MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 11 kategóriában olyan embereknek, akik sokat tesznek a magyar hangszeres élőzenéért. Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Heavy Brains nyert.

A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. Összesen 25 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban.

Az együtteseket egy hattagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat főszervezője, Cselőtei László zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke, Lombos Márton és Major Eszter dalszövegírók, Nagy Szabolcs kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Warnusz Zsuzsa zenész, Artisjus-díjas zenepedagógus.

A grémium végül a Heavy Brains zenekarnak adta a fődíjat – ők a Fülesbagoly Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

Az év felfedezettjei a Mehringer zenekar lett.

Kiemelkedő zenei tehetségéért Újfalusi Gábor Díjban részesült a Crescendo Selecta és a Szaffi.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 11 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni.

Az év zenésze rendhagyó módon nem egy személy, hanem egy teljes zenekar lett, ők a Mörk

Az év helyszínének a kecskeméti Ápoló Klubot választották.

Az év zenepedagógusának járó díjat László Attila vehette át.

Az év hangmérnöke Cserfalvi  Zoltán „Töfi”.

Az év hangtechnikusa Bácskai György „Gyurma”.

Az év fény- és látványtechnikusa Kovács Áron.

Az év zenei újságírója Pintér Miklós.

Az év hangszerjavítója Pusztai Tibor lett.

Az év különdíjasa elismerésben Lénárd László (posztumusz) részesült, a díjat az újságíró felesége, Teleki Mária vette át.

Az év különdíjas terméke a Beyerdynamic DT 700 / 900 Pro X.

Az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat eseményeit a 2022-2023-as évadban is megrendezik.

Bővebb információ: oromazene.hu


2022. október 10. 11:55

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA