MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A következő mesterműved – Yamaha Genos2

A kisérőautomatikás hangszerek határait feszegeti az új csúcskategóriás Genos2, mely tartalmazza a legendás DX7 FM technológiát, a kiváló Ambient Drums vezérlést és a Steinberg híres REVelation Reverb zengetőjét. A Style Dynamics Control lehetővé teszi, hogy a gyári 800 stílus olyan energiával és dinamikával szólaljon meg, melyekkel a stílusjátékát új zenei dimenzióba repítheti. Az új, világos és tükröződésmentes kijelző és a Live Control LEDek együtt képesek a legmagasabb zenei igényeknek is megfelelni.

VÁLTOZATOS, ÚJ FUNKCIÓKKAL BŐVÍTVE. TÖBB MINT 1900 HANGSZÍN ÉS 800 STÍLUS.

A több mint 1900 kiváló hangszín és 800 One Touch Setting stílus rengeteg zenei műfajt lefednek és azonnal inspirálhatják kedvenc dalaid lejátszását vagy akár saját dalok készítését. Több mint 200 új stílust készítettünk. A korábbi stílusok új hangszíneket és effekteket használnak, beleértve az FM hanggenerátort, az Ambient Drums és a Stílus dinamika vezérléseket is. Az eredmény csúcsminőségű produkció.

A zongora az egyik legfontosabb hangszín minden billentyűs számára, ezért nem csak új zongorákat, hanem a korábbi zongora hangszíneket is sokkal magasabb minőségre konvertáltuk. A CFX, a Yamaha legjobb zongorájának 88 billentyűjét több rétegben digitalizáltuk és a hangminták kétszer hosszabbak lettek, mint  korábban.  Továbbá, a hangszínek között található egy 1980-as német Character Grand, egy bejátszott zongora, mely karakteres, kissé kerekített hangjával tökéletes választás lehet pop vagy jazz zenéhez. Az U1 pianínót úgy hangoltuk, hogy kortárs hangzásával tudja színezni a modern pop dalokat.  A filmzenékhez az új Felt Piano biztosítja a jellegzetes melankolikus hangzást.

Az SA2 hangszínek továbbra is realisztikus és kifejező módon képesek megszólaltatni a hardver keyboardokra ritkán jellemző artikulációs és legato lehetőségeket. A Genos2-ben a kínálat bővült, nem csak a teljes zenekari hangszín paletta, hanem olyan különleges hangszínek is megtalálhatóak, mint a Duduk, Shakuhachi és Celtic Flute, melyek kiválóan egészíthetik ki a filmzenei alkotásokat.

A LEGENDÁS FM SZINTÉZIS

A kísérőautomatikás hangszerek világában a Genos2 az első, amely kettős hanggenerátorral rendelkezik, AWM és FM szintézissel is.

Az FM szintézisre jellemző a frekvenciákban gazdag, dinamikus hang. A Genos2-ben megtalálható a legendás Yamaha DX7 szintézise, amely meghatározta az 1980-as évek hangzását. Az ikonikus DX7 gyári hangszínek mellé új, modern FM hangszíneket is programoztunk a stílusokhoz és a One Touch Settings beállításokhoz, mely segítségével egyetlen gombnyomással lágy és friss hangszínekkel egészíthetjük ki a Genos2 modellt.

AMBIENT DRUMS

Az új Ambient Drums egy Live vezérlő, melynek használatával formálhatja a hangzást az ütős, száraz, közvetlen megszólalástól, a távolabbi, elmosódott hangokig, és így végtelen lehetőségeket biztosíthat a stílusok megszólaltatásához. A dobok szolgáltatják a gerincét bármely ritmusszekciónak. Éppen ezért a a dobok hangzásának vezérlésével jelentősen tudja alakítani játékérzetét.

REVELATION ZENGETÉS

A zengetésre gyakran nem szentelünk elég figyelmet, pedig napjaink szerves részét alkotja.  A kísérőautomatikás hangszereknél a zengetést a hangszínek, stílusok, MIDI dalok, Multi-Padek és a mikrofon bemenet esetében is alkalmazzuk. A Steinberg® REVelation zengetője jelentős mértékben meghatározza a Genos2 hangját. A REVelation egy rendkívül kiváló minőségű, tiszta, természetes hangzást biztosító zengető, tökéletesen alkalmazható a hangszínek, stílusok és akár az énekhang esetében is.

STYLE DYNAMICS CONTROL

A kísérőautomatikás hangszerek között első alkalommal van lehetőség egyetlen Live vezérlővel szabályozni a stílus dinamikáját gyári és felhasználói stílusok esetében is.  Lágy pianissimo vagy erőteljes fortissimo kíséretet szeretnél vagy esetleg valamit éppen a kettő között? A választás a tiéd.

NAGY, VILÁGOS ÉS ÁTLÁTHATÓ KIJELZŐ

A Genos2 működésének központja a 9” érintőkijelzős képernyő, mely világosabb, mint az előző Genosban. Tükröződésmentes és a játékos felé 5%-al jobban döntött mint a korábbi kijelző.  A kiegészítő kijelzőn választható a világos vagy a sötét üzemmód.  Ezért akár szabadtéren vagy épületen belül zenél, a Genos2 kijelzője minden esetben olvasható marad.

LED-ES VEZÉRLŐK

A forgó és tolópotméterekkel könnyen szabályozhatjuk a zenélés paramétereit.  A Genos2 Live Control vezérlője a LED világításával azonnal tájékoztat bennünket a vezérlő értékéről, a ’catch' funkció csökkenti a véletlen szabályozás lehetőségét szereplés közben.

PLAYLIST

A regisztrációs memóriabankokat könnyen átlátható playlist részbe rendezheti, amely így azonnali elérést biztosít játék közben.

A frissített felhasználói felülettel a  playlist tartalma A-Z, vagy Z-A sorrendben választható, közvetlen elérhető a tartalom, vagy akár megadott szempontok alapján az adatok szűrésére is van lehetőség. Korábbi hangszerek MusicFinder adatainak importálása során a stílus nevei automatikusan megjelennek a playlist adatbázisában.

CHORD LOOPER

Az új panel gombokkal gyorsan felvehet vagy lejátszhat akkord részeket valós időben. Zongorázáshoz felszabadíthatja a bal kezét, külön dal részeket hozhat létre vagy a darab nehezebb részeit gyakorolhatja ki. A Chord Looper lehetővé teszi, hogy maximum 8 akkord szekvenciát tároljon bankonként.

Korlátlan számú bankot készíthet saját akkordokból vagy választhat a gyári lehetőségek között.

VOCAL HARMONY

Énekéhez könnyen hozzáadhat különböző Vocal Harmony beállításokat, harmónia részeket és effekteket. Énekelhet duettet, jazzes quartettet, vagy akár kórus effekttel is színesítheti előadását. A Synth Vocoder segítségével szintetikus hangzást adhat énekéhez. A mikrofon az énekes hangjának jellegzetességei alapján (magánhangzók képzése) szintetikus énekhangot állít elő.

A Vocal Harmony kiszélesíti az éneklési lehetőségeket otthonában, vagy akár a színpadon.

BLUETOOTH® AUDIO

A Bluetooth ® eszközét vezetéknélkül csatlakoztathatja a Genos2 hangszerhez, egyszerre zenélhet kedvenc dalaival vagy akár mindent fel is vehet a beépített audió rögzítő segítségével.

DALSZÖVEG MEGJELENÍTÉS

Csatlakoztassa a Genos2 hangszert külső kijelzőhöz, vagy TV-hez az új HDMI port segítségével. Ez tökéletes megoldást jelent, ha nagyobb közönséget, vagy a buli résztvevőit szeretné szórakoztatni. A MIDI és az audió dalok szövege azonnal megjelenik és így a többiek is csatlakozhatnak az énekléshez.

Továbbá a fő kijelzőn megjelenő képet, vagy kottát is kivetítheti, ami hasznos lehet, ha duóban, vagy zenekarral zenél.

MIDI SONG TO STYLE

A varázslat azzal kezdődik, hogy a MIDI fájlt áthúzza az alkalmazásba. Easy módban a konvertálás automatikusan történik. Mentse el az eredményt és a hangszerén lejátszhatja a stílust.

Az Edit módban további beállításokra van lehetőség. Például kiválaszthatja, hogy a MIDI fájl melyik sávjait használja a stílus. Beállíthatja a MIDI fájl tartományát a stílus résznek megfelelően vagy akár hangszerelheti és remixelheti a stílust.

USB AUDIO INTERFACE

Nagyszerű lehetőség, hogy zenéjét megossza  barátaival vagy akár minőségi felvételeket készítsen. Az új USB Audió interface lehetőséget biztosít stúdió minőségű audió felvétel készítéséhez a Rec’n’Share alkalmazással vagy bármely DAW rendszerrel egy USB kábel segítségével. Amennyiben videóra szeretné rögzíteni és megosztani játékát olyan platformokon, mint például a YouTube és a TikTok, a Rec'n'Share alkalmazás mindezt megoldja. Csatlakoztassa a Genos2 hangszerét az okoseszközéhez és vegye fel az audiót és videót egyszerre a videó elkészítéséhez.

BŐVÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

A Genos2 memória bővítési lehetőséggel rendelkezik, vagyis új hangszíneket és stílusokat adhat majd hangszeréhez.  A Genos2 regisztrálásával letöltheti a DX7 csomagot, mely a növeli a gyári hangszínek számát és kiegészíti az eredeti 128 DX7 hangszínt.

A Genos2 speciális bővítő csomagok mellett választhat a folyamatosan bővülő ingyenes hangszín és stílus bővítő csomagokból. A csomagokban új hangszínek, stílusok, One Touch Settings beállítások és MultiPadek segítik a Genos2 tartalmának személyre szabását.


2023. december 18. 08:16

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA