MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az új Yamaha DTX6 sorozat

A Yamaha DTX6 három vadonatúj elektromos dobfelszerelése nagyszerű játékérzettel, hangszínekkel rendelkezik és felkészült a kreatív elképzelésekre is. Inspirál. Csatlakozik.

A Yamaha a DTX sorozatával szabványt alkotott az elektromos dobfelszerelések világában. Az új DTX6 sorozattal a Yamaha folytatja a hagyományt azzal, hogy rendkívüli új funkciókkal és hangszínekkel látja el új hangszereit. A Yamaha éveket fektetett a felsőkategóriás hangszerek, professzionális audió termékek fejlesztésébe, mindamellett a legjobb akusztikus dobjai a világ minden stúdiójában és színpadán megtalálhatóak. A stúdió monitorok és professzionális keverőkonzolok fejlesztéséből fakadó szakértelemre építve az új DTX6 sorozat vadonatúj kiváló minőségű dobhangszíneket tartalmaz. Intuitív lehetőségek a hangszínek szerkesztéséhez, a legendás Yamaha effektek és számítógépes / mobil a csatlakozás, ezek eredménye a DTX6, mely több mint egy új elektromos dob.

Valósághű dobhangszínek a ragyogó előadás érdekében

A Yamaha DTX6 sorozat akusztikus dobhangszíneit a világ legjobb stúdióiban rögzítették - magas felbontásban és széles dinamika tartományban. A realisztikus, természetes hangzás érdekében különös figyelmet szenteltek a minták felfutási és lecsengési fázisának rögzítésénél. Mivel az akusztikus dobok esetében a hangzás minőségét jelentős mértékben a felvételi stúdió akusztikája is meghatározza, ezért a teremakusztikát is rögzítettük és integráltuk a végső hangképbe. A Yamaha legjobb dobosai dolgoztak együtt hangmérnökeinkkel annak érdekében, hogy a DTX6 hangzása mind dinamika tartományban, mind játékérzetben emlékeztessen az eredeti akusztikus dobokra. A függetlenül szabályozható teremhangzás mellett a természetes dobhangokat kiváló minőségű Yamaha effektekkel lehet színesíteni.

Yamaha Kit Modifier – azonnali hangszínszabályozó

A Kit Modifiers tökéletes példája a Yamaha termékekre jellemző intuitív vezérlési filozófiának: a művész egyéni hangzással kapcsolatos igényeit gyorsan - mindössze három potméterrel - és egyszerűen a kreatív folyamatok megszakítása nélkül el lehet végezni. Az Ambience Modifier potméterrel a dob hangjához a felvétel teremakusztikájának mértéke állítható be, de a Yamaha digitális zengetés mértékét is ezzel a potméterrel lehet szabályozni. A Comp Modifier a dobfelszerelés hangját komprimálja, kisebb mértékben „köti” a hangokat, nagyobb mértékben agresszívabb megszólalást eredményez. Az Effect Modifier segítségével a két beépített effekt audióból küldött és fogadott jeleit szabályozhatja. A felhasználó egyszerűen kiválaszthatja, hogy melyik dobtest hangját, melyik effektprocesszorral szeretné szabályozni. A DTX6 Kit Modifiers funkciójával a hangok szabályozása gyors és egyszerű. Mindezek mellett kompresszor, tranziens szabályozó és hangszínszabályozó érhető el minden egyes dob és cintányér csatorna esetében.

Új fejlesztésű dobtestek realisztikus játékérzet

Mint vezető akusztikus dob gyártó a Yamaha mindig professzionális dobosokkal dolgozott annak érdekében, hogy a DTX dobtestek realisztikusak legyenek. A DTX6 pergődobjának játékfelülete TCS (Textured Cellular Silicone). A szilikon párna a felső réteg alatt számtalan apró levegőbuborékból áll, és a dobverő ütését tompítja.

Realisztikus visszaverődést eredményez és közben a csuklót is kíméli. A speciális rezgés elnyelők a légbuborékos szerkezettel csökkentik a zajt és növelik a triggerelés pontosságát.

Ultra precíz kifejezőerő

A pergő, a kísérő és beütő cintányérok (kivéve a DTX6K-X) három zónára oszthatók, realisztikus hangzásvariációkat eredményezve attól függően, hogy hol ütik meg azt. A pergő három megszólaltatási felületre osztható - test, káva vagy oldal - a cintányérok esetében játszhatunk a kúp, test és felület szélén is és a lefogás technika is alkalmazható. A cintányér érzékeli a leütés pozícióját - megkülönbözteti a leütés helyét - bonyolult jelfeldolgozási számításokkal élethűen képes visszaadni az igazi kísérőcintányér működését. A különleges többrétegű dobbőr felület az új KP90 lábdob esetében rendkívüli valóságérzetet biztosít halk és hangos játék esetében is. A 7.5” dobtest dupla pedállal is könnyen használható. A szilárd lábak és tüskék biztosítják azt, hogy a KP90 lábdob ne mozduljon el.

Sokszínű oktatási opció erőteljes fejhallgató erősítő

Gyakorlat teszi a mestert - különösen azok a lehetőségek, melyeket az új Yamaha DTX6 elektromos dob biztosít. A programozható metronóm, a többféle felvételi lehetőség, a 10 gyakorló program és több mint 35 gyakorló dal különböző műfajban, mindez segítenek tökéletesíteni a dobos groove játékát. Az új hangszínek és a szélesebb dinamika abszolút tiszta hangzást követelnek, ezért a DTX6 új kiváló minőségű fejhallgató erősítője tökéletesen képes visszaadni az akusztikus dobolás játékérzetét akkor is, amikor a DTX6 hangszert fejhallgatóval használja.

Átfogó csatlakozási lehetőségek USB és Rec’n’Share

A teljes integráció érdekében a Yamaha DTX6 az audió kimenetek mellett MIDI és USB csatlakozókkal is rendelkezik. Az USB port audió adatot közvetlen tud a DAW-ba küldeni - Steinberg Cubase AI tartozék - és a dobos játékának MIDI adatait is képes küldeni más hangmodulok, plug-inek felé, vagy lehetővé teszi az adatok külső szerkesztését is. Az audió felvételeket közvetlenül USB meghajtóra rögzítheti. Maximum 14 dobtestet közvetlen csatlakoztathat a modulhoz a változatosabb összeállítás érdekében. Az ingyenes Yamaha Rec’n’Share alkalmazás még egyszerűbbé teszi a digitális integrációt: csatlakoztassa a DTX6 hangszert USB-n keresztül a kompatibilis iOS vagy Android eszközhöz és felveheti játékát audió vagy videó formátumban. A Rec’n’Share bőséges audió szerkesztést biztosít, az audió felvételeken alkalmazható a time-stretching funkció és a videó felvétel keverése is megváltoztatható. Közvetlenül videó feltöltést tesz lehetővé közösségi oldalakra - mindez a dobszék kényelméből.

Maximális rugalmasság

Az új design RS6 karámrendszer rugalmassá és rendkívül egyszerűvé teszi a hangszer beállítását. A karám bal oldala nyitott, így a lábcin és a dupla pedál könnyen elhelyezhető. Az optimális játék érdekében sokféle beállítási lehetőség érhető el. Az L alakú karám a klasszikus akusztikus dob stabilitását ötvözi a tartós és megbízható használattal.


2020. november 20. 15:00

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA