MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Klisè nyerte az AztaQ-t

A Klisè együttes képviselheti az idei Öröm a Zene tehetségkutató döntőjében Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét, hiszen a június 1-jén Szolnokon rendezett AztaQ-n őket találta a legjobbnak a verseny zenészekből álló zsűrije.

Öt formáció állhatott a IX. AztaQ, amatőr zenei tehetségkutató verseny színpadára a szolnoki Tisza moziban június 1-jén. A nincs kilincs, a TOBENZO, a Klisè és a Pulse mellett Urbán Géza énekes-gitáros tehetett kísérletet arra, hogy az Öröm a Zene Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tehetségkutatójáról az őszi, országos döntőbe jusson. Az NKA Hangfoglaló Program által delegált Horváth Gergely (rádiós, podcaster), Kirschner Péter (zeneszerző, zenész), az Öröm a Zene Tehetségkutató és Gondozót vezető Andrásik Remo, illetve a rendezők által felkért Ádori Péter, rádiós valamint Pap Béla, szolnoki rockmindenes által alkotott zsűri végül úgy döntött, hogy a Klisè képviselheti az AztaQ-t az Öröm a Zene mezőnyében.

A Klisè tulajdonképpen Molnár Aliz (ének) és Bagi Bálint (gitár) – mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzképzésének hallgatói – 2022 végén alapított formációja, amely már tavaly is indult a szolnoki AztaQ-n. Az idei megmérettetésnek új tagokkal – Arató Illés (dob), Vörös Zsolt (basszusgitár), Korbeli Ferenc (gitár) – vágott neki a Klisè, akik egyébként túl vannak már egy erdélyi miniturnén, több budapesti és fővároson kívüli koncerten, illetve nemcsak a zenei platformokon hallhatók a dalaik, de a Szétestem című a Petőfi Rádió rotációjába is bekerült.

A IX. AztaQ zsűrije nemcsak az Öröm a Zene döntőjébe való bejutásról dönthetett, hanem a legígéretesebb zenésznek járó, a könnyűzenei tehetségkutatók elindítójának emléket állító Újfalusi Gábor-díjról is, amit Szolnokon Sárszegi Dávidnak, a Pulse dobosának ítéltek oda. Mindezek mellett közel félmillió forint értékben találtak gazdára hangszervásárlási utalványok, stúdiózási lehetőségek, illetve számtalan szolnoki fellépés, köszönhetően az AztaQ támogatóinak. Így az idei Tiszavirág Fesztiválon a nincs kilincs, a Tisza mozi melletti Múzsák terén a Pulse, a jövő évi Gulyásfesztiválon pedig Urbán Géza léphet majd színpadra, miközben az ország legjobb hangmérnökének választott Cserfalvi Zoltánnal a TOBENZO dolgozhat majd együtt.
Díjak


2024. június 4. 17:10

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA