MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Elstartol a SZIGET fesztivál

Szükséged lenne egy kis töltekezésre? Nyugi, máris mutatjuk, hogy milyen zenei eseményeken kaphatsz új erőre a fővárosban.

SZABÓ BALÁZS BANDÁJA. 2023.08.10. CSÜTÖRTÖK.
Négy év után tér vissza Budapest legnagyobb szabadtéri koncert helyszínére a Szabó Balázs Bandája. A több mint 10 éves zenekar ráadásul nem aprózza el, hiszen a Budapest Jazz Orchestra oldalán bizonyít majd. Előttük vendégként a Pandóra Projekt rázza fel a közönséget.
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


SZIGET FESZTIVÁL. 2023.08.10-15.
Zseniális látványvilággal, tucatnyi nemzetközi előadóval, új köntöst kapó helyszínekkel startol el az idei Sziget fesztivál. Ami azonban biztosan marad, az nem más, mint a kihagyhatatlan Sziget-feeling, a programok változatossága, a műfaji sokszínűség. És hogy kik érkeznek hazánkba? Többek között jön Bilie Eilish, Lorde, Davig Guetta, a Florence + the Machine, az Imagine Dragons, valamint a Macklemore is.
Helyszín: Május 9. park.


HONEYBEAST. 2023.08.11. PÉNTEK.
A Honeybeast rafinált dalszövegeivel, fülbemászó dallamaival sokak szívét meghódította már az eltelt évek során. Ráadásul közreműködőket is ügyesen választanak, eddig olyanokkal dolgoztak együtt, mint Kocsis Paulina, Palya Bea, vagy éppen a New Level Empire. Erre a péntekre igazi Bódottától mámoros estét ígérnek Tarján Zsófiék, akik vendégként a Wolfolks formációt hívták el. 
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


LAKVAR, SABOTAGE & TRADITION. 2023.08.11. PÉNTEK.
2020-ban adta ki bemutatkozó lemezét a transzkulturális kortárs népzenéből építkező Lakvar. Péter Hajnalka magyar-bolgár énekesnő és Zura Dzagnidze grúz zeneszerző, gitáros formációjában a magyar jazzbasszusgitáros Papesch Péter, az olasz dobos Santino Scavelli és a lett harmonikás Aleksej Maslakov is bizonyít. Első hazai koncertjüket pénteken adják a Magyar Zene Házában, ahol olyan vendégek csatlakoznak hozzájuk, mint Kézdy Luca hegedűs, Mogyoró Kornél ütőhangszeres és Horváth Nina Sára énekes.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Szabadtéri színpad.


RÚZSA MAGDI. 2023.08.12. SZOMBAT.
Szombaton sor kerül Rúzsa Magdi egyetlen budapesti szabadtéri koncertjére, ahol a közönségkedvenc slágerek mellett a legikonikusabb dalok is felcsendülnek majd. Magdiék előtt a Konyha, valamint a Söndörgő muzsikál. 
Start: 19:00. Helyszín: Budapest Park.


JORGE LUIS PACHECO. 2023.08.13. VASÁRNAP.
Kedveled a kubai jazzt? Akkor vasárnap a Magyar Zene Házában a helyed, ahol a műfaj egyik legtekintélyesebb zongoristája, Jorge Luis Pacheco zenél. Munkásságában remek ízléssel keveredik a kubai és az afrokubai zene, az amerikai jazz és a klasszikus muzsika. Ha zenei ínyencségre vágysz, érdemes vasárnap vele zárnod a hetet.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Szabadtéri színpad.


Az összeállítás július utolsó hétvégéjén készült, így ajánljuk, hogy a szórakozóhelyek, a szervezők platformjain járj utána az esetleges változásoknak, aktualitásoknak.
Írta, összeállította: Hatos Niki


2023. augusztus 9. 11:26

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA