MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

2021 első Öröm a zene döntőse – Porubszki Tamás

2021. január 23-án a nyíregyházi Club Hollywoodban került megrendezésre a Hollywood-i Sztárok Zenei Tehetségkutató, amely három éve csatlakozott az Öröm a zene rendszeréhez. A hagyományosan év elején megrendezett tehetségkutatón hét zenei formáció vett részt: Kovács Miklós Bandája, a MÁRCIUS zenekar, The Raven Sons, Porubszki Tamás, az estenden zenekar, a Texas Tourist, valamint a Solaris zenekar.

Az idei rendezvény nem csak a pandémia miatt volt rendhagyó, hiszen a teljes esemény zárt körben, látogatók nélkül zajlott, hanem a számos újítás, televíziós felvételek és megnövelt nyeremények miatt is. Valamennyi fellépővel interjút készített a megyei Kölcsey Televízió és az előadásaikat is rögzítették, amelyek hamarosan adásban is láthatók lesznek, illetve az idei esztendőtől kezdve az Öröm a zene stábja is rögzíti és saját YouTube csatornáján közzé is teszi valamennyi fellépő, összes elhangzó dalát, így azok a későbbiekben is elérhetők lesznek akár a zsűriben részt vevő szakemberek, akár a közönség számára.

Az idei szakmai zsűri négy szakemberből állt: Pál Mihály (hangmérnök, MSK Hangstúdió), Pócsi István (zenész, a Barba Negra programigazgatója), Turcsán András (zeneszerző, hangmérnök, a Hangfoglaló Program delegáltja), Andrásik Remo (zenész/gitártanár, a HANOSZ főtitkára és az Öröm a zene sorozat szervezője).

Kérdésünkre Balogh Attila a Club Hollywood tulajdonosa és a Hollywood-i Sztárok Zenei Tehetségkutató szervezője a következőket mondta el:

„Összességében nagyon elégedett vagyok az idei rendezvénnyel, hiszen az ismert nagyon nehéz helyzet ellenére képesek voltunk megszervezni és lebonyolítani az eseményt úgy, hogy az fejlődést is mutatott az előző évekhez képest. Találtunk egy igazán tehetséges és szemtelenül fiatal előadót, aki képvisel majd minket az Öröm a zene döntőjében és akinek a kezét az elkövetkező időkben sem fogjuk elengedni, valamint szeretnénk továbbfejleszteni a jövőben is a tehetségkutatónkat, hogy olyan nívós és hagyományőrző eseménnyé váljon, amelyre minden induló zenekar számíthat és amely meghatározó eseménye lehet a megye és az országrész könnyűzenei életének.”

A Hollywood-i Sztárok Zenei Tehetségkutatón az alábbi nyeremények kerültek odaítélésre:

Az esemény egy váratlan és előre nem bejelentett díjat is szült, hiszen az estenden zenekar felajánlott egy fellépési lehetőséget a saját mini fesztiválján a Március zenekar számára. Ezzel az igazán példaértékű nagyszerű gesztussal zárult az esemény.

A további Öröm a zene események 2021-ben.


2021. január 25. 08:09

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA