MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Befejeződött a 8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle. A döntő győztese a gútai GORLO VOLKA

Ezúttal is Vásárúton rendezték meg a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjét. A Kárpát-medencei Öröm a zene tehetséggondozó program felvidéki fordulójának célja a helyi magyar könnyűzenei tehetségek bemutatása és felkarolása, de idén már a Magyarországról érkezett jelentkezéseket sem utasították vissza, a kapukat tágra nyitották az egész Kárpát-medence zenészei számára. A döntőbe tíz nevező jutott, de végül nyolcan vállalták a megmérettetést. Ott volt a Cloudburst, Galda Levente, a GORLO VOLKA, a HoryZone, MR.GEORGE, a PerTwo, SENEL és Skylar. Minden zenekarnak és szólistának 15 perc műsoridőt biztosított a Szemle.

A produkciókat neves szakmai zsűri értékelte melynek tagjai a következők voltak:

A  8. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle győztese a gútai GORLO VOLKA zenekar lett, akik meghívást kaptak a 2022. évi Öröm a Zene Tehetségkutató magyarországi döntőjébe, ahol a zenekarok a 3 millió forint értékű fődíjért  (1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés, valamint a Hangfoglaló Program által felajánlott támogatás, amelyet a győztes lemezanyag és videoklip készítésre fordíthat) muzsikálhatnak. Bárány János jóvoltából az atempo.sk a zenekarnak kiemelt médiamegjelenést biztosít egy éven keresztül. Balázs Sziszka a Hangfoglaló program kezdő zenekarok segítésére kiírt pályázatának megírását vállalta a GORLO VOLKA részére, ezenkívül a gútaiaknak a SZMAZE egy éves kiemelt médiamegjelenést biztosít facebook csoportjában. Kovács Ákos a dunaszerdahelyi NFG klubban őszi klubfellépést biztosít számukra, Bodnár Tibi pedig egy jövő nyári Ladánybene 27 nagykoncert előzenekarának invitálja őket.

A második helyet a krasznahorkaváraljai HoryZone kaparintotta meg, akik Pap Tibor jóvoltából stúdióidőt nyertek, továbbá részt vehetnek az idei tatabányai Peron Music Tehetségkutatón. Michnya Róbert egy fellépéssel jutalmazta őket a nagymegyeri Big Man Pubba, Kovács Ákos pedig az NFG-be. Balázs Sziszka nekik is felajánlotta a Hangfoglaló program kezdő zenekarok segítésére kiírt pályázatának megírását, továbbá a basszusgitárosuk számára él a meghívás a jövő évi Gitármánia táborba.

A harmadik helyet a zselízi PerTwo szerezte meg, akiknek Schmiedl Tamás „Smici”, a Moby Dick zenekar frontembere 3 vagy több dal rögzítése esetén 1 dalt ingyen, komplett elkészít a soporoni MD Stúdióban. Ezenkívül a SZMAZE egy éves kiemelt médiamegjelenést biztosít facebook csoportjában számukra. Vida Igor a jövő évi Samaria Jazz Fesztiválra hívta meg a zenekart, Kovács Ákos pedig idén ősszel az NFG klubba. Balázs Sziszka a zselízieknek is vállalja a fentebb említett pályázat ingyenes megírását.

Egyéb díjakat nyert még a 17 éves pázmándi Herter Skylar, akit szintén szeretettel invitál Kovács Ákos az NFG klubba és Michnya Róbert a Big Man Pubba, ahogyan Balázs Sziszka is elvállalta számára az ominózus pályázat megírását.

A dunaszerdahelyi Cloudburst Puss Tamás jóvoltából felléphet a Phoenix RT tavaszi koncertkörútjának néhány állomásán, továbbá Michnya Róbert ajánlata alapján a Big Man Pubban.

Mindenkinek még egyszer szívből gratulálunk! Találkozunk 2022-ben!

SZMAZE
Fotók: Go-photo


2022. szeptember 2. 08:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA