MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: A női energiák előtt tiszteleg a Margaret Island minifesztiválja

Ezen a héten különleges hangulatú koncerteken, tematikus esteken gyűjthetünk erőt a magyar fővárosban. Különleges összeállásokban, stíluskavalkádban nem lesz hiány. Unatkozni nem ér!

TURUMTAY, ERDOĞAN, LIŠKA, DÉS QUARTET. 08.04. CSÜTÖRTÖK.
Szereted, amikor a nagyon különböző dolgok összekeverednek, hogy úgy hozzanak létre valami igazán egyedit? Akkor a csütörtök esti koncert a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán neked szól! 2018-at írunk, találkozik egymással egy Bécsben élő török hegedűművész, egy cseh bőgős, a fretless gitár nemzetközi hírű török virtuóza, valamint Dés András. A nagy egymásra találásnak köszönhetően az elmúlt években együtt járták a világot turnéikkal, nemrégiben pedig egy új lemezt is felvett Isztambulban a kortárs ethno-jazz színtér egyik meghatározó szereplője. Akik csütörtökön bizonyítanak a Városligetben: hegedűn - Efe Turumtay, gitáron Cenk Erdogan, nagybőgőn Tomás Liska, ütőhangszereken Dés András.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


KRÚBI. 08.05. PÉNTEK.
Öt éve, hogy megjelent Krúbi első száma. Az előadó pedig úgy döntött, hogy az elmúlt esztendők sikereit (két nagylemez, egy EP) bizony érdemes most megünnepelni, így jubileumi év helyett, KRÚBILEUMOT tart. Pénteken a Parkban őrületes bulit ígér, ahol Dé:Nash melegíti be előtte a közönséget.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.


TRAMA NO NAVIO. 08.05. PÉNTEK.
Budapestre érkezik a portugál jazzszcéna egyik csillaga, a Trama No Navio. A formáció 2019-ben alakult meg, amikor a Matosinhos jazz-zenekar több szerzővel kezdett el dolgozni azon, hogy soundtrackszerű kompozíciókat írjanak egy híres Szergej Eisenstein filmhez, a „Patyomkin páncélos”-hoz. A sok-sok interakcióból és improvizációiból azóta újabb anyagok születtek, tele érzelmekkel, drámákkal, izgalmakkal. A csapat most hozzánk is ellátogat, így bizonyít a Budapest Music Centerben szaxofonon João Pedro Brandão, zongorán Ricardo Moreira, nagybőgőn Hugo Carvalhais, dobon pedig Marcos Cavaleiro.
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club


BUJDOSÓ JÁNOS TRIÓ. 08.06. SZOMBAT.
2011-ben alakult az underground jazz és világzene jegyekkel dolgozó Bujdosó János Trió. A csapat legfrissebb, „National Amnesia Institute” című lemeze az eddigiekhez képest sötétebb, eklektikusabb hangulatban született, ám a nagyszabású kompozíciók, ropogós tempók, erős improvizációk továbbra is uralják munkásságukat. Ezekből nyújtanak át egy csokrot szombaton a Magyar Zene Háza színpadán, ahol gitáron Bujdosó János, basszusgitáron Szerető Dániel, dobon pedig Klausz Ádám bizonyít.
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza.


MARGARET ISLAND. 08.06. SZOMBAT.
A női energiákat, a kreativitást, a lágyságot, az összefogást, az odafigyelést, az empátiát ünneplve igazi woodstocki hangulatot idéző minifesztet szervez a Margaret Island. Lábas Vikiék női civil szervezetek (a Mályvavirág Alapítvány, a Női Egészségért Alapítvány és a NANE: Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület) mellett teret adnak olyan feltörekvő női előadóknak, mint a Pandóra Projekt (18:35), Brenka (18:00) és Solére (19:20), akik a Margaret Island közönsége előtt léphetnek színpadra szombaton a Parkban. Vikiék itt adják elő először élőben új dalukat, továbbá egyedi vizuállal és új merch holmikkal is készülnek a közönségnek. „Mindenkiben van női és férfi minőség. Én magam is férfias szakmában dolgozom. És bár egyik oldal sem jobb vagy rosszabb a másiknál, mégis azt látom, hogy a férfi energiák nyughatatlansága az, ami leginkább közrejátszhat a háborús- és válsághelyzetek kialakulásában. A Margaret Island egy olyan erős közösséggé formált minket, aminek a közönségünk is a szerves részét képezi. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy nem is valósíthatnánk meg jobbkor a Flower Power minifesztivált, amit valójában már évek óta terveztünk. Öltözzetek úgy, mintha fesztiválra készülnétek, tűzzetek virágot a hajatokba! Ünnepeljétek velünk a sokszínűséget! A lényeg, hogy merjetek önmagatok lenni és szabaduljatok fel.” – mondta el Viki.
Kapunyitás: 18:00. Helyszín: Budapest Park.

Összeállította: Hatos Niki


2022. augusztus 3. 16:51

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA