MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Visszatér Budapestre Billy Idol

Bár eljött az ősz, aggodalomra semmi ok, hiszen egyre több beltéri esemény, program kerül megrendezésre. Ezen a héten különleges estre invitál bennünket a Müpa, a Budapest Music Center, a K11 Művészeti és Kulturális Központ, valamint a Magyar Zene Háza. A hónap során még gőzerővel dübörög a Budapest Park, amelynek színpadára a ‘80-as évek egyik legmeghatározóbb punkrock bálványa is visszatér.

IRIE MAFFIA. 2022. SZEPTEMBER 21. SZERDA
Kivételes koncertet ad szerdán az Irie Maffia, akik a Müpa színpadán visszatérnek eredeti hangzásukhoz. A sokszínű supergroup 2005-ben alakult, két évvel később adták ki főként Jamaica hangzású, reggae- és dancehallos „Fel a kezekkel!” albumukat. Ahogy az évek során bővült a csapat, úgy a repertoár is folyamatosan formálódott, ám most valóban visszatérnek a kezdetekhez. Az este során csatlakozik hozzájuk Lábas Viki, László M. Miksa, valamint Azahriah.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem


MESZECSINKA. 2022. SZEPTEMBER 21. SZERDA
A 2009-ben alapított Meszecsinka napjainkig egységes, eklektikus hangképet nyújt, amelyben akad ősi rítus, inuit torok ének, altató, de szibériai népekre jellemző hangképzés is. Az Oláh Annamária (ének), Biljarszki Emil (zongora, gitár), Krolikowski Dávid (dob), Takács Szabolcs (basszusgitár) alkotta formáció a Budapest Music Center – Opus Jazz Clubban rázza fel ezt a hetet.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club.


MARK, JASON. 2022. SZEPTEMBER 21. SZERDA
Aki kedveli Zentai Márk hangját, de nem csak a Mörk produkció dalaival szeretne kikapcsolódni, annak a szerda elhozza a tökéletes programot. Márk Szeifert “Jason” Bálinttal karöltve muzsikál el soul, blues és pop szerzeményeket, így biztosan felcsendül majd Ray Charles, Vulfpeck, de Gorillaz anyag is.
Start: 20:00. Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ.


ZORÁN. 2022. SZEPTEMBER 22. CSÜTÖRTÖK
Zorán közönsége alighanem megszokta már, hogy a magyar popzene egyik legjelentősebb előadóját leginkább az Arénában hallhatja zenélni. A pesti rajongók azonban ezen a héten intim közegben élhetik át ezt az élményt, köszönhetően a Magyar Zene Házának. A Kossuth- és Prima Primissima-díjas művész egy kisebb kamarazenekari felállással muzsikál csütörtökön a Városligetben. A formációban olyanok bizonyítanak majd, mint Sipeki Zoltán (gitár), Kovács Péter (billentyű), Csányi István (szaxofon, billentyű), vokál fronton pedig Óvári Éva, Péter Barbara, Kabelács Rita.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza.


T. DANNY. 2022. SZEPTEMBER 22. CSÜTÖRTÖK
T. Danny a fiatal nemzedék egyik legfelkapottabb előadója, aki legutóbb olyan dalokkal lepte meg rajongóit, mint a „Yoga” (Manuel), a „Woah”, a „Még egyszer”, a „Ha elmegyek”, vagy éppen az „Utálnak”. A srác az utóbbi időben saját zenekarral is elkezdte járni az országot, első önálló estjére pedig csütörtökön kerül sor a Budapest Park színpadán. 
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


TÁLAS ÁRON, PALYA BEA, SZALÓKI ÁGI. 2022. SZEPTEMBER 23. PÉNTEK
Tálas Áron zongorista-dobos a fiatal jazz-nemzedék egyik fontos alakja, aki nem retten el a közreműködésektől. Ennek köszönhetően pénteken két énekes vendége is lesz a Magyar Zene Házában, mégpedig Palya Bea és Szalóki Ági személyében. Új számok, remek népdalfeldolgozások kavalkádja a Városligetben. A trióban Áron mellett nagybőgőn Tóth István, dobon pedig Csízi László muzsikál.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza.


TANKCSAPDA. 2022. SZEPTEMBER 23. PÉNTEK
30 éve, hogy megjelent a Tankcsapda „A legjobb méreg” című albuma. Ezt a korongot ünneplik, játsszák el pénteken a Parkban, ám a setlistet a közönség is alakíthatja, hiszen két kedvenc dalukat beszavazhatják a repertoárba. A csapat előtt az Abaházi RT. melegíti be az egybegyűlteket.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


PIRAMIS. 2022. SZEPTEMBER 24. SZOMBAT
Egy generáció szállhat fel a magasba. A több mint 40 éve aktív Piramis egykoron hatalmas, legendás koncerteket adott a Budai Ifjúsági Parkban. Szerdán a Várkert Bazár nyárzáró eseményén igazi múltidézés történik hát, különösen, hogy legutóbb 2019-ben muzsikáltak itt, amikor elhunyt billentyűsük, Gallai Péter. Különleges hangulatok és nagy slágerek csokrát nyújtja át Nyemcsok János Csoki (ének), Závodi János (gitár), Köves Miklós (dob), Vörös Gábor (basszusgitár), Vilmányi Gábor (gitár), valamint Nyemcsok Bence (billentyű).
Start: 20:00. Helyszín: Várkert Bazár - Öntőház Udvar.


BILLY IDOL. 2022. SZEPTEMBER 25. VASÁRNAP
Újra hazánkba látogat a ‘80-as évek egyik legmeghatározóbb punkrock bálványa. Billy Idol legutóbb 2018-ban lépett fel a Budapest Parkban, ahová ezen a héten is elhozza ikonikus slágereit. Sőt, új dalokat is hallhatnak a hazai rajongók, hiszen az előadó nemrégiben adta ki négyszámos kislemezét, „The Roadside” címmel.
Kapunyitás: 17:00. Helyszín: Budapest Park.


2022. szeptember 21. 11:06

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA