MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: Az őszi leveleknél is színesebb zenei programok várnak ránk a héten.

Magyarországra érkezik Youssou N'Dour, James Newby, Cristina Gómez Godoy, a Kakkmaddafakka, valamint a De-Phazz. A hazai előadók közül pedig Pesten szórakoztat a Groovehouse, a New Level Empire, Petruska, valamint Brenka is.

DOHNÁNYI. 2022.11.08. KEDD
Az 1970-ben megalapított Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar kedden a Zeneakadémia Nagytermében örvendezteti meg igényes zenét kedvelő közönségét. A csapatot Hollerung Gábor vezényli, a műsor során olyan darabok csendülnek fel, mint Orbán: I. szimfóniája (ősbemutató), Sosztakovics: I. hegedűversenye, valamint Brahms: I. (D-dúr) szerenádja.
Start: 19:30. Helyszín: Zeneakadémia – Nagyterem


YOUSSOU N'DOUR. 2022.11.08. KEDD
Kétségtelen, hogy az afrikai zene egyik éke a mbalax-ot és a wolof music-ot képviselő, szenegáli Youssou N'Dour. Hazánkban először 1988-ban zenélt a „Human Rights Now!” turnéja keretein belül. Legújabb albumát a „Mbalax” jelenti, ami tulajdonképpen egy óda Afrikához. N’Dour kedden a Müpában várja rajongóit.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem


TRIO A LA KODÁLY. 2022.11.09. SZERDA
A Trio à la Kodály munkássága során (Oláh Dezső: zongora, Erdő Zoltán: klarinét, tárogató, Tar Gergely: ütőhangszerek) nem csak Kodály műveit gondolja újra, de kollektív improvizációiról is ismert. A csapat 2017-ben adott ki lemezt „Hommage” címmel, többek között erről a korongról játszanak szerzeményeket szerdán az Opus színpadán. 
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club


KAKKMADAFAKA. 2022.11.09. SZERDA
Két év szünet után ősszel új lemezzel jött elő a Kakkmaddafakka. A norvég indie rock banda főleg hatalmas energiákkal dolgozó koncertjei miatt népszerű, amit a hét közepén az Akvárium Klubba is leszállítanak, ahol felcsendülnek új dalok, de minden bizonnyal a „Forever Alone”, a „Restless”, valamint a „Naked Blue” szerzeményeiket ugyancsak megkapjuk. 
Start: 19:30. Helyszín: Akvárium Klub, KisHall


LÁNYOS ÉS FIÚS APÁK. 2022.11.10. CSÜTÖRTÖK
A „Lányos és fiús apák” egy jazz és irodalom ötvözet, amelyben dobra (Dés András), szaxofonra (Dés László), emberi történetekre (Grecsó Krisztián) hangolódhat  a nagyérdemű. Az előadás minden alkalommal egyedi és megismételhetetlen, amelyre legközelebb a Müpa színpadán kerül sor. 
Start: 19:00. Helyszín: Müpa - Fesztivál Színház


UHER BÁLINT QUARTET ÉS SEBESTYÉN PATRIK SEXTET. 2022.11.11. PÉNTEK
Két Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolából kikerült, a jazz műfajában nagy sikereket elérő  rázza fel a péntek estét a Magyar Zene Házában. Műsoruk saját dalokból, valamint új köntöst kapó jazz standardekből áll. Az Uher Bálint Quartetben szaxofon Uher-Győrfi Bálint, zongorán Egri János Jr., nagybőgőn Jónás Géza, dobon Richter Ambrus, a Sebestyén Patrik Sextet-ben pedig trombitán, szárnykürtön, esz-alt kürtön Sebestyén Patrik, alt- és szoprán-szaxofonon Ifj. Oláh Kálmán, zongorán Farkas Zsolt, jazz- és klasszikus-gitáron Stummer Márton, nagybőgőn Miskolczi Márk, dobon pedig Richter Ambrus bizonyít.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Előadóterem


PETRUSKA. 2022.11.11. PÉNTEK
Először csendülnek fel Petruska András és Grecsó Krisztián 5 éves közös munkásságának eredményei. A B32-ben Petruska „Reláció” albumának darabjain túl eddig fiókban pihenő anyagok csendülnek fel pénteken.
Start: 19:00. Helyszín: B32 Galéria és Kultúrtér


BRENKA. 2022.11.11. PÉNTEK
Dárdai Blankát, Brenkát sokan a 2019-es X-Faktorban ismerték meg. A fiatal előadó szeret kísérletezni, többek között népzenei, R&B motívumokkal dolgozik. Ez a sajátos, girlpower világ zúg fel pénteken az Esernyősben. 
Start: 19:00. Helyszín: Esernyős - Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont


JAMES NEWBY. 2022.11.12. SZOMBAT
Az ifjú művészeket bemutató „Rising Stars” kiválasztott művészeként érkezik hazánkba a kifinomult, ugyanakkor nagyon is érett, elképesztően sokoldalú James Newby. Szombati műsorában helyett kapnak olyan darabok, mint Schumann: Kerner-dalok, op. 35bariton: James Newby. Zongorán Joseph Middleton működik közre.
Start: 17:30. Helyszín: Müpa - Fesztivál Színház


GROOVEHOUSE. 2022.11.12. SZOMBAT
Az év legnagyobb Groovehouse bulija érkezik az Akvárium Klubba, ahol egyedülálló fény- és hangtechnikával, LED-falakkal és élő VJ szettekkel készül a csapat. A koncert után 23 órától after party is indul Judyékkal. 
Start: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall


CRISTINA GÓMEZ GODOY. 2022.11.12. SZOMBAT
Egy spanyol oboás világklasszikus, a briliáns technikájú Cristina Gómez Godoy várja rajongóit szombaton a Müpában. Műsorát zongorán Mario Häring erősíti. 
Start: 20:00. Helyszín: Müpa - Fesztivál Színház


DE-PHAZZ. 2022.11.12. SZOMBAT
A downtempo nu jazz-t játszó, soult, arip hopot és a drum and bass-t ötvöző De-Phazz Pit Baumgartner vezényletével érkezik Budapestre. A csapat eddig olyan albumokkal jelentkezett, mint a „Detunized Gravity”, a  „Godsdog”, a „Death By Chocolate”, vagy éppen a „BIG”. A produkció idén visszavonul, így valószínűleg utoljára láthatjuk, hallhatjuk élőben együtt Barbara Lahr-t, Karl Frierson-t és Pat Appleton-t.
Start: 20:00. Helyszín: MOM Kulturális Központ – Színházterem


NEW LEVEL EMPIRE. 2022.11.12. SZOMBAT
Immáron 9. születésnapját ünnepli a New Level Empire. A csapat eleinte angol nyelven írt dalokat, 2016 tavasza óta azonban magyarul is megajándékozzák közönségüket.  Szombaton egy hosszú műsorral, sok-sok meglepetéssel várják rajongóikat az Akvárium Klubban, ahol vendégként HEATLIE biztosan csatlakozik hozzájuk.
Start: 19:00. Helyszín: Akvárium Klub, NagyHall


THE TROUSERS. 2022.11.12. SZOMBAT
November 9-én, szerdán végre megjelenik a budapesti garázsrock-zenekar, a The Trousers hatodik nagylemeze, avagy a Music Fashion kiadó gondozta „Animal Gun”. A korongról immáron három dalt ismerhet a nagyérdemű, a „My kind of business”-t, „Bag of Bones”-t, valamint a néhány héttel ezelőtt performance-klipet (operatőr: Barna Máté és Havasi Balázs, vágó: Kőváry Dániel) kapott, optimista kicsengésű „Hope dies last”-ot. A lemezbemutatóra három nappal a korong megjelenését követően, november 12-én, szombaton kerül sor az A38 Hajó Koncerttermében, ahol Zoliék 2018. novemberében léptek fel utoljára, amikor a világhírű MC5-ot kísérték. Erre a bulira a korábbiakhoz képest izgalmasabb vizuális elemekkel, friss-ropogós merch termékekkel (póló, sapka, kitűző) készülnek, vendégként pedig a garázsrock romjain újjászerveződött, hormonoktól mentes, érett szexet követelő, indie rock jegyekkel dolgozó Jackmans, valamint a 2017-ben alakult, rock'n'roll és punk elemeket ötvöző Hallucinatorz csatlakozik a srácokhoz.  Elővételes beugrók az A38 rendszerében érhetőek el november tizenegyedikéig.
Start: 19:30. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem

Összeállította: Hatos Niki


2022. november 8. 17:56

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA