MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Yamaha CK88 és CK61

A Yamaha CK88 és CK61 ötvözi a CP és az YC hangszíneit a sokrétű felhasználási lehetőségekkel és könnyű hordozhatósággal. A Yamaha bemutatja az új CK sorozat két tagját a CK88 és a CK61 modelleket. A CP és az YC sorozat sikerére építve a CK hangszerek bőséges hangszínparkkal, intuitív vezérlőkkel, mindenre kiterjedő sound design képességekkel rendelkeznek és könnyen szállíthatók. 

Mindenhol megállják a helyüket, színpadon stúdióban és bárhol máshol
Az új Yamaha sorozat különlegessége, hogy a CK88 és CK61 modellekkel bárhol és bármit zenélhet: ötvözik a CP és YC hangszerek hangszín karakterisztikáit. A CK sorozat azokra a hangszínekre fókuszál, melyek a legfontosabbak egy zenész számára. A hagyományos színpadi vagy stúdió használat mellet a CK88 és CK61 a hagyományos keyboardok lehetőségein is túlmutatnak. Az új modellek elemekről működve a szabadban is használhatók például parkban, kempingezésnél vagy bárhol, ahol a zenélni szeretne. A vonal/mikrofon bemenettel és a beépített hangszórókkal a CK modellek teljesen függetlenül használhatók külső erősítők és hangfalak nélkül.

Három rész a sokrétű sound design számára
Kiegészítve a népszerű CP és YC hangszereket az új Yamaha CK88 és CK61 a színpadi zongorák változatos hangszínkészletére építve tovább bővítik a megszólalási lehetőségeket. Zongorák, elektromos zongorák, vonósok, rézfúvósok, orgonák és modern szintetizátorok – a CK modellekben minden hangszín megtalálható, amire szüksége lehet. Sőt mi több, a CK88 és CK61 képes a layer és a split funkciókra is, ezzel a háromféle architektúra többféle lehetőséget kínál: a három részre (part) egymástól függetlenül is képes hangszíneket betölteni. Ezek a részek a billentyűzeten három zónára oszthatók vagy egymásra rétegezhetők (layer) minden egyes réteg egyedi, organikus és kifejező hangszínt biztosít.
A részek külön szerkeszthetők, effektezhetők és a végső hangzás érdekében további master effekteket adhat a teljes hangképhez. A rezonáns szűrők és burkológörbék a különböző drive és modulációs effekttől a delay, reverb és master EQ-ig bezárólag a CK sorozatban minden szükséges eszköz megtalálható a hangszínek tökéletesítéséhez.

Intuitív vezérlések a különleges előadás érdekében
A Yamaha színpadi zongorák népszerűségüket részben az intuitív vezérlésüknek köszönhetik. A CK88 és CK61 folytatja a hagyományt, minden lényeges paraméter könnyen elérhető. A három rész felépítése miatt könnyen és gyorsan tud hangszíneket váltani és kombinálni őket zenélés közben, ettől játéka még élőbbé válik. Az okos és személyre szabható kapcsolók színkódolása könnyen átláthatóvá teszi a kezelőfelületet és azonnal látszanak az aktív paraméterek. A speciális húzóregiszter vezérlés lehetővé teszi, hogy az orgona hangszínét azonnal szabályozza és ettől a hangzás még természetesebb, ’organikus’ érzetet ad. Az effekt blokk lehetővé teszi a paraméterek gyors beállításait, ezzel az effektek központi szerepet kapnak az előadás közbeni hangszín formálásában.

Két méret képes megoldani az egyedi igényeket
A Yamaha CK sorozat két különböző méretben kapható. A CK88 modell a 88 GHS mechanikájával azoknak a zongorajáték központú zenészeknek készült, akik számára nem elérhető egy akusztikus zongora. Másrészről a CK61 a könnyű FSB billentyűzetével olyan zenészeket céloz meg, akiknek fontos a hangszínek bőséges kínálata egy kompakt, mobil hangszerben. A CK88 és CK61 arra készültek, hogy a zenészek bárhová könnyen magukkal tudják vinni a hangszereket: a CK61 5,6 kg, a CK88 a súlyozott GHS mechanikával is csupán 13kg. A megnövelt komfort érdekében mindkét modellhez puhatok kapható. 


2023. március 31. 07:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA