MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az „új munkahely-norma” és a hangelfedés előnyei

Legyen szó közösségi, egylégterű vagy hagyományos elrendezésű irodákról, a munkahelyeknek alkalmazkodniuk kell az új, világjárvány által vezérelt valósághoz.

Az egylégterű irodai kialakításnak továbbra is létjogosultsága van. Az egyazon légtérben tartózkodók számának korlátozása – és ezáltal a megfelelő fizikai távolságtartás elősegítése – érdekében bevezetett lépcsőzetes munkarend alkalmazásával azonban sérül az irodák egységes akusztikája.

A csökkentett/rendszertelen irodahasználat a zaj miatti figyelemelterelés, a magánszféra hiánya és a munkavállalók rosszabb komfortérzete révén a korábbinál több problémát vet fel.

A hagyományosabb elrendezésű, boxokból álló irodákban az egyes dolgozók munkaterületét plexilapokkal, térelválasztó modulokkal vagy paravánokkal különítik el egymástól. Ezek a megoldások – melyek szilárd felületüknek köszönhetően könnyen fertőtleníthetők – a hangot visszaverve megváltoztatják az irodai környezet általános akusztikáját, így még jobban elvonják a figyelmet, sértik a magánszférát és rontják a dolgozók komfortérzetét.

A COVID-19 és az „új munkahely-norma” – miben tud segíteni a hangelfedés?

Az irodai munkatársak lépcsőzetes munkarendje, valamint a hangot intenzívebben visszaverő felületek miatt az irodák akusztikája változékony és emiatt zavaró lehet. Erre kínál megoldást a hangelfedés, amely egy egyenletes háttérhang kibocsátásával csökkenti a zajok okozta figyelemelterelést, védi a magánszférát, valamint növeli a dolgozók komfortérzetét.

Függetlenül attól, hogy a COVID-19 következtében mennyiben változtatják meg az irodák elrendezését, a zaj okozta figyelemelterelés és kényelmetlenség lehetősége, valamint a magánszféra védelme iránti igény továbbra is fenn fog állni.

Ha az alkalmazottak figyelmét gyakran vonják el a zavaró zajok, magánszférájuk védelme nem biztosított, valamint kevésbé érzik magukat komfortosan, annak az üzleti teljesítmény is kárát szenvedi.

És mivel a problémák nem múlnak el maguktól, egy könnyen telepíthető és költséghatékony hangelfedő rendszer beszerzésével tegyük meg mi a szükséges lépést a megoldás felé.

QtPro termékcsalád

Ráadásul, mivel jelenleg a megszorító intézkedések és a távmunka szorgalmazása miatt viszonylag sok az üres iroda, nem is találhatnánk jobb alkalmat a hangelfedő rendszer irodai telepítésére.

Ismerd meg közelebbről, hogy a Biamp piacvezető, újgenerációs Cambridge hangelfedő megoldásai milyen előnyöket kínálhatnak munkahelyed számára.
 
Borítókép: AdobeStock

Bővebb információ 

2021. augusztus 21. 12:28

Minden jog fenntartva. 2022 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA