MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Toxic Twins Project: Poisoned by Music

A Toxic Twins két gitáros, Jozzy (TheHellfreaks, Live Life Hard band, Szarka Tamás és Ghymes, ex-Leander Rising, ex-Wendigo) & Kozó "Kozy" Tamás (ex-Wendigo, ex-Da Capo) dalíró projektje. A zenei projektet 2020-ban hívtuk életre azzal a céllal, hogy számunkra kedves zenét írjunk, és olyan énekesekkel készítsünk dalokat, akiket nagyra becsülünk.. Természetesen lesznek azért instrumentálisan hangszerelt zenéink is. 2004 és 2010 között a Fonogram díjas Wendigo zenekarban játszottunk együtt, majd útjaink szétváltak. A barátság szerencsére megmaradt, így csak idő kérdése volt, hogy a szálak a zenei pályánkon is újra összefussanak. A mottónk Poisoned by Music, amit azt hiszem, hogy nem is nagyon kell magyarázni :-D

Hogy miért választottuk a Toxic Twins Project nevet?
 
A Wendigo-s időkben a zenekarban játszó barátaink (talán eredetileg BZ ötlete volt) hívtak így bennünket, miután a hajkoronánk hiánya miatt erőteljes volt a hasonlóság, valamint a zenekari munka mellett a party időszakában is 110%-os teljesítményt nyújtottunk.
 
Annak ellenére, hogy az elmúlt 10 évben sok minden megváltozott, ez a név a közös sikereinkre emlékeztet, és arra inspirál bennünket, hogy tudásunkat és tehetségünket újra egyesítve modern és vehemens gitáralapú zenéket alkossunk. 
 
Forked Up megjelenés: május 14. (esemény az alábbi képre kattintva)


 
2021. januárban tettük közzé első dalunkat (Megközelíthetetlen feat. Pityesz).

Márciusban a másodikat (Brainwashed feat. Török Viktor)

Május 14-én a harmadik dalunk jelenik meg Forked up címmel, amelyben két gigasztárvendéget is üdvözölhetünk a fedélzeten. Ének fronton újra Horváth István „Pityesz” mennydörög, akinek a neve a FreshFabrik és a Neck Sprain zenekarokból biztosan ismerősen cseng, az irgamatlan groove-okat pedig Budai „hard core” Béla döngöli, akit Jozzy még a Leander Rising zenekarban ismert meg, és akivel jelenleg a Hellfreaks zenekarban is együtt zenél. Béla egyébiránt korábban a Moby Dick zenekart is megjárta jelenleg pedig a WellHello koncertzenekarában is dobol, amikor épp nincs járvány, úgyhogy nemcsak a málházós gitárzenében jártas a kolléga. 
 
A dalról:
A Forked up dal alapjait, a szöveget és az énektémát 2016-ban írta Jozzy, aztán a dal Kozy javaslatai alapján nyerte el végső formáját. 

A dal az emberiség végzetes telhetetlenségéről és önzéséről szól, arról, hogy önmagát és a természetet is semmibe véve hajhássza önző vágyait, de végeredményben, ha így folytatódik, akkor minden valószínűség szerint végül saját magát is felemészti majd. A dal címe ezt az önfelemésztést, önsorsrontást foglalja össze röviden. A dal szövege egyébként valamicskével direktebben fejezi ki ezt egy az angol szlengben ismert szókapcsolattal, de úgy gondoltuk, hogy ezzel ráér a kedves hallgató a dal hallgatása során szembesülni, amikor ugyebár már nincs menekvés, illetve mivel a Forked up jelentésében és hangzásában is parádés helyettesítő, ezért „rossz az, aki rosszra gondol” címszóval, mossuk kezeinket. :-D 

A dal egy David Attenborough idézettel zárul, aki pont a napokban lett 95 éves, és bár az időzítést nem tudatosan terveztük így, de pompás véletlen ez az egybeesés.

Pityesszel a Megközelíthetetlen című dalunkon már dolgoztunk együtt, és úgy gondoltuk, hogy könyörtelen hangja brutálisan passzolna ezekhez a hard core-os témákhoz. Béla pedig úgy jött a képbe, hogy imádjuk, ahogyan csépeli a bőröket, ebben a műfajban pedig különösen otthon érzi magát, ígyhát megkértük, hogy a meglévő dobtémákat turbózza fel a saját szája íze szerint, és ezt remekül abszolválta is.  A dalban  kivételesen Jozzy is hallatja a hangját a refrénekben.

A klipről annyit , hogy a "ketrecharc" szerű jelenetek ötletét Pityesz vetette fel, amikor Jozzyéknál járt az énekfelvételek során, látván a trambulint meg a hozzávaló Takács falkát.  Ez alapján kezdett Jozzy gondolkodni azon, hogy milyen módon lehetne összerakni a klip koncepcióját úgy, hogy a rendelkezésre álló eszközállomány, gyerekállomány és pár ötlet elegyéből valami értelmes süljön ki. Számunkra mindenképpen kedves végeredmény született, de persze elfogultak vagyunk, viszont reméljük, hogy másnak is szórakoztató élményt tud nyújtani az elgondolkodtatás mellett.

A hangfelvételek munkálatai részben Kozynál, részben Jozzynál zajlottak, illetve a keverést és a masterelést Jozzy követte el.

A Forked Up május 14-től a különböző online stream felületeken is megtalálható lesz (Spotify, Deezer, Tidal, iTunes etc)

Terveink szerint idén további 3-4 dal fog napvilágot látni további énekesek bevonásával. Jelenleg is 4 énekesnél vannak demóink, amikre éppen készülnek a szövegek és az énektémák, illetve egy instrumentális dal is készülőben van.

Hamarosan elkészül a honlapunk, addig pedig a facebook.com/toxictwinsproject illetve a youtube-on szintén a Toxic Twins Project-re keresve megtalálhatóak vagyunk. Az új dalokon kívül időről időre különböző gitározással kapcsolatos videókat teszünk közzé, úgyhogy a közvetlen elérés érdekében érdemes feliratkozni a youtube csatornánkra. 

Jó szórakozást a Forked Up-hoz!

https://www.facebook.com/toxictwinsproject/


2021. május 10. 13:20

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA