MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: 12 ország előadói töltik meg zenével a pesti klubokat

Jubileumi bulik, nemzetközi előadók színesítik az év 42. hetét. Hazánkba érkezik Chris Thile, Ravi Coltrane, Tarja, a Nunki Bay Starship, a Fleshgod Apocalypse, az Omega Diatribe, valamint az ADHD is.

RAVI COLTRANE. 2022. OKTÓBER 18. KEDD
A zenész családba született szaxofonos, zeneszerző, producer Ravi Coltrane életét leginkább lemezfelvételek, koncertek és komponálás teszi ki. Hat saját albuma mellett hatalmas jazzlegendák oldalán bizonyít. Budapesti fellépésén szülei előtt tiszteleg, így igazi időutazást, nagy zenei felfedezéseket kaphat a hazai nagyérdemű.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem


KFT. 2022. OKTÓBER 19. SZERDA
Az A38, mint helyszín a csapat számára felidézi az eredeti KFT klubok jelenetektől, versektől, performanszoktól, fiatal együttesek bemutatásától színes hangulatát. Ezen a koncerten más formában, mint korábban, olyan vendégekkel adnak felejthetetlen élményt közönségüknek, mint Mohai Tamás, Sárik Péter, Solti Jánoska, vagy éppen Szekeres András. Sőt, visszatér a színpadra II. Lengyelfi Miklós is.
Start: 20:00. Helyszín: A38 hajó, koncertterem


NUNKI BAY STARSHIP, ZOUJ. 2022. OKTÓBER 19. SZERDA
A pop, a neosoul, a jazz elemeivel operáló pszichedelikus és r&b ízekkel fűszerezett Nunki Bay Starship tagjai sokak által lehetnek ismerősek, hiszen több formációban bizonyítottak már korábban. Első lemezükkel 2019-ben jöttek elő, amivel bejárták a főváros klubjait. Legutóbb tavaly jelentkeztek koronggal, amelyen letisztultabb irányba indultak el. A ZOUJ pedig egy zenészekből, fotósokból, rendezőkből, animátorokból, játékkészítőkből és grafikusokból álló produkció, amely a hangok, vizuális elemek, szimbólumok, ruhák és mozdulatok szintézisét igyekszik megalkotni. Újabb izgalmas estére számíthatunk a társaságukban a hajón.
Start: 20:30. Helyszín: A38 hajó, orr stúdió


KŐVÁRY ZOLI. 2022. OKTÓBER 20. CSÜTÖRTÖK
A The Trousers frontembere immáron egyszemélyes akusztikus side projektben is gondolkodik, amely során a The Trousers darabokon túl a kedvenc blues (Freddie King, Fred McDowell), folk-rock/country (Neil Young, Waylon Jennings) és rock (The Rolling Stones, Kinks) előadóitól is játszik akusztik dalokat. Debütáló koncertjén az Aurórában csatlakozik hozzá a Grand Bleu is.
Start: 19:30. Helyszín: Auróra.


SENA DAGADU. 2022. OKTÓBER 20. CSÜTÖRTÖK
Sena Dagadu a hazai popkultúra megkerülhetetlen figurája. Amellett, hogy az ország egyik legizgalmasabb parti zenekarában, az Irie Maffiában bizonyít, a ghánai-magyar énekesnő számtalan szóló anyaggal is meglepi közönségét, nem csak itthon, de európa-szerte. Sena Dagadub formációjában a spirituális oldalát mutatja meg, amivel felemelően lassítja le, kapcsolja ki az egybegyűlteket. A csütörtöki koncertjén a Várkert Bazárban közreműködik billentyűn, elektronikán Élő Márton, fuvolán pedig Pásztor Ákos.
Start: 19:00. Helyszín: Várkert Bazár


BUDAPEST SHOWCASE HUB. 2022. OKTÓBER 20. CSÜTÖRTÖK
A BUSH nem más, mint a keleti blokk klubfesztiválja, amire idén már hetedik éve kerül sor. Október 19-21 között tizenkét ország előadói töltik meg zenével a hazai klubokat, a Magyar Zene Házában például csütörtökön olyanok muzsikálnak, mint az Alfah Femmes, a GranCanada, a teepee, Daniel Levi, a Pantaloons, a The Cassino, vagy éppen Veni.
Start: 18:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


TARJA. 2022. OKTÓBER 21. PÉNTEK
2019. augusztusában adta ki „In The Raw” című nagylemezét a karrierjét a Nightwish-ben kezdő Tarja. Az előadó másfél évtizede a szimfonikus rock szcéna egyik legnagyobb éke, hiszen szoprán orgánumával ragyogóan képes összekapcsolni a klasszikus és a rockzenét. Legújabb nótáit pénteken a Barba Negrában is előadja több vendégzenekar oldalán.
Start: 19:00. Helyszín: Barba Negra Music Club.


FLESHGOD APOCALYPSE. 2022. OKTÓBER 21. PÉNTEK
A 2017-ben alakult innovatív Fleshgod Apocalypse jó ízléssel gyúrja egybe a legnagyobb klasszikusokat, a filmzenéket technikás metállá. Az olasz csapat „Veleno” címmel jelentette meg ötödik nagy lemezét, amellyel jelenlegi európai turnéjukat töltik. Nem is akárhogy, hiszen Maurizio Iacomo másik formációjával, a 2008 óta aktív Ex Deo-val teszik mindezt.
Start: 19:00. Helyszín: A38 hajó, Koncertterem.


RAJKÓ ZENEKAR. 2022. OKTÓBER 21. PÉNTEK
1952-ben, tehát 70 éve alakult meg a számos díjat magáénak tudó Rajkó Zenekar. Legnagyobb büszkeségük azonban az lehet, hogy a Rajkó-módszer (a roma fiatalok zenei képzését célzó speciális oktatási programja) bekerült a szellemi kulturális örökség megőrzését szolgáló programok és tevékenységek nemzeti nyilvántartásába. A pénteki, jubileumi koncerten a Pesti Vigadóban olyanok bizonyítanak, mint hegedűn Lendvay József, zongorán Balázs János, cimbalmon Lisztes Jenő. 
Start: 19:30. Helyszín: Pesti Vigadó.


SOULWAVE. 2022. OKTÓBER 21. PÉNTEK
Pénteken mutatja be legfrissebb, „Viharok” albumát a Soulwave. Másfél órányi műsorukban persze nem csak az új dalok, hanem a nagyobb slágerek is felcsendülnek, néhány vendég társaságában.
Kapunyitás: 19:30. Helyszín: Akvárium Klub, Kishall.


OMEGA DIATRIBE. 2022. OKTÓBER 21. PÉNTEK
10 éve, hogy megalakult az underground világ zord oldalán bizonyító Omega Diatribe. Ősszel megjelent „My Sphere” kislemezükkel méltón ünneplik ezt a kerek születésnapot. A korong darabjait pénteken az A38 hajóján is elhúzzák. Hozzájuk csatlakozik még a modernt metált, dallamos metalcoret játszó Insane, valamint a 2007-ben alakult Beneath The Void.
Start: 18:45. Helyszín: A38 hajó, koncertterem.


CHRIS THILE. 2022. OKTÓBER 21. PÉNTEK
Először lép fel Magyarországon az amerikai bluegrass, progresszív folk színtér egyik legnagyobb csillaga, Chris Thile. A Magyar Zene Házában a tavaly megjelent, kissé spirituális, intim „Laysongs” albumával jelentkezik, amelyen többek között egy Bartók feldolgozás is helyet kapott. 
Start: 20:00. Helyszín: Magyar Zene Háza, koncertterem.


ZSÜD, LUNA. 2022. OKTÓBER 21. PÉNTEK
Zsüd produkciója gyakorlatilag egy gyakran kísérletező, műfajokat áthidaló electro-pop zenei anyag. Tavaly jelent meg első nagylemeze „REWIRING” címmel, amellyel sokak szívébe lopta be magát. Pénteki buliján hozzá csatlakozik egy alternatív, lengyel kozmikus figura LUNA személyében, aki nem csak komponál, de hegedűn, zongorán is játszik. 
Start: 20:30. Helyszín: A38 hajó, orrstúdió.


NEOTON. 2022. OKTÓBER 22. SZOMBAT
1965 óta tartja életben a közönség Csepregi Éva formációját. Az eMeRTon-díjas produkció legnagyobb slágereit szállítja el szombaton az Arénába. „Hajózzunk 220 felett a Santa Mariával, ünnepeljük az Olimpiát a Marathonnal, táncoljunk a Szombat Esti discoban, énekeljünk a Nyárról, integessünk a Zsebkendőinkkel! I LOVE YOU." – írta az énekesnő a buli kapcsán.
Start: 20:00. Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna.


KŐVÁRY PÉTER EMLÉKEST. 2022. OKTÓBER 22. SZOMBAT
Minden halál szomorú, különösen, ha valaki fiatalon kel át a szivárványon. Idén nyáron gyógyíthatatlan betegségben hunyt el Kőváry Péter, rá emlékeznek október 22-én barátai és zenésztársai a Muzikum Klub & Bisztróban. Péter 2003-óta zenélt abban a Neóban, amely többek között a „Kontroll” című film zenéjét is megalkotta. A zenész saját zenekarral is bizonyított, Peter Kovary & the Royal Rebels néven, továbbá a Stoned nevű Rolling Stones tribute-zenekarban is sokak arcára varázsolt mosolyt játékával. Péter október 22-én lenne 50 éves, ez adja a koncert dátumának apropóját. Az est során fellépésével tiszteleg szerteágazó munkássága, szeretett személyisége előtt a The Midnight Riders (Körmendi Roland, Kőváry Zoltán, Neményi Csaba, Cs. Szabó Zoltán), a friss klipes The Trousers (Kőváry Zoltán, Locke Péter, Lázár András, Gulyás Antal Samu), a The Royal Rebels (Neményi Csaba, Takács-Koltay Vilmos, Tóth Zsombor, Nagy Zsolt „Liszt”, Benedek Tamás, Kovács Csaba, Hodosi Enikő, Kőváry Zoltán), valamint a Stoned (Jókay Árpád, Bacsa Gyula, Zsiros Csaba, Dudinszky Zoltán, Tóthe Csaba). A formációkhoz vendégként csatlakozik Urbán Edina, Both Róbert Bitter, a koncertek előtt, között, után pedig DJ Constant K (Kőváry Dániel) szolgáltatja a zenét. Az esemény 19.00-kor startol el, jegyek elővételi áron október 21. éjfélig érhetőek el a TIXA rendszerében, valamint a helyszínen (hétköznapokon 15-21 óra között).
Start: 19:00. Helyszín: Muzikum Klub & Bisztró


OCHO MACHO. 2022. OKTÓBER 22. SZOMBAT
„Jó nekem, El Mundo Fantástico, Képzeld el másképp”. Alighanem ezt a három dalt elég volt megemlítenem ahhoz, hogy eszedbe villanjon a 2003 óta zeneileg aktív nyolc macsó, avagy a reggae, a ska, a punk és a latin jegyekkel dolgozó Ocho Macho. A srácok szombaton rázzák fel a pesti éjszakát, mégpedig az A38 hajóján.
Start: 20:00. Helyszín: A38 hajó, Koncertterem.


ADHD. 2022. OKTÓBER 22. SZOMBAT
Alapvetően csak egy 2007-es bluesfesztiálra alakult meg az izlandi ADHD. Időközben a tagok felfedezték magukban a hasonlóságokat, így jazz, rock, posztrock elemekkel kezdtek el közösen alkotni. A melankolikus csapat legújabb, „ADHD 7” című albumával érkezik hazánkba, így bizonyít tenor szaxofonon Óskar Guðjónsson, gitáron-basszusgitáron Ómar Guðjónsson, billentyűken Tómas Jónsson, dobon pedig Magnús Trygvason Eliassen.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, koncertterem.


DECADANCER. 2022. OKTÓBER 22. SZOMBAT
A Decadancer egy üde színfolt a hazai zenei palettán. Az elsősorban post-wave stílusban mozgó csapatot a rock, a pop és az elektronikus zene sokszínűsége is inspirálja, ezek az izgalmas hatások, jegyek pedig mind a dalokban, mind a koncerteken megjelennek. A valóban különleges, senki mással össze nem téveszthető hanggal megáldott énekest, Ficzkó Andrást az egykori Machine Mouse formáció frontembereként szerethette meg a közönség (Fenn a csúcson, Az ajtó nyitva áll, Álomgyár, A játékos, A felhőn jársz, A pillanat), de nem csak ő lehet ismerős a(z elsősorban rock) zenekedvelők körében, hiszen basszusgitáron a Kiss Forever Band tagjaként a világot járó Pocky (Fűzfa Zoltán), gitáron a Sex Action és a F.O.System Mátyás Attilája, dobon pedig Gerő Balázs (szintén Sex Action) erősíti a bandát. Következő bulijukra október 22-én, szombaton kerül sor a (1068, Budapest) Városligeti fasor 44. szám alatt található BackStage Pubban. 
Start: 21:00. Helyszín: BackStage Pub.


KŐVÁRY PÉTER. 2022. OKTÓBER 22. SZOMBAT
Minden halál szomorú, különösen, ha valaki fiatalon kel át a szivárványon. Idén nyáron gyógyíthatatlan betegségben hunyt el Kőváry Péter, rá emlékeznek október 22-én barátai és zenésztársai a Muzikum Klub & Bisztróban.
Péter 2003-óta zenélt abban a Neóban, amely többek között a „Kontroll” című film zenéjét alkotta meg. A zenész saját zenekarral is bizonyított, Peter Kovary & the Royal Rebels néven, továbbá a Stoned nevű Rolling Stones tribute-zenekar frontembereként varázsolt mosolyt sokak arcára. Péter október 22-én lenne 50 éves, ez adja a koncert dátumának apropóját. 
Az est során fellépésével tiszteleg szerteágazó munkássága, szeretett személyisége előtt a The Midnight Riders (Körmendi Roland, Kőváry Zoltán, Neményi Csaba, Cs. Szabó Zoltán, Gábor András), a friss klipes The Trousers (Kőváry Zoltán, Locke Péter, Lázár András, Gulyás Antal Samu), kiegészülve vendégzenészekkel (Hodosi Enikő, Cs. Szabó Zoltán, Benedek Tamás), a The Royal Rebels (Neményi Csaba, Takács-Koltay Vilmos, Tóth Zsombor, Nagy Zsolt „Liszt”, Benedek Tamás, Kovács Csaba, Hodosi Enikő, Kőváry Zoltán), valamint a Stoned (Jókay Árpád, Bacsa Gyula, Zsiros Csaba, Dudinszky Zoltán, Tóth Csaba). A Stonedhez vendégként csatlakozik Urbán Edina, Both Róbert Bitter, a koncertek előtt, között, után pedig Peti fia, DJ Constant K (Kőváry Dániel) szolgáltatja a zenét. Az esemény 19.00-kor startol el, jegyek elővételi áron október 21. éjfélig érhetőek el a TIXA rendszerében, valamint a helyszínen (hétköznapokon 15-21 óra között).
Start: 19:00. Helyszín: Muzikum Klub & Bisztró.

Összeállította: Hatos Niki


2022. október 18. 06:35

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA