MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Sinatra előtt tiszteleg a COTTON CLUB SINGERS.

Szükséged lenne egy kis töltekezésre? Nyugi, máris mutatjuk, hogy milyen zenei eseményeken kaphatsz új erőre a fővárosban.

RAFAEL MÁRIÓ TRIO. 2023.07.26. SZERDA.
Miután lediplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, megjárta Torontót, majd stúdiózenészként bizonyított Kanadában, itthon megalapította trióját Rafael Mário. A bandában basszusgitáron Bartók Vince, dobon pedig Hidász Tamás támogatja. A hármas stílusát nehéz lenne meghatározni, ugyanis munkásságukat fűszerezik magyar, roma népzenei elemek, de kollektív improvizáció is. Legközelebb az Budapest Music Center – Opus Jazz Clubban szolgáltatják a talpalávalót.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club.


COTTON CLUB SINGERS. 2023.07.27. CSÜTÖRTÖK.
Az ország egyik legismertebb vokálcsapata „Sinatra” címmel adja elő legnagyobb színpadi show-ját. Csütörtökön átfogóan mutatják be Frank Sinatra dalait a Margitszigeti Színházban, olyan énekesekkel, mint Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Fehér Gábor, továbbá László Boldizsár. A 13 tagú Cotton Club Big Banden túl az emelkedett zenei élményt a Veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar biztosítja. Sinatra szerepében Gálvölgyi János Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művészt láthatja a közönség. 
Start: 20:00. Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad.


EMMA RUTH RUNDLE. 2023.06.28. PÉNTEK.
Igazán sokoldalú különlegesség érkezik a Magyar Zene Házába pénteken. Emma Ruth Rundle főleg az „EG2: Dowsing Voice” avant-folkos lemezét szállítja le. Hozzá csatlakozik még William Fowler Collins zeneszerző, dj és előadóművész, aki a modern klasszikus, a drone, a dark ambient, a minimalizmus és a szabad improvizáció jegyekkel alkot.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


SZEPESI MÁTYÁS. 2023.06.28. PÉNTEK.
2016 óta zenél együtt Szepesi Mátyás énekes-dalszerző-gitáros (Konyha) és Subicz Gábor trombitás (Subtones). Pénteken az Esernyősben a kötelező slágereken túl személyes kedvenceiket is előadnak, igencsak formabontó kreativitással. És hogy mi lesz még? „Húrszakadás esetén átmeneti stand up blokk ’hogyan ne cseréljünk húrt’ címmel.”
Start: 19:30. Helyszín: Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont


30Y. 2023.07.29. SZOMBAT.
23 éve már, hogy meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub és fesztiváléletnek a 30Y formáció. Megjelent 11 nagylemezük, tucatnyi online terjesztett független hanganyaguk, több mint 20 videoklipjük. Ezt a munkásságot ünneplik meg szombaton a Budapest Parkban, ahol vendégként a Lázár Tesók melegítik be a közönséget.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


Az összeállítás július harmadik hétvégéjén készült, így ajánljuk, hogy a szórakozóhelyek, a szervezők platformjain járj utána az esetleges változásoknak, aktualitásoknak.
Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. július 26. 06:46

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA