MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

YAMAHA YC61 - A SZINPADI ZONGORA ÚJRATERVEZVE

A koncertező billentyűsök számára tervezett YC61 új fejlesztésű Virtuális Áramkör Modellezéssel (VCM) orgona hanggenerátorral (fizikai húzóregiszterekkel), bőséges valós idejű vezérlőkkel és élethű akusztikus/elektromos zongora és FM szintézissel rendelkezik. Magyar nyelvű bemutató videója most megtekinthető, melyen Neumann Balázs mutatja be az YC61 képességeit.

HANG

Hogyan lehet előállítani a meleg, élethű orgona hangot egy kompakt színpadi zongorából? Építeni kell egy teljesen új Yamaha orgona hanggenerátort. A szabadalmazott Virtuális Áramkör Modellezés (VCM) újraéleszti a régies analóg hangszínszabályzókat, kompresszorokat és phasereket egészen a tranzisztorok és ellenállások szintjéig annak érdekében, hogy azokat az apró hangzásbeli finomságokat is megvalósítsák, melyekre a digitális szimulációk képtelenek. Akár zongorán, pianínón, elektromos zongorán vagy más hangszeren játszik, az YC61 autentikus billentyűs hangszínei bármely műfajban megállják helyüket.

VCM ORGONA

A Yamaha a kedvenc tonewheel orgonáját egy sokoldalú, kompakt színpadi zongorába helyezte. Az YC61 hangszer háromféle tonewheel orgonát modellez - már kicsomagolás után koncertre kész és hozza a karakteres vintage hangzást. Ennél többre lenne szüksége? Egyetlen kattintással személyre szabhatja a hangok átszűrődését, a hangszórók forgásának sebességét és más tulajdonságokat.

VCM ROTARY SPEAKERS

Az YC61 rendelkezik a klasszikus forgó hangszórókkal (rotary speakers), melyek nem igényelnek karbantartást. Válasszon a két valósághű forgó hangszóró profil modell közül- tiszta és teljes vagy nyers és agresszív - határozza meg az alsó vagy felső hangszóró forgási sebességét.

VCM EFFEKTEK

A VCM (Virtuális Áramkör Modellezés) technológiája szimulálja a régi hangszínszabályozók, kompresszorok és phaserek hangzását, egészen az áramköri szintig lebontva.

FM ORGONA

1983-ban a Yamaha bemutatta a világnak az ikonikussá vált FM (Frekvencia moduláció) szintézisét a DX7 szintetizátorral. Most az új generáció számára az YC61 modellel az FM szintézis az orgonába jelenik meg. Egyszerűen csak kapcsoljon át az FM Organ beállításba és a húzóregiszterek a 8 FM operátort tudják vezérelni, melyek tiszta hangot masszív mélytartománnyal látják el. A forgó hangszórók vagy az erősítőszimulátor effektek karaktert és vibrálást kölcsönöznek a hangszernek. Az intuitív vezérlők lehetővé teszik, hogy könnyen megtalálja az új hangszíneket. A három népszerű FM orgona módok segítségével életre keltheti a klasszikus tranzisztoros lágy, vagy akár zörgő hangzását.


2020. szeptember 28. 08:17

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA