MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A közeli mikrofonozás új szintmérője, a Neumann Miniature Clip Mic

A Miniature Clip Mic (MCM) rendszer tovább emeli az elektret kapszulák mércéjét. És ízig-vérig Neumann mikrofon lévén minden akusztikus hangszer jellegzetes hangzását képes visszaadni az élő alkalmazásokban. Ez a mikrofon újrafogalmazza a természetes hangzás, a praktikum, a megbízható rögzítés és a hosszú élettartam terén támasztott elvárásokat. A rendszer kilenc féle hangszer-specifikus rögzítőcsipeszt tartalmaz – az akusztikus hangszerek széles skálájához. A moduláris felépítés az elemek egyszerű cserélhetőségét és kiemelkedően alacsony fenntartási költséget garantál.

A 2021 végén bemutatott Neumann Miniature Clip Microphone (MCM) rendszer hatalmas sikert aratva rövid időn belül a közeli mikrofonozás új mércéjévé vált. Az MCM rendszer a Neumann termékek minden kiváló tulajdonságát magában hordozza: okos tervezése eredményeként kiemelkedő hangzással és rendkívül hosszú élettartammal dicsekedhet.

Miniatűr mikrofonszett hegedűhöz MC 1 rögzítővel

Azon túl, hogy az MCM a korábbi megoldásokhoz képest kiválóbb és természetesebb hangzást biztosít, sokkal megbízhatóbb konstrukcióval is bír. A kapszulaház könnyű, mégis törhetetlen titánból készül, hogy a turnék során hosszú éveken át egyenletes teljesítményről gondoskodjon. A jelenleg kapható, gyakran meglehetősen törékeny egyéb csíptetős mikrofonokhoz képest a Neumann MCM akár tízszeres befektetési megtérülést is kínál!

Az MCM már számos nagyszabású produkcióban bizonyította kiemelkedő tulajdonságait, melyek egyike a híres Hans Zimmer Live európai turné volt. Colin Pink hangmérnök a következő szavakkal méltatta a rendszert: „Az első dolog, amit észreveszel, az az egyszerű rögzíthetőség […] mindig biztosnak érzed. […] A hangzás rendkívül nyitott és egyenletes. Nincsenek kiugró, éles hangok, a mélyfrekvenciás tartomány pedig kellőképpen kiterjesztett. Továbbra is érzékelhető a jelenlét és minden apró részlet, de természetesebb megjelenítés mellett. Egy kicsit aggódtam, hogy ezzel megnő a gerjedés kockázata, de nem tapasztaltam semmi ilyesmit. Ez tényleg egy figyelemre méltó vonóshangszer-mikrofon.”

KK 14 mikrofonkapszula

A Neumann MCM-mikrofonjának újonnan kifejlesztett KK 14 kardioid kapszulája – az alacsony, mindössze 23 dB-A zajszintnek és a hatalmas, akár 153 dB-es hangnyomásszintnek köszönhetően – a halktól a hangos hangszerekig a teljes repertoárt lefedi. A rendszert egy rugalmas gégenyak, valamint különféle rögzítési és átfogó kimeneti lehetőségek teszik teljessé: az MCM az összes nagyobb vezeték nélküli rendszerrel kombinálható vagy egy XLR kimeneti fokozattal vezetékes mikrofonként is használható.

Csatlakoztatási lehetőségek

Az MCM rendszer tartozékai között többféle cserélhető kábel is található (3,5 mm-es jack, Lemo, 4-pólusú mini-XLR és MicroDot csatlakozóval), így nincs szükség külön adapterre. A rendszer az MCM 100 csúcskategóriás kimeneti fokozat és a 3,5 mm-es jack-csatlakozós kábel segítségével vezetékes mikrofonként is működhet.

Rögzítési lehetőségek

Az MCM-rendszer részét képező legkülönfélébb rögzítési lehetőségek segítségével a mikrofon bármely hangszeren egyszerűen és megbízhatóan elhelyezhető. A legkényesebb felületekre is kíméletesen rögzíthető csíptetők pillanatok alatt, és a legtöbb hangszer esetében egy kézzel felszerelhetők. A gégenyak egy vagy két tengely mentén forogva 45°-os lépésekben rögzül, ami precíz beállítást tesz lehetővé.

MC 1 csíptető (húrra) – kisméretű vonósokhoz

Csíptető az MCM-kapszula és -gégenyak hegedűre, brácsára, mandolinra vagy hasonló hangszerre való rögzítéséhez.

MC 2 csíptető (húrra) – csellóhoz

Csíptető az MCM-kapszula és -gégenyak csellóra való rögzítéséhez (a húrláb alatti húrrészre).

MC 3 csíptető (húrra) – nagybőgőhöz

Csíptető az MCM-kapszula és -gégenyak nagybőgőre való rögzítéséhez (a húrláb alatti húrrészre).

MC 4 csíptető (hangszertestre) – nagybőgőhöz

Csíptető az MCM-kapszula és -gégenyak nagybőgőre vagy hasonló hangszertestre való rögzítéséhez.

MC 5 univerzális szíjcsipesz

Univerzális szíjcsipesz az MCM-kapszula és -gégenyak oboára, klarinétra, furulyára, fuvolára, hárfára vagy fagottra történő rögzítéséhez.

MC 6 univerzális rögzítőcsipesz

Univerzális csipesz az MCM-kapszula és gégenyak oboára, klarinétra, furulyára, fuvolára, hárfára vagy fagottra történő rögzítéséhez.

MC 7 csíptető – dobkávára

Univerzális csíptető az MCM-kapszula és -gégenyak ütőhangszerekre és dobokra (pl. pergő, tam, és tamállvány) vagy hasonló hangszerekre történő rögzítéséhez.

MC 8 mágneses csíptető – zongorához

Mágneses csíptető az MCM-kapszula és -gégenyak normál- vagy versenyzongorába történő rögzítéséhez.

MC 9 csíptető – gitárra

Csíptető az MCM-kapszula és -gégenyak gitár-, ukulele-, dobro-, akusztikus basszusgitár-, cselló- vagy hasonló hangszertestre való rögzítéséhez.

Hangszeres szettek

A rendszer összes eleme külön-külön is megvásárolható. Általános alkalmazásokhoz komplett készletek is kaphatók, puhatokban, minden szükséges kiegészítővel.

Bővebb információ és vásárlás...


2023. január 12. 05:27

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA