amelyeket májusi bulijukon még nem hallhatott a nagyérdemű. Előttük az Escape My Shadows rázza fel a közönséget.
Start: 19:00 Helyszín: A38 hajó, koncertterem.


BECCA STEVENS. 2022.10.15. PÉNTEK
Budapestre érkezik a tavaly Grammy-jelölést bezsebelő, a pop, jazz, funk, indie rock irányoktól az Appalache-hegységbeli folkig mindent meggyúró Becca Stevens. Pénteken új albuma darabjait adja elő olyanok támogatásával, mint Chris Tordini (basszusgitár), vagy éppen Jordan Perlson (dob).
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, koncertterem


ALVA NOTO. 2022.10.16. SZOMBAT
„A visszatérő” című Leonardo DiCaprio-film zenéit sokan kedvelték, nem véletlenül, hiszen a három évtizede glitches, experimentális elektronikus jegyekkel dolgozó Alva Noto producer munkásságának köszönhetőek. Szombaton ő bizonyít a Magyar Zene Házában, ahol csatlakozik még hozzá a budapesti zeneszerző és elektronikus művész, a minimalista hangkompozíciókkal alkotó Olejnik Zsolt (Nicron). 
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, koncertterem

Összeállította: Hatos Niki


2022. október 12. 14:30

Minden jog fenntartva. 2023 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA