MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az INTERTON Group tervezte és kivitelezte a Magyar Zene Háza audiovizuális rendszereit (8. rész) – A Hangdóm audiovizuális rendszere és egyéb rendszerek

Cikksorozatunk nyolcadik, egyben befejező részében a Magyar Zene Házában található Hangdóm audiovizuális rendszereit, valamint egyéb rendszereket mutatunk be. A Magyar Zene Háza kiállítási terében található a Hangdóm, ami egy kupola alakú térben 360 fokos vetítés és több mint harminc hangszóró segítségével térben is átélhetővé varázsolja a zenét, amit egyszerre akár ötven látogató is megtapasztalhat.

A Hangdóm hangrendszere a térhangzást 27 pontsugárzóból és 4 mélysugárzóból álló rendszer segítségével biztosítja. A hangsugárzókat egyesével, külön sávon hajtják meg a beépített DSP-vel rendelkező erősítőkön keresztül a bejátszó számítógépek és a hozzájuk tartozó szoftverek. 

A felhasználó igényei szerint kialakított egyedi, grafikus vezérlőfelületet hoztunk létre, melynek segítségével módosíthatók a rendszer beállításai. A Hangdóm hangrendszere, csakúgy, mint a házban minden alrendszer, Dante protokollon keresztül az épületen belül több pontból is elérhető.

A Hangdóm egyedülálló vetítőrendszere képes a teremben található, hangáteresztő anyagból készült félgömbvászon teljes felületű, 3D képpel való vetítésére. A 8 projektor által vetített kép a központi médiaszerverről, a soksávos hanganyaggal szinkronban kerül lejátszásra.

Ez a Hangdóm egyedülálló a világon, hiszen nincs még egy ilyen méretű, állandó működéssel üzemelő hasonló szerkezet. 

Egyéb rendszerek
A Magyar Zene Házában a nagyothallók akadálymentesítését segítő rendszereket is telepítettünk. Az információs pultban beépített indukciós hurok került kialakításra, melyhez asztali bemondómikrofon kapcsolódik, így a személyzet képes a hallássérült látogatókkal közvetlenül kommunikálni. A létesítmény többi területén Wi-Fi hálózaton keresztül lehetséges akadálymentesítést biztosítani a nagyothallók részére. A jel vételéhez a vendégeknek egy alkalmazást kell telepíteniük a telefonjukra, hogy elérjék a Wi-Fi hálózaton sugárzott akadálymentes csatornát.

A művész öltözők és irodai helyiségek megfelelő minőségű digitális műsorjellel való ellátásra CATV hálózatot telepítettünk. A hálózat segítségével folyamatosan felügyelhetők az előadóteremben és a rendezvényteremben zajló események.
 
Büszkék vagyunk rá, hogy az általunk kivitelezett rendszerekkel és tudásunkkal hozzájárultunk a Magyar Zene Háza világszínvonalú teljesítményéhez!
 
INTERTON Group – Szenvedéllyel megalkotjuk, amit megálmodtál 
 
Ha még nem tetted, olvasd el cikksorozatunk előző részeit is:
1. rész – Bevezető
2. rész – Épülethangosítás
3. rész – Helyi audiovizuális rendszerek
4. rész – Az előadóterem hangrendszere
5. rész – A koncertterem hangrendszere
6. rész – Hatásvilágítási rendszerek és videórendszerek
7. rész – Az állandó kiállítás audiovizuális rendszerei



 

2022. július 22. 13:41

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA