MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Erre számíthatsz december első hétvégéjén.

Idén megjelent nagylemezek kapnak hangsúlyt a fővárosban. December első napjain olyanok zenélnek Budapest szórakozóhelyein, mint az Alvin és a Mókusok, a Jónás Vera Expreiment, vagy éppen Cloud 9+.

KONCZ ZSUZSA. 2022.11.29. KEDD
Több mint 40 albumon bizonyít a KMO november végi vendége, Koncz Zsuzsa. Az előadó "Szabadnak születtél" címmel járja az országot, kedden pedig Kispesten zenél 110 percen át. A műsor során olyanok kísérik, mint  Závodi Gábor, Tiba Sándor, Maróthy Zoltán, vagy éppen II. Lengyelfi Miklós.
Start: 19:00. Helyszín: KMO Művelődési Központ és Könyvtár


KALTENECKER-MARKÓ, ORSOVAI RENI, DAVID MAXIM MICIC. 2022.12.01. CSÜTÖRTÖK
Az igazán erős produkciók a párbeszédektől, a kreativitástól, valamint a virtuozitástól emelkednek a magasba. Pontosan ilyen a Kaltenecker Zsolt és Markó Ádám alkotta duó is, akik szerdán a MUPA színpadán bizonyítanak. Csatlakozik hozzájuk egy szerb gitáros, David Maxim Micic, valamint a hazai énekesnők egyik legnépszerűbbike, Orsovai Reni. A másor alapját a "Space Junk" című lemezük adja.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa - Fesztivál Színház


ALVIN ÉS A MÓKUSOK.2022.12.02. PÉNTEK
Jövőre lesz 30 éves az Alvin és a Mókusok bandája. Ez alatt az idő alatt egy garázszenekarból Magyarország legnépszerűbb punk-rock formációjává váltak. Ezen az estén egy teljes fúvósszekcióval egészülnek ki, így még izgalmasabban csendülnek fel a már jól megszokott szerzemények.
Start: 18:30. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem.


JÓNÁS VERA EXPERIMENT. 2022.12.02. PÉNTEK
A Jónás Vera Expreiment sosem félt az újdonságoktól, mondhatjuk, hogy egy örök kisérletező produkció. Pénteken a Magyar Zene Házban a korai dalokon túl az idén megjelent "Hold" című albumból állítják össze nem szokásos hangszerelésű műsorukat. Billentyűn Várnai Szilvia, gitáron Bécsy Bence, dobon Mihalik Ábel, basszusgitáron pedig Szerető Dániel bizonyít. Vendég csatlakozik trombitán Subicz Gábor, szaxofonon Ülkei Dávid, cimbalmon Farkas Mihály, csellón Kántor Balázs, hegedűn Gazda Bence.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem


TRIO BOHÉMO. 2022.12.03. SZOMBAT
Egy magyar, egy szláv, és egy afro amerikai kavalkád? Naná! Szombaton a Trio Bohémo  Magyar Zene Házában szolgáltatja a talpalávalót, ahol igazán szabadjára engedik érzelmeiket, kreativitásukat. A csapatban csellón Kristina Vocetková, hegedűn Matouš Pěruška, zongorán pedig Jan Vojtek állja meg a helyét.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem


DÉS LÁSZLÓ FREE SOUND QUARTET. 2022.12.03. SZOMBAT
Ha valaki sokat tesz azért, hogy a jazz műfaj kereit teljesen kitolja, akkor az az 2019-ben alakult FREE SOUND QUARTET, amelyben Dés László olyanokkal zenél, mint Lukács Miklós, Dés András, vagy éppen Fenyvesi Márton. Műsoruk a pillanat szüleménye, ami ezáltal válik megismételhetetlenné.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club


CLOUD9+. 2022.12.03. SZOMBAT
A Cloud 9+ 2013 január óta ötvözi az élőhangszeres rock/hiphop zenét az elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel. A srácok szombaton az A38 Hajó Koncerttermében buliztatja meg a nagyérdeműt.
Start: 20:00. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem

Összeállította: Hatos Niki


2022. november 29. 07:01

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA