MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Yamaha YC61: Drawbar orgona

A Yamaha bemutatja a YC61 – a Japán gyár első stage drawbar keyboardját. Az aprólékosan emulált áramkörökkel és az egyedi és népszerű drawbar vezérlőkkel, az YC61 igazi orgona játékérzetét adja kompakt és szállítható formátumban. A hangszínek széles választékában megtalálható a különleges zongorák és a klasszikus elektromos zongorák is. A finoman működő drawbar mechanikával és a speciálisan kifejlesztett waterfall keyboarddal az YC61 egy nagyszerű színpadi hangszer igényes orgonistáknak vagy keyboard játékosoknak. 

YC61: a színpadi keyboard orgonistáknak
A drawbaros orgonákról sokan azt tartják, hogy a kortárs hangszerek közül, az egyik legkifejezőbbek. A YC61 modellel a Yamaha kompakt, könnyű és mégis sokoldalú élethű hangszert készített, melyen a 9 drawbar élénk játékot, a VCM technológia izgalmas hangzást biztosít. Rugalmas szoftverével és okosan a legapróbb részletekig megtervezett megjelenésével az YC61 tökéletes színpadi hangszer billentyűsöknek vagy orgonistáknak.

A VCM technológiának köszönhető élethű hang
A természetes és élénk orgona hang érdekében, mely jól ismert a klasszikus drawbar orogonák esetében, a Yamaha külön az YC61 modell számára fejlesztett ki az új hanggenerátort. A szabadalmazott Virtuális Áramkör Modellezés technológiával (VCM) a Yamaha mérnökei pontosan újraalkották a tonewheel és drawbar áramkörök tranzisztorait és ellenállásait. A részletek ilyen pontos követése kivételes orgona hangokban jelenik meg, beleértve a rotary hangszórókat és a jellegzetes effekteket is. Az orgona minden egyes részlete beállítható, a hangszerkesztések száma végtelen. A magával ragadó hangjával az YC61 bámulatba ejti a zenészeket és a közönséget egyaránt.

Igazi orgona játékérzet, waterfall billentyűzet
Az orgona hangja jellegzetes, de mint minden más hangszer esetében itt is a művész játékán múlik minden. A Yamaha YC61 egy olyan kivételes hangszer, mellyel tökéletes játék valósulhat meg. A waterfall billentyűzetet az alapoktól újraterveztük és a legjobb billentés érdekében a billentyűk legmegfelelőbb ellenállását fejlesztettük ki. A drawbarokat az érintés feedbackjére optimalizáltuk. A részben átlátszhatóságnak köszönhetően könnyen olvashatók a LED mutatók függetlenül a drawbarok pozíciójától. A művész mindig tisztán látja nem csak a fizikai drawbarok helyzetét, hanem az éppen aktív beállítást is.

Orgona hangszínek és minden más: hangszínek gazdag tárháza az igényes zenészeknek A Yamaha YC61 az orgona hangszínekre optimalizált. Ugyanakkor a hangszer nem korlátozódott csupán ezekre a rendkívül sokféle hangszínekre, hanem kiváló minőségű zongora és szintetizátor hangszínekkel is rendelkezik. Például, az YC61 modellben két prémium kategóriás Yamaha koncertzongora hangját is megtalálhatjuk: A CFX és az S700 modellekét. A hagyományosan klasszikusnak számító FM szintézis elektromos zongoráinak választéka tovább növeli a koncertező billentyűsök lehetőségeit.

Színpadra született
A Yamaha YC61 modellről már ránézésre látszik, hogy színpadi használatra készült. A használata mellőz mindenféle összetett menüt a vezérlő felületen a könnyen megtalálható paraméterek előnyére. Az egész hangszer különösen könnyű, és ezért hordozható, mindössze 7.1kg. Még a külső anyagok minősége is jól tükrözi a koncert- központúságot - az YC61 a szállítással járó sérüléseknek ellenáll és miden este kész a színpadon tündökölni. A hangszerhez készült puhatok külön rendelkezésre áll. 


2020. január 30. 17:20

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA