MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

ÚJ JBL EON termékek!

Új termékekkel bővült a JBL legendás EON szériája tavaly ősszel, ugyanis egy hónap különbséggel két újdonságról is lerántották a leplet Northridge-ben: Az egyik, a népszerű akkumulátoros minden-az -egyben oszlopsugárzó az EON ONE legújabb generációja, a másik pedig a JBL történetének legtöbb darabszámban értékesített ikonikus sorozatának az EON aktív hangfalcsaládjának legfrissebb interpretációja:

JBL EON ONE MK2
Minden-az-egyben, akkumulátoros aktív rendszer, beépített keverővel és DSP-vel

Az EON ONE MK2 kategória vezető akusztikus csomagot tartalmaz: 5 csatornás digitális keverőt, mindent átfogó Lexicon és dbx DSP modult, Bluetooth 5.0 funkciókat, valamint teljes körű applikációs vezérlést, mindez egy pehelysúlyú formatervezésben, hiszen a rendszer alig több mint 19 kg.

Ez az erőteljes és sokoldalú rendszer a legendás EON család által kitaposott úton halad tovább, és az elődöktől jól ismert akusztikai innovációkat is segítségül hívja, hogy nagyobb kimeneti teljesítményt, tisztább érthetőséget és mélyebb lefedést nyújtson, mint bármely másik PA rendszer ebben a kategóriában. A geometrikusan optimalizált, C-alakú array modul 8 db 2” átmérőjű magassugárzót tartalmaz, melyet egy 10” méretű mélyhangszóró támogat lentről, hogy kifinomult akár 37 Hz mélységű átvitel legyen elérhető. Ez a C-alakú szélessávú array széles horizontális terítést, és mély horizontális lökést biztosít, hogy a hangos és tiszta hangzás legyen jellemző az egész teremben.

Az egész innovatív akusztikai rendszert egy robusztus 1500 Watt csúcsteljesítményű erősítőmodul hajtja meg, melynek köszönhetően letisztult, torzításmentes hangot élvezhet a hallgatóság legyen szó bármilyen hangerőről. A JBL VPP (Variable Power Performance) technológiája automatikusan optimalizálja a teljesítményt attól függően, hogy AC vagy akkumulátoros erőforrásról működik-e az eszköz, amely vezetékes áramforrás esetén +4 dB extra headroom-ot jelent. Az EON ONE MK2 tervezésekor az elsődleges pont a sokoldalúság volt a lehető legegyszerűbb használhatósággal ötvözve, ezért a PRX ONE-hoz hasonlóan, a professzionális jelfeldolgozás mellett ebben a hangsugárzóban is egy tripla-lépcsőfokos felhasználói interfész kapott helyett, melyet egy színes LCD kijelzőn keresztül állíthatunk be a felhasználó képzettségéhez mérten: kezdő, haladó vagy képzett. A DSP modul három különböző Lexicon effektet tartalmaz: zengető, kórus és késleltetés, mindez megspékelve a dbx klasszikus DriveRack jelfeldolgozó algoritmusaival, mint az AFS gerjedésgátló, parametrikus EQ, limiterek, késleltetések és szubharmonikus szintézis. A beállítások tetszés szerint variálhatók és egyedi presetként elmenthetők az eszközben. A beállítást hivatott megkönnyíteni még az azonnal elérhető három EQ szabályzó gomb is, mellyel pillanatok alatt nagyszerű hangzás érhető el.

Az előadók, fitnesz oktatók és MC-k nagyra fogják értékelni a Soundcraft Ducker algoritmusát, amely azonnal lehalkítja a háttérzenét, amint beszélt hangot érzékel a rendszer. A zenei előadások minden eddiginél hosszabbak lehetnek, hiszen az akkumulátor több mint 6 óra élettartamú és pillanatok alatt könnyedén cserélhető.

Az 5 csatornás digitális keverőpult három darab Neutrik XLR-Jack kombinált, egy darab Hi-Z nagyimpedanciás hangszeres bemenetet, és egy 6,3mm-es Jack tovább fűző kimenetet tartalmaz független hangerőszabályzással és késleltetéssel. A csatornákból kettő +48V fantomtápot is képes biztosítani, így a kondenzátor mikrofonok használata is megoldott.

A rendszer a nemrég bemutatkozott JBL Pro Connect alkalmazással távvezérelhető a beépített Bluetooth 5.0 protokollon keresztül. Minden funkció és preset elérhető telefonról és tabletről akár 10 eszköz esetében is egyidejűleg.

AZ EON ONE MK2-t egykezes cipelésre tervezték, egy ergonomikus és maximális kényelmet biztosító fogantyú jóvoltából. Az oszlopsugárzó külső borítása strapabíró polipropilén, amely elég kemény ahhoz, hogy a legstrapásabb fellépéseket is kibírja. Mint minden JBL hangfal, az EON ONE MK2 is átesett a JBL Professional szigorú 100 órás tortúra tesztjén, hogy biztosan kitűnően működjön valós körülmények között is.

Tulajdonságok:
C-alakú array 8 db 2” szélessávú magassugárzóval
140°x30° lefedés
10” mélyhangszóró akusztikusan optimalizált kabinetben, 37 Hz-es mélységig
VCC automatikus teljesítményoptimalizálás: 119 dB SPL akksiról, 123 dB AC áramforrásról
Beépített 1500 Wattos (csúcsteljesítmény) erősítőmodul
Frekvencia-átvitel: 37 Hz – 20 kHz (-10dB); 45 Hz – 20 kHz (-3dB)
Azonnal cserélhető akkumulátor modul 6 órás üzemidővel az array toldásba integrálva
Beépített 5 csatornás keverőmodul
Három fix fizikai EQ potméter
Professzionális minőségű Lexicon effektszekció: kórus, zengető, késleltetés
dbx DriveRack® technológia: AFS gerjedésgátló, 8 sávos paramtrikus EQ, presetekkel
Soundcraft Ducker algoritmus
Háromlépcsős DSP beállítás: kezdő, haladó, szakképzett
3 Neutrik XLR-Jack kombó csatlakozó, Hi-Z hangszeres bemenet, 3,5mm-es jack/Bluetooth bejárat
6,3 mm-es Jack tovább fűző kimenet hangerőszabályzással, késleltetéssel
Két csatorna +48V fantomtáp
2 db USB port külső eszközök töltésére
Bluetooth 5.0 audio átvitel egy eszközre + 10 db eszköz egyidejű vezérlése
Színes EasyNav LCD kijelző
LED visszajelzés a keverőpult funkciókról, mint némítás, jelszintek és túlvezérlés
Teljes távvezérlés JBL Pro Connect alkalmazáson keresztül
PA komponensek tárolása a kabinetben a könnyű egykezes mozgatás érdekében
Ergonomikus fogantyúk, minimális csuklóterhelés
Strapabíró, pehelysúlyú polipropilén borítás acélráccsal
Opcionális tartozékok: dupla akkumulátortöltő, tartalék akkumulátor
19,3 kg


JBL EON700
Megújult a legendás EON hordozható aktív széria

1995-ben debütált a világ előtt a JBL egyik legendája - mely azóta az egyik legtöbb darabszámban értékesített aktív hangsugárzó a világon – és amely azonnal felállította a mércét, hogy milyen nagyszerű is lehet egy aktív hangsugárzó-rendszer.

Az EON700 a technológiai és innovációs vívmányok egy következő nagy lépése, mely még érthetőbb, még tisztább hangzást és konzisztens lefedést nyújt bármilyen hangerőn. A JBL mérnökei ezúttal is korszerű és exkluzív tervezési és mérési módszereket alkalmaztak, hogy a kategória legjobb terméke jöjjön létre, az alkalmazási területtől függetlenül. Az EON700 a lehető legújabb akusztikus tudományt, hangszórótervezést, kabinet anyagfelhasználást, továbbfejlesztett DSP modult, valamint erősítési- és vezérlési technológiákat vonultatja fel, mindezt egy rendkívüli teljesítménnyel rendelkező, teljes mértékben professzionális és sokoldalú, egyszerűen használható aktív rendszerbe csomagolva.

Az előd szériához hasonlóan a 700-as család is 4 különböző modellt tartalmaz: a 10” EON710-et, a 12”-es EON712-őt, a 15” méllyel szerelt EON715-öt, és a három szélessávú típus mellett természetesen egy 18” aktív mély is kapható: az EON718S.

Ezek a flexibilis hangfalak minden zenész és más hangszolgáltató mai kornak megfelelő követelményeit képes kiszolgálni, hiszen arra tervezték őket, hogy minimális erőbefektetés mellett maximális hatékonyságot nyújtsanak, legyen szó DJ szettekről, komplett zenekari fellépésekről, egyszemélyes előadásokról, prezentációkról vagy akár templomi eseményekről. Konfiguráld a topládákat front- vagy monitorsugárzónak, függeszd vagy tömbösítsd, vidd magaddal mindenhová, vagy telepítsd fixen – a lehetőségek száma végtelen.

Állítsd be azonnal az optimális hangzást a beépített 3 csatornás keverőmodullal, mely a szintén legendás dbx DriveRack technológiát hordozza magában, többek között az AFS™ automatikus gerjedésgátló algoritmust, egy 8-sávos kimeneti EQ-t, és az ezekhez tartozó számos előre mentett gyári beállítást. A hozzáférés és paraméterezés rendkívül egyszerű a beépített LCD kijelző segítségével, de mobileszközről is teljes kontrollt lehet szerezni a rendszer felett, az új EON700 ugyanis kompatibilis a JBL korábban bemutatott JBL Pro Connect alkalmazásával. Fontos újítás az EON600-hoz képest, hogy ez a széria már támogatja a Bluetooth audio streaming-et, az integrált BT 5.0-ás modulon keresztül.

A szélessávú modellek függesztéséhez a JBL Professional egy új, univerzális U-alakú Yoke függesztőt is készített, melyhez külön megtalálhatók a rögzítési pontok, minden egyes hangfalon. Ezen felül természetesen 4 db M10-es standard menet is található a kabineten, valamint a szintén alapnak tekinthető 36 mm-es hangfalállvány hüvely.

Tulajdonságok:
1300 Watt csúcsteljesítmény (650 W folyamatos) a szélessávú modelleknél
1500 Watt csúcsteljesítmény (750 W folyamatos) EON718S
JBL 2414H kompressziós magassugárzó
Újratervezett tölcsérek, optimalizált driverek
Beépített 3-csatornás keverő
2 XLR-Jack kombinált csatlakozó, 1 XLR tovább fűző kimenet (710,712,715) (718S: 2db)
Háttérvilágítású színes LCD kijelző
dbx DriveRack technológia: AFS gerjedésgátló, 8 sávos EQ, delay (710,712,715)
Parametrikus EQ, polaritásfordítás és delay a 718S szubbasszusban
Univerzális vezérlés a JBL Pro Connect alkalmazáson keresztül
Bluetooth 5.0 audio stream (710,712,715)
Strapabíró talkum megerősítésű polipropilén kabinet és fémrács (710,712,715)
Nyír rétegelt lemez, szabadalmazott DuraFlex® borítás és fémrács (718S)
Ergonomikus fogantyúk
Beépített hangfalállvány tartók, és opcionális EON700 Yoke függesztés
Egymásra tömbösíthető hangfalak, egyszerű tárolás

BERTAUDIO
6000 Kecskemét, Nyíl u. 23.
Tel: (76) 500 600
E-mail: bertaudio@bertaudio.hu
Web: www.bertaudio.hu

Microsound Kft.
1037 Budapest, Kunigunda útja 39.
Tel: (1) 215 55 80
E-mail: microsound@microsound.hu
Web: www.microsound.hu


 

2022. március 19. 04:53

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA