MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Ilyen lesz a nyárzáró hétvége Budapesten.

Szinte hihetetlen, de elérkeztünk augusztus utolsó hetéhez, hétvégéjéhez. Aggodalomra azonban semmi ok, ahogy ez a hét, az év hátralévő része is bővelkedik programokban a fővárosban.

KARDOS-HORVÁTH JÁNOS. 2022.08.24. SZERDA.
Mindössze 13 éves volt, amikor Kardos-Horváth János megkapta első gitárját. Zenei munkásságát olyan formációkban hallhattuk eddig, mint a Hattyúk Tava zenekar, a Zuzmó, valamint a Kaukázus. A legnagyobb figyelem talán tavaly hárult rá, amikor „Egyetlen szó” dalával „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” lett, valamint a Petőfi Zenei Díjat is besöpörte. Szerdán az Akvárium Petőfi200 Teraszán ad ingyenes, akusztik koncertet.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Akvárium Klub.


AZAHRIAH. 2022.08.25. CSÜTÖRTÖK.
Azahriah arcát, hangját sokan a Paul Street YouTube-csatornán ismerhették meg, ahová érdekes videókat készített. A fiatal srác gyerekkora óta gitározik, 2017-ben pedig dalszövegírással, hangkeveréssel is elkezdett foglalkozni. Előadóként 2019 óta bizonyít, immáron Desh oldalán is. Azahriah ezen a csütörtökön a Budapest Park színpadán szolgáltatja a talpalávalót, vendégként pedig Hundred Sins lép fel.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapes Park.


V4 VONÓSNÉGYES. 2022.08.26. PÉNTEK.
A V4 Vonósnégyesben olyan kiválóságok bizonyítanak, mint a magyar hegedűs - Miranda Liu, a szlovák hegedűművész - Daniel Rumler, a cseh brácsaművész - Tomáš Krejbich, a lengyel csellóművész – Bartosz Koziak. Első hazai, pénteki műsorukban saját művek csendülnek fel a Városligetben.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza.


MAJKA. 2022.08.26. PÉNTEK.
Majka egy ideje ismét Curtis nélkül járja az országot. Idén harmadjára lép fel a Park színpadán, de ebben az évben utoljára ad bulit ezen az ikonikus helyszínen. Nyárzáróra fel!
Kapunyitás: 17:00. Helyszín: Budapest Park.


PANDORA PROJEKT. 2022.08.26. PÉNTEK.
A Magyar Zene Háza feltörekvő tehetségeknek is lehetőséget biztosít fellépésekkel. Ezen a pénteken az indie-folkot játszó, szövegcentrikus dalaikat különleges vokálokkal fűszerező, 2021 elején alakult Pandora Projekt muzsikál. Táncolható, mozgalmas estét ígér a produkció.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


SUBSCRIBE. 2022.08.27. SZOMBAT.
Ugyancsak a Budapest Parkban búcsúztatja a nyarat a progresszív modern metált játszó Subscribe. Ezen az estén a közönségkedvenc anyagok mellett ritkán játszott zenei csemegék is felcsendülnek majd, amit speciálisan erre az alkalomra készített vizuállal koronáznak meg. Színpadra lép még: Lazarvs, Shell Beach. A Dzsungel táncterén pedig a 80as évek hangulata uralja az éjszakát, az új retro hullám legismertebb hazai úttörője, a Quixotic jóvoltából.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


TASH SULTANA. 2022.08.28. VASÁRNAP.
Hazánkba érkezik az ausztrál, mindössze 25 éves Tash Sultana. A lo-fi hangzással, R&B beütésekkel, pszichedelikus gitárszólamokkal dolgozó fiatal idén először teljes zenekarral járja Európát. A magyar közönség vasárnap első alkalommal hallhatja, a Parkos bulira pedig becsatlakozik Josh Cashman is.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


MAGYAR JAZZ NAPJA. 2022.08.28.
Vasárnap lesz 14 éves a Zsoldos Béla ötlete nyomán a Magyar Jazz Szövetség által szervezett ünnepi koncertsorozat, a Magyar Jazz Napja. Idén a Magyar Zene Házába is beköltözik ez a program, így olyanok lép majd fel a Városligetben, mint a Sárközi Dina Quintet, az Oláh Szabolcs Quartet és Accord Quartet, a Varga Bendegúz Quintet, a Bacsó Kristóf Triad, a Dresch Quartet, valamint a László Attila Fusion Circus.
Start: 14:30. Helyszín: Magyar Zene Háza.

Összeállította: Hatos Niki


2022. augusztus 24. 05:46

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA