MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Búcsúzik a USEME.

Ezen a héten sok-sok teltházas bulira kerül sor, amelyekre jó ideje elfogyott minden jegy, így azokról most nem teszünk említést. Tudsz még szerezni beugrót azonban olyanok fellépésére, mint a Subtones, a Freakin’ Disco, a Fran Palermo, a Parno Graszt, vagy éppen Sunma.

SUBTONES. 2023.02.03. PÉNTEK.
A Subicz Gábor vezette zenekar munkásságában mindent kapunk, mi fülnek ingere. Akad itt groove, funk-jazz, improvizáció, vokális irány. A kavalkád kedvelői számára pénteken a Budapest Music Centerben bizonyít Jónás Vera, Kiss Flóra, Benkő Dávid (billentyű), Csízi László (dob), Csókás Zsolt (gitár), Fonay Tibor (basszusgitár), valamint a már említett Subicz Gábor (trombita).
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club


USEME. 2023.02.03. PÉNTEK.
6 évnyi közös munka, 3 nagylemez után befejezi pályafutását a modern pop-rockot képviselő USEME. Csongor Bálint, Szalkai Tibor (gitár), Varga Zoltán (billentyű), Markó Ádám (dob), valamint Anga-Kis Miklós (basszusgitár) pénteken búcsúzik el közönségétől, mégpedig az A38 Hajón. Előttük a Plasticocean melegíti be az egybegyűlteket.
Start: 20:00. Helyszín: A38 hajó, Koncertterem


FREAKIN’ DISCO. 2023.02.04. SZOMBAT.
A Freakin' Disco az improvizatív szimbiózison alapuló létformát képviseli. Pontosan ilyen színes csokrot nyújtanak át szombaton is a Dürer Kertben, ahol a minap megjelent „Gekko” kislemezük is feltűnik. Az este során csatlakozik hozzájuk Zentai Márk, valamint Boros Levente is.
Start: 20:00. Helyszín: Dürer Kert.


SUNMA. 2023.02.04. SZOMBAT.
Koroknay Andrással sokan basszusgitárosként találkozhattunk olyan formációkban, mint az Àbáse, a Manaky, a Papaver, vagy éppen az Európa Kiadó, ám egy ideje szóló projektje, a dub-ot más stílusokkal ötvöző SunMa áll a fókuszában. András élőben trióként bizonyít, Klausz Ádám dobos és Kálmán András billentyűs oldalán. Nem lesz ez másként szombaton sem, az A38 hajó színpadán, ahol egy lengyel trió, a modern jazz USO9001 is társul hozzájuk.
Start: 19:30. Helyszín: A38 hajó, orr stúdió.


FRAN PALERMO. 2023.02.04. SZOMBAT.
A Fran Palermo méltán népszerű szédületes koncertjeiről. A rock&roll, tropical és indie rock elemekből építkező, 2011 óta aktív csapat szombaton az A38 hajón játszik.
Start: 20:00. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem


MONETOCHKA. 2023.02.05. VASÁRNAP.
Orosz popsztár érkezik Budapestre. A háborúellenes kiállásáról ismert Monetochka 9 várost felölelő turnéra indul, amely keretein belül fellép többek között Törökországban, Szerbiában, Ausztriában, Lengyelországban, Csehországban, Hollandiában, valamint Németországban. Most vasárnap hozzánk érkezik, hiszen az A38 hajóján várja hazai közönségét.
Start: 20:00. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem.


PARNO GRASZT. 2023.02.05. VASÁRNAP.
Az 1987 óta aktív tíz-húsz tagból álló Parno Graszt tiszteli gyökereit, zenéje így ősi, eleven zenei karaktereket őriz, munkásságukat távol tartják a nagyvárosok zajától, gyorsan múló divatjától. Ezt a hetet azonban mégis a fővárosban búcsúztatják, egészen konkrétan az Akvárium Klub színpadán.
Start: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub, Nagyhall.

Összeállította: Hatos Niki


2023. február 2. 06:27

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA