MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Érkeznek 2023 első bulijai!

Új év, új kezdet, új esélyek. 2023 első hetében bőven lesz lehetőségünk arra, hogy energiákkal töltődjünk fel, hiszen sor kerül egy nagy visszatérésre, egy hangulatos megemlékezésre, de alter programokban is bővelkedünk.

THE BLACKBIRDS. 2023.01.06. PÉNTEK.
Tavaly nyáron ünnepelte 80. születésnapját Sir James Paul McCartney. Ez ágyaz meg a péntek esti különleges koncertnek, ahol a 18. éves The BlackBirds, továbbá a nemzetközi hírű Beatles Tribute zenekar muzsikál. Hozzájuk csatlakozik Takáts Tamás (Karthago), illetve Czutor Zoltán (Belmondo, Nyers) és 10 éves fia, Simon.
Start: 20:00. Helyszín: Vígszínház.


VIRÁGH ANDRÁS.  2023.01.06. PÉNTEK.
Változatos programot kínál a  Szent István Bazilika, amelynek a műemléket jelentő Angster-orgonája kizárólag péntek esténként szólal meg. Az év első péntekén a Liszt-díjas orgonaművész, Magyarország Érdemes Művésze Virágh András, valamint a Junior Príma-díjas orgonaművész Virágh András Gábor bizonyít. Társul még hozzájuk Bakos Kornélia, Gion Zsuzsanna, Tóth László, valamint Borsódy László.
Start: 20:00. Helyszín: Szent István Bazilika.


EGY5EGY, KISBETŰS ÜNNEPNAPOK, HEAVY BRAINS. 2023.01.06. PÉNTEK.
Alter partival durrantja be az első 2023-as hétvégét a Dürer Kert. A lélek szaggató altert toló egy5egy számára már hagyomány, hogy ezen a helyszínen indítják a szezont, ezúttal azonban bekapcsolódik hozzájuk a 2018 óta aktív kisbetűs ünnepnapok, valamint a különböző hangzásokkal való folyamatosan kísérletező Heavy Brains.
Start: 19:00. Helyszín: Dürer Kert.


MUZSIKÁLÓ TERMÉSZET. 2023.01.07. SZOMBAT.
A Magyar Zene Háza a Zenekuckó programsorozat során játékos, ritmikus, ringatós, mókás, mesés, táncos, kézműves, interaktív programokkal várja a kicsiket és a nagyokat, amelynek legújabb állomására szombaton kerül sor. Vendégük egy igazi különlegesség lesz, hiszen a természet ajándékát ünnepli zenei munkásságával a legkülönbözőbb műfajokkal dolgozó Muzsikáló Természet Zenekar. Szaxofonon, dudán, hegedűn Ágoston Béla, nagybőgőn Heigl László, zongorán Elek Norbert, ütőhangszereken Tar Gergely, lanton Róka Szabolcs bizonyít.
Start: 10:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


FEKETE VONAT. 2023.01.07. SZOMBAT.
A Fekete Vonat csupán 5 éven át volt aktív, munkásságuk azonban máig sokak szívét megérinti. A 20 évvel ezelőtt felbomlott formáció, avagy Mohamed Fatima, Fehér Tibor ’Beat’ és LL Junior azonban ezen a szombaton újra összeáll egy gigantikus, élő zenés Aréna bulira. A műsor során nem csak régi slágerek, de új dalok, feldolgozások is felcsendülnek.
Start: 20:00. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna.


100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR. 2023.01.07. SZOMBAT.
A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban remekel a Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar. Az egész világon különlegesnek számító csapat cigány származású muzsikusai a komolyzenén túl tradicionális magyar cigány muzsikát játszanak. Szombaton este Strauss műveit húzzák el.
Start: 19:00. Helyszín: Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központ.


NORDIC METAL NIGHT. 2023.01.07. SZOMBAT.
Északi hangulatban rázza fel a szombatot a Dürer Kert. Némi kihagyás után ismét megrendezik a Budapest Nordic Metal Night-ot, amely során hazai folk és melodic death metal bandák zúznak. Szombaton olyanok bizonyítanak majd, mint a Kylfingar, az Esperfall, a Rumproof, valamint az Eravistae.
Start: 19:00. Helyszín: Dürer Kert.

Összeállította: Hatos Niki


2023. január 5. 06:15

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA