MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Budapestre érkezik a MUCE KÓRUSFESZTIVÁL!

Ezen a héten a fesztiválszezon egy újabb állomásához érkezünk el, Debrecenben sor kerül az idei Campus-ra. Jó hír, hogy Pesten sem lesz ok az unalomra, fellép majd OIEE, a Parno Graszt, Laiho, Moderat, Falusi Mariann, Dj Palotai, a Punnany Massif, de megrendezik a MUCE KÓRUSFESZTIVÁLT is. 

OIEE. 07.20. SZERDA.
Továbbra is gőzerővel dübörög az Akvárium Klub ingyenes koncertsorozata, a Petőfi200 Terasz. Szerdán Kocsis Bence (Saverne, Window) alteregója, az elektronikát tropical house-szal, technoval, nudiscoval, discoval, trance-szel és R&B-vel táncolható melódiává kevergő OIEE bizonyít. OIEE nem mellesleg idén adja ki második nagylemezét, amelyen olyanok működnek közre, mint SENA, Aluphobia, WaTa, Badfocus, vagy éppen a Grammy-díjas Steve Dub.
Kapunyitás: 20:00. Helyszín: Akvárium Klub, Terasz.


PARNO GRASZT. 07.21. CSÜTÖRTÖK.
Idén ünnepli 30. születésnapját a szívből jövő autentikus cigányzenét játszó Parno Graszt. A csapat nem csak hazánkat járta be koncertjeivel, hanem bizony a világot is. Példaértékű életútjukat csütörtökön egy újabb felejthetetlen bulival koronázzák meg, mégpedig a Budapest Park színpadán. A formációhoz olyan előadók csatlakoznak, mint Szirota Jennifer, Járai Márk, Mező Misi, a Bohemian Betyars, vagy éppen a Punnany Massif. 
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


MUCE KÓRUSFESZTIVÁL. 07.21-23. CSÜTÖRTÖK-SZOMBAT.
A MUCE gyakorlatilag a VOCE utódja. A Voices from Citizens of Europe 2014-ben indult, hogy 5 éven át, minden esztendő során más országban emlékezzen meg a zene segítségével a I. világháború áldozatairól. Szombaton a Magyar Zene Házába érkezik a kórusfesztivál, ahol többségében angol nyelvű oratórium tételei csendülnek fel, hét kórus (Cappella Ecumenica - Wroclaw, Lengyelország, Encuentros Énekegyüttes – Argentína, Ensemble 20.21 - Chambéry, Franciaország, neuer chor Berlin – Németország, Örökifjú Zenebarátok Kórusa - Budapest, Seljo Vegyeskar - Sarajevo, Bosznia-Hercegovina, Visszhang Kórus - Kolozsvár, Románia) közreműködésével. Itt mutatják be Kayamar (Magyaróvári Viktor): „Bábel újjászületése” című, 13 tételes oratóriumát, a zeneszerző közreműködésével, vezényletével.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


LAIHO. 07.22. PÉNTEK.
A Magyar Zene Háza bemutatkozó lehetőséget biztosít feltörekvő előadóknak is. Így lép színpadra ezen a pénteken a mára négy tagúvá bővült (gitár - Tóth István,  basszusgitár - Gyányi Marcell, dob- Csízi Ladislav) LAIHO, ami eredetileg Lajhó Dorka egyszemélyes alkotói projektjeként jött létre 2018-ban. A májusban nagylemezt kiadott LAIHO világa alapvetően melankolikus, alternatív art pop, indie-folk hatásokkal. Érdemes esélyt adni nekik!
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


MODERAT. 07.22. PÉNTEK.
Egyenesen Berlinből érkezik a Budapest Park színpadára a Moderat. Az elektronikus trackeket szállító produkciót Gernot Bronsert és Sebastian Szary (Modeselektor), valamint Sascha Ring (Apparat) alapították. Így keveredik a dübörgő basszus a finom dallamokkal. Pénteken tehát a magyar fővárosban bizonyítanak, ahová új anyagokkal, dalokkal is készülnek.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


FALUSI MARIANN. 07.23. SZOMBAT.
Az NKA Hangfoglaló program támogatásával jött létre az Artisjus-díjas Falusi Mariann „Zene az kell – Visszapillantó” koncertje. A Pa-Dö-Dő tagja szombaton a Csili Művelődési Központ várja közönségét, ahol a fellépés során zongorán Révész Richárd, ütőhangszereken pedig Pusztai Csaba kíséri.
Start: 18:00. Helyszín: Csili Művelődési Központ.


DJ PALOTAI. 07.23. SZOMBAT.
Palotait aligha kell a dj-kultúra kedvelőinek bemutatnunk, hiszen ő az a lemezlovas, aki már a nyolcvanas évek óta felrázza a bulizni vágyókat. Előre mutató zenéit rengetegen kedvelik, most szombaton pedig a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán mulattat.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


PUNNANY MASSIF. 07.23. SZOMBAT.
A nyár legnagyobb, leghosszabb buliját ígéri a Punnany Massif ezen a szombaton. A srácok ugyanis a Parkban ünneplik a csapat 19. születésnapját, így igazi best of műsorral készülnek a rajongók számára. Előttük a Slow Village melegíti be a közönséget.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.

Összeállította: Hatos Niki


2022. július 20. 13:31

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA