MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Yamaha Live Custom Hybrid Oak – Kaszás Péter

A Yamaha dobszerelések közül az egyik legizgalmasabb típus egyértelműen a Live Custom Hybrid Oak. A tölgyből készült testeknek önmagukban is nagyon konkrét, gyors hangja van, a Hybrid Oak esetében még egy gyanta réteg is helyet kapott ami még tovább emeli a dobok dinamikai tartományát. 

A tamok elképesztően érzékenyek, a hangolásra és a halk játékra egyaránt. Ellentmondást nem tűrő mélyek, mégis fényes, nyitott hang jellemző rájuk. A nagydobban elhelyezett fémnehezékek szintén a mélyek és az „attack” erősítését segítik elő, tökéletes alapot szolgáltatva mindenkinek, akinek konkrét, dögös groove-ra van szüksége.

A fantasztikus hangzás mellett a dobok az „uzukuri” eljárásnak köszönhetően fantasztikusan is néznek ki.

Összefoglalva, én nem nagyon találkoztam még ilyen dobszereléssel, amivel ennyire dinamikusan lehetne játszani, ennyire jól szóljon és ennyire gyönyörű lenne. Én úgy gondolom, hogy a Yamaha méltán csúcskategóriás típusai között egy egészen egyedi színfolt a Live Custom Hybrid Oak.

Kaszás Péter

A többszörös díjnyertes dobos, zeneszerző és énekes Kaszás Péter több mint 20 éve van jelen a hazai és nemzetközi zenei életben. 2007-ben ösztöndíjat nyert a világhírű bostoni Berklee College of Music-ba ahol a Grammy díjas Terry Lyne Carrington-tól valamint Dave Samuels-től tanult. 2009-től a világhírű gitárművész (Al Di Meola) zenekarának tagja, a Pursuit of Radical Rhasody című lemezüket 2011-ben Latin Grammy-díjra jelölték. 2016 novemberében a Magneoton gondozásában megjelent „Infinity Project” című szóló albuma, amely 2017 márciusában Fonogram-díjat nyert jazz kategóriában. 


2021. március 6. 10:23

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA