MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Stíluskavalkád robban Budapesten!

Az év első igazán decemberi hetében csupa-csupa olyan produkció muzsikál a fővárosban, akik több stílusban is bátran megfürdenek. Budapesten várja közönségét Nina Stemme, a Sworr, a Zeal&Ardor, valamint a Los Orangutanes.

NINA STEMME. 2022.12.07. SZERDA.
Nina Stemme az az énekesnő, aki egyszerre mozog otthonosan Wagner, Gluck, Mozart, Haydn, Richard Strauss, Sosztakovics és a kortárs zene világában is. A szívéhez különösen közel azonban Wagner áll, amiből nem lesz hiány szerdán a Müpa-ban. Az est során Marcus Stenz vezényel, továbbá a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre.
Start: 19:30. Helyszín: Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem


A ZENEAKADÉMIA KAMARAZENE HALLGATÓI. 2022.12.08. CSÜTÖRTÖK.
Immáron ebédidőben is szórakoztatja látogatóit a Magyar Zene Háza. A Lunchtime koncertsorozat következő alkalmával, avagy csütörtökön a Zeneakadémia hallgatói zenélnek 35 perces blokkokban.
Start: 12:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Előadóterem.


AVIARY, SWORR. 2022.12.09. PÉNTEK.
Elektronikával megtoldott rock? Igen, ezt szállítja az Aviary, akik pénteken az A38 Hajóján várják közönségüket. Hozzájuk csatlakozik az indie popot az r&b-vel, elektroval keverő Sworr, amelyben olyanok bizonyítanak, mint Thanasis Q, John Tsalla, valamint Robin K.
Start: 21:00. Helyszín: A38 Hajó, OrrStúdió


GLORIA,DB ARMITAGE. 2022.12.09. PÉNTEK.
Öt év szünet után tért vissza a zenei életbe Dányi Krisztina. A GLORIA égisze alatt house és trance zenéket alkot. Első albumát pénteken mutatja be a Magyar Zene Házában, ahol DB Armitage nevű formációjával Berger Dalma csatlakozik hozzá. A GLORIA-ban Krisztinát billentyűn Molnár Bence, Sabák Péter, elektronikán Boros Levente kíséri. A DB ARMITAGE-t pedig dobon Vangel Tibor, basszuson James Hutton erősíti.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


LOS ORANGUTANES. 2022.12.09. PÉNTEK.
Chachacha, boogaloo, salsa és son. Vágysz már erre a kavalkádra? Akkor pénteken a Los Orangutanes buliján a helyed! A kilenctagú csapat a legnépszerűbb latin-amerikai műfajt, a cumbiat képviseli, bemutatkozó lemezüket pedig tavaly adták ki "Lo Mejor De La Cumbia" címmel. Ezen az estén ezekből a dalokból is szemezget az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh 'o' droM, a Ladánybene 27, a Manaky magyar, perui, uruguayi zenészeiből (is) álló banda.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa - Fesztivál Színház.


FRENK. 2022.12.10. SZOMBAT.
Frenk izgalmasságát többek között az adja, hogy szinte minden hangszeren játszik. A popot, a funkot, a rock’n’roll-t, a klasszikus zenét, a sanzont és a jazzt ötvöző albumain ő maga dobol, zongorázik, gitározik, énekel. Immáron hetedik nagylemeze jelent meg "Abszolút szabadon" címmel, amelyet a Magyar Zene Házában mutat be. A koncerten basszusgitáron Giret Gábor, gitáron Vastag Gábor, dobon Bátor Bence, billentyűs hangszereken pedig Vízvárdi András kíséri.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


GESZTI PÉTER. 2022.12.11. VASÁRNAP.
Érzelmes oldalát mutatja meg Geszti Péter, aki vasárnap nem a legnagyobb slágereire, hanem a meghittebb, ritkán játszott dalaira helyez hangsúlyt. Így csendül majd fel A Pál utcai fiúkból ismert "Mi vagyunk a grund", vagy a hittel teli "Csillagszórás". Az este során Lengyel Johanna, Váczi Eszter, valamint Dés László is csatlakozik hozzá.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ.


ZEAL & ARDOR, SOOMA. 2022.12.11. VASÁRNAP.
Manuel Gagneux fejéből pattant ki az a black metal, blues és afro-amerikai ötvözet, amit ma már Zeal&Ardor néven ismerünk. 16 dalból álló, "Stranger Fruit" című lemezének turnéja során teljes zenekart pakolt össze maga mellé. Pontosan hozzájuk csatlakozik vasárnap az a svájci SOOMA, amely rafináltan bánik az indei, de a punk elemekkel is.
Start: 20:00. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem.

Összeállította. Hatos Niki


2022. december 6. 05:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA