MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Felemelő produkciók adhatnak erőt az év legszomorúbb napjai után.

Ha egy kis energiára, lendületre vágyunk, ősszel sincs okunk panaszra. Ezen a héten a fővárosban lép fel Dés László, a godfater., a Magyar Jazz Quintet, a Fran Palermo, ДEVA, de hazánkba érkezik a Kraak & Smaak, Kadri Voorand, valamint Ghalia Benali.

KADRI VOORAND. 2022.11.02. SZERDA
Észtország egyik csillagát hozza el számunkra ez a hét. Kadri Voorand egyedien közelíti meg a dolgokat, szereti a hagyományokat, ugyanakkor merész, bátor, karizmatikus énekesnő, zeneszerző, zongorista. Munkássága során olyan jegyekkel dolgozik, mint a folk-pop, a klasszikus, a jazz, vagy éppen az R&B. Szerdán negyedik alkalommal lép el az Opus-ban, ahol gitáron, nagybőgőn Mihkel Mälgand működik közre.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club.


DÉS LÁSZLÓ. 2022.11.02. SZERDA
Mindig izgalmas az, amikor egy előadó-szerző, nem csak eljátssza darabjait, de mesél is az ihletekről, a történetükről. Pontosan ilyen kulisszatitkokra derülhet fény szerdán, amikor Dés László egy igazán bensőséges estre várja közönségét a Marczibányi Téri Művelődési Központban.
Start: 19:00. Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ


WEST-EASTERN DIVAN ENSEMBLE. 2022.11.03. CSÜTÖRTÖK
Balog József érdemeit órákig lehetne sorolni, most érjük be az Alekszander Tansman Nemzetközi Zenei Verseny nagydíjával, különdíjával (2002), a Fischer Annie ösztöndíjjal (2005), vagy éppen a Liszt Ferenc díjjal (2018). A West-Eastern Divan Orchestra tulajdonképpen egy 1999-ben létrejött műhelytalálkozó, amelyben izraeli, palesztin, közel-keleti zenészek bizonyítanak. Az ő társaságukban kerül sor egy igazán izgalmas estre csütörtökön a Városligetben.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem


MAGYAR JAZZ QUINTET. 2022.11.03. CSÜTÖRTÖK
50 évvel ezelőtt kezdődött a Magyar Jazz Quintet karrierje. A csütörtöki koncerten Szakcsi Lakatos Béla két fia, ifj. Szakcsi Lakatos Béla és Szakcsi Lakatos Róbert folytatja a megkezdett utat, és saját számaikon túl műsorukat olyan témákkal építették fel, mint Herbie Hancock, Joe Zawinul, Miles Davis, John Coltrane. 
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club


KRAAK & SMAAK. 2022.11.03. CSÜTÖRTÖK
Egy holland DJ- és producer trio is érkezik hazánkba. A diszkó, funk, elektronikus és house  elemekkel alkotó Kraak & Smaak a 2000-es évek óta 5 nagylemezzel, 4 remix albummal rukkolt elő, élő produkciójukba csütörökön az Akvárium Klubban kóstolhat bele a nagyérdemű.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall


ДEVA. 2022.11.04. PÉNTEK
A Music Moves Europe-, valamint Petőfi díjas Дeva egy igazi self-made projekt, hiszen nem csak előadja atmoszferikus, pulzáló dalait, hanem ő írja, producereli azokat. Pénteken az Akváriumban a Musspell nevű, melankólikus, játékos lány-duó lesz a vendége.
Kapunyitás: 19:30. Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall 


GODFATER. 2022.11.04. PÉNTEK
Sokáig sorolhatnánk, hogy Tátrai Tibor milyen formációkban bizonyított már, de most inkább térjünk rá jelenlegi bandájára, a godfater.-re, ami egy igazi szupergroup. A dögös bluesrockot energikusan játszó formációt legközelebb a Müpában élvezhetjük, ahol Tátrai mellett billentyűn Szebényi Dániel, gitáron Mike Gotthard, basszusgitáron Kéri Samu, dobon Borlai Gergő bizonyít.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa - Fesztivál Színház


GHALIA BENALI. 2022.10.05. SZOMBAT
A kortárs világzene egyik legsokszínűbb előadója landol Budapesten. Az észak-afrikai arab zene csillaga, Ghalia Benali nem csak a muzsikában mozog otthonosan, de nagyot alkot a festészetben, az írásban, valamint a színészetben is.  Benali 2020-ban adta ki „Call to Prayer” című albumát, amit szombaton a Magyar Zene Házában mutat be. A művésznő nem csak zenélni fog, de angolul mesél közönségének, többek között az adhan kulturális és művészeti hátteréről.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem


FRAN PALERMO. 2022.10.05. SZOMBAT
3 éve már, hogy a Fran Palermo először adott halottak napjához kapcsolódó koncertet. A srácok ezt a túlvilági hagyományt folytatják idén,  ráadásul ezúttal a The Colibris zenekar is csatlakozik hozzájuk.
Kapunyitás: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall.


BARABÁS LŐRINC, SZEGEDI SZIMFONIKUS ZENEKAR. 2022.10.06. VASÁRNAP
Elsőként mutatják be a Várkert Bazárban Barabás Lőrinc népzenét, klasszikus versenyműveket, romantikus filmzenéket ötvöző „Játék” című darabját. De nem csak az újdonság ereje varázsolja el majd az egybegyűlteket, ezen az estén felcsendülnek még „Macskakő” és „Metamorfózis” művek is.
Start: 19:00. Helyszín: Várkert Bazár.


KIRILL TROUSSOV. 2022.10.06. VASÁRNAP
Különleges kollabot hívott életre Onczay Zoltán csellista. Elsőként két kollégáját, Szűcs Mátét, Fejes Krisztinát avatta be terveibe, aztán pedig felkérte Kirill Troussov és Langer Ágnes hegedűművészt is egy kamarazenei együttműködésre. A csodás csapat Dohnányi Ernő Op. 10-es Szerenád vonóstrióra, továbbá Johannes Brahms Op. 25-ös g-moll művét adja elő.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem

Összeállította: Hatos Niki


2022. november 2. 07:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA