MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BULI LESZ: 12 év után újra itthon zenél Gadó Gábor.

Ezen a héten igazi különlegességekből csemegézhetünk a fővárosban, fellép ugyanis Mariza, Gabriel Dharmoo, Hobó, de a Fool Moon is.

MARIZA. 2023.01.17. KEDD.
A fado frissítő dívája, a portugál zenei élet egyik nagy csillaga érkezik hazánkba. Kedden Mariza a 2020-ban megjelent „Canta Amália” album anyagával jelentkezik a Müpa színpadán, olyanok társaságában, mint Luís Guerreiro, Carlos (Phelipe) Ferreira, Adriano Alves, João Freitas,  valamint João Frade.
Start: 20:00. Helyszín: Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem.


TRIO Á LA KODÁLY. 2023.01.19. CSÜTÖRTÖK.
XXI. századi igények alapján ápolja Kodály műveit, munkásságát a Trio à la Kodály. A kollektív improvizációval dolgozó produkció, avagy Oláh Dezső (zongora), Erdő Zoltán tárogató, klarinét), Tar Gergely (ütőhangszerek) csütörtökön a Corvin Művelődési Házban nyitja meg az évet.
Start: 19:30. Helyszín: Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház.


BLAHALOUISIANA. 2023.01.19. CSÜTÖRTÖK.
Duplakoncerttel robbantja be az idei esztendőt a Blahalouisiana. Schoblocher Barbara csapata négy nagylemez anyagából állítja össze setlistjeit, de már nem sokáig. A koncertek után ugyanis stúdióba vonulnak, hogy felvegyék ötödik albumukat. A pénteki bulijuk már teltházas, így ideje gyorsan beszerezned a jegyed, ha nem szeretnél lemaradni erről a koncertről. 
Start: 19:40. Helyszín: A38 Hajó, Koncertterem.


GABRIEL DHARMOO, SOHARÓZA. 2023.01.19. CSÜTÖRTÖK.
Gabriel Dharmoo csütörtökön egy szóló vokális előadással, az „Anthropologies imaginaires” műsorával érkezik a Városligetbe. Az este második felében pedig a Soharóza kórus közös improvizációs produkcióját élvezheti ki a közönség. A koncertet 18:00 órától műhelyfoglalkozás előzi meg Gabriel Dharmoo vezetésével, amelyre kifejezetten az énekelni szerető közönséget várják a szervezők.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


GYÉMÁNT BÁLINT TRIÓ. 2023.01.20. PÉNTEK.
A szabadság, a kísérletezés és az új lehetőségek jegyében alkot hazánk egyik legismertebb jazzgitárosa, Gyémánt Bálint Triója. Bálint mellett basszusgitáron Bartók Vince, dobon pedig Szabó Dániel Ferenc bizonyít. A hármas pénteken az előző albumuk kompozícióinak újragondolásait adja elő, de új lemezükbe is betekintést engednek. 
Start: 20:00. Helyszín: Budapest Music Center – Opus Jazz Club.


GADÓ GÁBOR FRANCIA QUARTET. 2023.01.20. PÉNTEK.
Francia Quartettel, egy európai turné keretein belül, 12 év után tér vissza hazánkba Gadó Gábor, a jazz nemzetközileg elismert gitárosa. Gadót a rendkívüli ritkaságnak számító este során szaxofonon Matthieu Donarier, dobon Joe Quitzke, nagybőgőn pedig Sébastien Boisseau támogatja meg.
Start: 19:30. Helyszín: Magyar Zene Háza, Koncertterem.


FOOL MOON. 2023.01.20. PÉNTEK.
A 2001-ben alakult acappella énekegyüttes, a Fool Moon 7 nagylemezt továbbá 13 nemzetközi és magyar díjat tudhat magáénak. Mészáros Tamás, Molnár Gábor, Vavra Bence, Wodala Barnabás, továbbá Németh Miklós ezen a pénteken Angyalföldön kápráztatja el az egybegyűlteket.
Start: 19:00. Helyszín: Angyalföldi József Attila Művelődési Központ


HOBO. 2023.01.21. SZOMBAT.
1984-ben jelent meg Hobo „Vadászat” című albuma, amelyen többek között Póka Egonnal közösen dolgozott. Mostani turnéján bandájával együtt ezeket a műveket nyújtja át a közönségnek, ráadásul keretjátékkal fűszerezve. Lesz bohóc is. De tényleg.
Start: 19:00. Helyszín: Corvin Művelődési Ház - Erzsébetligeti Színház.

Összeállította: Hatos Niki


2023. január 17. 09:42

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA