MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Teljes az V. INTERTON EGYETEM programja!

Az INTERTON Egyetem rendszeres látogatói már megszokhatták, hogy minden évben rengeteg érdekességet és újdonságot mutatunk be az audiovizuális technológia területéről. Nem lesz ez másképp idén sem! Tekintse meg részletes programunkat!

2016. november 9, szerda

9:00: Érkezés 

10:00: Köszöntő - Balogh Géza ügyvezető, tulajdonos - INTERTON Group

10:10: Minek ez a cirkusz? 

Milyen irányba fejlődik az AV technológia? Hatással van az életünkre? Ki tudjuk kerülni? Van értelme vagyonokat költeni audiovizuális rendszerekre? Vagy ez is csak a fogyasztói társadalom egy újabb esztelen pazarlása? Egyáltalán, minek ez az egész AV cirkusz?

Balogh Géza - INTERTON Group

11:10: Szünet 

11:20: Zaj. Szennyezés. NOIZCALC 

Bemutatjuk a NOIZCALC egyedülálló számítógépes modellező szoftvert, amely lehetővé teszi a távoltéri zajkibocsátás 3D modellezését. A meteorológiai viszonyokat is figyelembe véve kiszámíthatjuk, milyen zajkibocsátás és eloszlás várható egy fesztivál helyszín, vagy bármely szabadtéri rendezvényhelyszín környékén, ezzel biztosítva hogy a zenei élmény ott keletkezzen ahol kell.

Előadó: Stefan Goertz - d&b audiotechnik, tolmács: Horváth Zoltán - INTERTON Group 

12:20: Ebédszünet 

13:20 Total Control

Igen, total azaz teljes kontroll. Az intelligens vezérlő rendszerekkel manapság minden vezérelhető, akár egy okostelefonnal. Legyen szó hangosításról, világításról, klímatechnikáról, vizuáltechnikáról, vagy bármilyen más vezérelhető rendszerről, testre szabott kezelőfelületekkel irányíthatunk bármit a környezetünkben, egyetlen gombnyomással. Michal Jakobszy, a Crestron mérnöke, megmutatja hol tart ma a vezérléstechnika, mennyire intelligens és intuitív módon irányíthatjuk a világunkat.

Előadó: Michal Jakobszy - Crestron, tolmács: Balogh Géza - INTERTON Group

14:20: Szünet 

14:30: Zeneakadémia - Újra ragyog! 

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem épületének rekonstrukciója sokat váratott magára, de megérte. Gondos előkészítő munka, és körültekintő tervezés után a teljes audiovizuális rendszer megújult, méltóképpen az építészetileg is felújított épülethez. Milyen rendszerek kerültek telepítésre? Milyen kihívásokkal, akusztikai és audiovizuális problémákkal találkozott a szakma? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk Lakatos Gergő, a Zeneakadémia főmérnökének előadásából.

Előadó: Lakatos Gergely - Zeneakadémia

15:30: Szünet

A korábbi évek tapasztalatai alapján, a hosszabb szünetben, szeretnénk lehetőséget biztosítani az előadókkal való kötetlen és közvetlen beszélgetésre, kérdezz-felelekre. Csak bátran! 

15:40: Nem úszunk az árral! 

Visszhangos terek hangosítása általában a rémálom kategóriába tartozik. Az egri Bitskey uszoda pedig különösen rossz akusztikával bír. Azonban a nemrég felújított elektroakusztikai rendszerünkkel sikerült ismét bizonyítani, hogy van jó megoldás ezekre a feladatokra. Mi a titok? Reméljük Fleischer Zoltán kollégánk erre is válaszol :o)

Előadó: Fleischer Zoltán - INTERTON Group 

16:10 Szünet

16:20: ArrayProcessing - Hova tovább? 

Mindig azt hisszük, ennél tovább már nem lehet tökéletesíteni a hangsugárzást. Aztán jön néhány német mérnök, hosszú hónapokat tölt el szoftverfejlesztéssel, kódsorozatok írásával, az akusztikai tudomány alapos megismerésével, kísérletezéssel. Az eredmény egy többszörösen díjnyertes, új lehetőség, amivel a tökéletes hangsugárzást még tökéletesebbé tették. Aki nem hiszi, hallgassa meg! Ne csak az előadást, hanem az utána következő élő bemutatót is!
Előadó: Stefan Goertz - d&b audiotechnik, tolmács: Horváth Zoltán - INTERTON Group

17:20 Zárás

November 10. csütörtök

9:00: Érkezés 

10:00: Köszöntő - Balogh Géza ügyvezető, tulajdonos - INTERTON Group 

10:10: Újra IT(T) 

A tavalyi informatika alapok előadás után, az idén mélyebbre ásunk, és az audió hálózati megoldások közül a DANTE protokolt vesszük "Goor-cső" alá. Ruben van der Goor, a Yamaha rendszermérnöke avat be bennünket a DANTE alapú audió hálózatok menedzselésének és hibakeresésének részleteibe, mindezt egy komplex hálózati példán keresztül bemutatva, amely keverőpultokat, I/O és DSP egységeket, hálózati teljesítményerősítőket és soksávos hangrögzítő szoftvert tartalmaz.

Előadó: Ruben Van Der Goor - Yamaha Music Europe, Tolmács: Balogh Géza - INTERTON Group

11:40: Szünet

11:50 Korszerű-e az egyik neves kereskedelmi TV csatorna új híradós műsor díszlete és virtuális stúdiója? 

Új vizuális megoldások, technológiák és paradigmaváltás a film - és televíziós műsorgyártásban, valós idejű virtuális és kiterjesztett valóságú képi világ akár a videó konferenciákon és a kommersz videó felvétel készítésben is. Mindez soha nem látott árszinten, elérhetővé téve az újdonságokat akár egy kis helyi tévének, vállalatnak vagy műsorgyártó vállalkozóknak is. 
Mélység-alapú megoldások átírják az eddigi lehetőségeket, green box és blue box használat is feleslegessé válik. 
Hazai megoldások a világ élvonalában.

Előadó: Koscsó Ferenc - Pro Tech Kft

12:50 Ebédszünet

14:00 "Mixssza" a jövőbe!

Hogyan álljunk be egy zenekarral gyorsan és hatékonyan? Ha ez megvan, hogyan használjuk ki a jelen kor technikai vívmányait a tökéletes hangkép érdekében? Mit tegyünk, ha nem vagyunk szakavatott hangtechnikusok és mit, ha azok vagyunk? Az előadás alatt élő zenekari produkció kíséretében kapunk válaszokat ezekre és még sok más kérdésre. Az előadás keretén belül mutatkoznak be gyakorlatban az amerikai Heil Sound mikrofonok is.

Előadó: Sajó Tamás - Music-Sajó Hangszerbolt

15:00: Szünet

15:10: Showtime! 

Egy izgalmas utazás a backstage világába, amely során megmutatjuk, milyen egyedülálló funkciókkal bír egy korszerű fényvezérlő pult, milyen show elemek vezérelhetők egy HOG pulttal és hogyan csinálják mindezt a nagyok. Előadónk, Frank Schotman, a High End Systems mérnöke, aki nagyszabású nemzetközi produkciók létrehozásában vett rész, együtt dolgozva olyan nevekkel, mint a Muse, Coldplay, Rolling Stones, stb.”

Előadó: Frank Schotman - High End Systems, tolmács: Balogh Géza - INTERTON Group

16:10 Szünet

16:20 Audio.Térben és időben.

Milyen tudományos és technológiai módszerek léteznek 3D hangterek előállítására? Egyáltalán, reprodukálható tökéletesen a 3D hangtér? Mi az az auralizáció és milyen gyakorlati haszna van? Dr. Huszty Csabát, a téma szakavatott ismerőjét kértük meg, bilincseljen le bennünket térben és időben.

Előadó: Dr. Huszty Csaba - Entel Kft

17:20 Vége

Az INTERTON Egyetem alatt az INTERTON Group bemutatót tart az általa forgalmazott audiovizuális eszközökből. A következő világmárkák kerülnek kiálltásra: Yamaha CL, QL és TF keverőpultok, QSC E sorozat, d&b audiotechnik, High End Systems Full Boar 4 fényvezérlő pult.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: 

http://intertongroup.com/interton-egyetem-2016/regisztracio

Amennyiben kérdése van, kérjük, írjon nekünk az intertonegyetem@intertongroup.com címre!

Várjuk rendezvényünkön!



 

2016. október 27. 18:49

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA