MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Születésnapján emlékeznek meg Siklósi Örsről

Első alkalommal érkezik Magyarországra a Pixies, a japán zenei kultúra előtt tiszteleg a Magyar Zene Háza, továbbá az AWS egykori frontembere előtt is leróhatjuk tiszteletünket ezen a héten.

PIXIES. 2022. AUGUSZTUS 30. KEDD .
Végre hazánkba látogat a 2004-ben újjáalakult, az underground gitárzenét fókuszba helyező Pixies, akik legutóbb 2019-ben adtak ki lemezt, ami a „Beneath the Eyrie” címre hallgat. A produkció sokak örömére kedden lép fel a Budapest Parkban.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park. 


CZIRJÁK CSABA QUINTET. 2022. SZEPTEMBER 01. CSÜTÖRTÖK.
Czirják Csaba munkásságát egyszerre uralják olyan jegyek, mint a pentaton hangkészlet, a magyar népzenei és a bartóki örökség, valamint jazzes, nyugatias harmóniafűzések. Csaba Quintetjében olyanok bizonyítanak, mint Czirják Tamás (dob), Mester Dániel (szaxofon), Bögöthy Ádám (nagybőgő), Molnár Bence (zongora). A csapat csütörtökön az Opus Jazz Clubban zenél.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club.


KORTÁRS ÉS KULTIKUS MESTEREK. 2022. SZEPTEMBER 01. CSÜTÖRTÖK.
A héten megrendezésre került az I. Távol-Keleti Komolyzenei Fesztivál, ahol japán zenei kultúrájával ismerkedhetünk meg. Az eseményt Farkas Gábor hívta életre, a nyitó napon pedig klasszikus európai és kortárs japán zeneszerzők művei csendülnek fel. A Magyar Zene Házában színpadra lép a Liszt Ferenc Kamarazenekar. A Fesztivál szombaton, vasárnap  is készül programokkal.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza.


ДEVA, OHNODY, FLANGER KIDS. 2022. SZEPTEMBER 01. CSÜTÖRTÖK.
Csütörtökön a melankólia uralja a Budapest Parkot. Muzsikál ugyanis a Music Moves Europe díjas, spirituálisnak mondható, atmoszferikus lágy hangokkal dolgozó műsort felépítő Дeva, azaz Takács Dorina. Szeptember 1-jén vele tart még Hegyi Dóri, azaz OHNODY, valamint a Flanger Kids is.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


LÁMPALÁNG. 2022. SZEPTEMBER 02. PÉNTEK.
Kortárs költők verseiből, költők kortárs gondolataiból meríti dalszövegeit a Lámpaláng. Vers-alapú muzsikáikkal különleges, vagány, fogyasztható, minőségi ízt képviselnek. A József Attila Vers-Dal Fesztivál ,,Legjobb versmegzenésítő” díjas, a Hanghordozók-Énekmondók Kárpát-medencei verseny győztes produkció pénteken a Hegyvidéki Kulturális Szalonban szórakoztatnak.
Start: 19:00. Helyszín: Hegyvidéki Kulturális Szalon.


DIMINGO TRIÓ. 2022. SZEPTEMBER 02. PÉNTEK.
A DiMonGo trió zenéjében jazz, soul, funk, rock, lírai jegyek uralkodnak, az egyedi hangzású produkcióban pedig holland jazz csillagai bizonyítanak. Első nagylemezük a „Taste of Culture” címet kapta, és valóban átütő ereje van ennek az anyagnak. Vélhetően erről a korongról is hallhatunk számokat pénteken az Opus Jazz Clubban.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club.


BELGA. 2022. SZEPTEMBER 02. PÉNTEK.
A Belga zenekart aligha kell bárkinek is bemutatunk. Pénteken a fővárosban szabadulnak el a srácok, a Budapest Parkos bulijukon vendégként Mirror Glimpse, továbbá bongor rázza fel a közönséget.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


COSMOS BAND. 2022. SZEPTEMBER 03. SZOMBAT.
A 2019-ben szólókarrierbe kezdő Nagy Ábel Márton 2021-re már saját zenekart épített fel. Ez a csapat lett a COSMOS BAND, amellyel sokféle stílust, 80-as évek hangzására emlékeztető terror-funkot játszanak. Szombaton ezzel a munkássággal, világgal is megismerkedhetünk a Városligetben.
Start: 21:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


SUBTONES. 2022. SZEPTEMBER 03. SZOMBAT.
A Subtones hazánk egyik legfrissebb jazz-pop szupergroupja, ahol olyanok szabadulnak el, mint Jónás Vera, Kiss Flóra, Subicz Gábor, Benkő Dávid, Csízi László, Csókás Zsolt, valamint Fonay Tibor. A csapat legfrissebb korongja az „Octopus” címet kapta, ami igazán karakteres hangzásvilágot jelent. Szombaton a Várkert Bazárban csatlakozhatunk rá ezekre a különleges energiákra.
Start: 20:00. Helyszín: Várkert Bazár.


KOWALSKY MEG A VEGA. 2022. SZEPTEMBER 03. SZOMBAT.
Idén másodszor rázzák fel a Budapest Parkot Kowals Kowalsky meg a Vegáék. Előttük pedig a csodálatos Anna and the Barbies lép fel.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


KRISTOAF.2022. SZEPTEMBER 03. SZOMBAT.
Keserédesen nosztalgikus, ugyanakkor mégis nagyon mai produkció a Kristoaf. A bemutatkozó korong 2021 tavaszán jelent meg „Stáblista” címmel, amelyen a fiatalkor kerül fókuszba olyan témákkal, mint a szorongás, a szabadság. Szombaton a Magyar Zene Házában gyülekezhetnek a Kristoaf fanok.
Start: 21:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


AWS. 2022. SZEPTEMBER 04. VASÁRNAP.
Szeptember negyedikén ünnepelné születésnapját az AWS egykori frontembere, Siklósi Örs. Az előadó tiszteletére idén is eklektikus koncertre készülnek a zenekar tagjai, valamint a meghívott vendégek. Színpadra áll vasárnap a Parkban Szivák Zsolt, Molnár Bálint, Diószegi Kiki, Venyige Balázs, Besnyő Gabriella, Stefán Tamás, Rockov Milán, Radó Éden, valamint az Aurevoir, és a USNK is.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.

Összeállította: Hatos Niki


2022. augusztus 30. 16:03

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA