MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

TCC 2 – a magával ragadó hangzás új korszaka a Duke Kunshan Egyetemen

A Duke Kunshan Egyetem összesen 116 Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 mennyezeti mikrofonrendszerrel fokozza a hangzásélményt kampuszán.

Az innovatív akadémiai programjairól és változatos nemzetközi képzéseiről híres Duke Kunshan Egyetem kivételesen magasra állította a mércét a hibrid intelligens oktatás terén. Az egyetem kampusszerte 50 többfunkciós tantermet és helyiséget szerelt fel összesen 116 Sennheiser TeamConnect Ceiling 2 (TCC 2) mennyezeti mikrofonrendszerrel. A TCC 2 rendszerek kivételes hibrid tanulási élményt kínálnak, melyet kiváló hangminőség és hatékony kezelhetőség jellemez.

A kínai Kunshan városában található Duke Kunshan Egyetem egy világszínvonalú, kutatásorientált oktatási intézmény, amely főként a bölcsészettudományokra fókuszál. A nagy kiterjedésű, 80 hektáros kampusszal rendelkező egyetem a magasszínvonalú, innovatív akadémiai programok gazdag tárházát kínálja. A világ legkülönfélébb tájairól érkező diákok számára is befogadó, multikulturális környezetet biztosító intézmény a tudományágak széles skálájában képzi a jövő vezető szakembereit.

A Duke Kunshan Egyetem egy projekt keretében audio-vizuális rendszere kiépítésének 2. fázisát szeretné megvalósítani. Ez egy 22 épületre, 29 tanteremre, 20 konferenciateremre, valamint egy látogatóközpontra kiterjedő nagyszabású projekt. Több vezető világmárka kínálatának mérlegelését követően a Duke Kunshan Egyetem a Sennheiser TCC 2 rendszere mellett döntött, amely modern hangtechnológiájával, márkasemleges integrációjával és világszinten is bizonyítottan sikeres gyakorlati alkalmazásaival tűnt ki versenytársai közül. A kampusszerte telepített 116 darab TCC 2 egységgel ezentúl minden helyiségben élvezhetik a megbízható Sennheiser hangminőség nyújtotta előnyöket.

A kampusszerte telepített 116 darab TCC 2 egységgel ezentúl minden helyiségben élvezhetik a megbízható Sennheiser hangminőség nyújtotta előnyöket.

Hibrid oktatás és távkonferenciák páratlan hangminőségben

A Duke Kunshan Egyetemen a helyi professzorokon kívül az Egyesült Államok Duke Egyetemének professzorai és a világ legkülönfélébb tájairól érkező professzorok is tanítanak. Ezért az iskola egyik követelménye a projekttel kapcsolatban az volt, hogy minden tanteremben biztosítani kell a hibrid oktatás alapfeltételeit. Az egyetem különösen a hangrendszerre fordított nagy figyelmet – egy olyan stabil és megbízható rendszert kívánt bevezetni, amely kristálytiszta hangminőséggel bír, könnyen kezelhető és végül, de nem utolsósorban rugalmas alkalmazási lehetőségeket kínál (különböző helyiségtípusokban, konfigurációkban és tanulási környezetekben használható).

A szabadalmaztatott dinamikus hangnyaláb-formálási technológiával felszerelt TCC 2 automatikusan képes beazonosítani a beszélő pozícióját, és valós időben, zökkenőmentesen képes váltani az egyes beszélők között, tiszta hangrögzítésről gondoskodva. Az előadók mostantól szabadon mozoghatnak, és fesztelenül kommunikálhatnak a hallgatókkal. Ez a technológia a tantermek belső elrendezése tekintetében is rugalmasságot kínál, nagyban fokozva a tanórák nyújtotta élményt. A 28 darab broadcast minőségű beépített mikrofonkapszula kiváló beszédérthetőségről gondoskodik. A távolról bekapcsolódók is úgy hallják a beszélő személy hangját, mintha szemtől-szembe beszélgetnének.

A TCC 2 hangnyalábformáló technológiája automatikusan képes beazonosítani a beszélő pozícióját, és valós időben, zökkenőmentesen képes váltani az egyes beszélők között – így az általános használat sokkal rugalmasabbá, a tanulás pedig élvezetesebbé válik

A Duke Kunshan Egyetem a tantermeken túl a virtuális találkozóknak helyet adó konferenciatermek audio-vizuális rendszereinek tervezésére és integrálására is nagy hangsúlyt fektetett. A projekt keretében ezért a TCC 2-t Biamp DSP-vel és követési funkciót kínáló Sony PTZ kamerával is felvértezték. Így a kamera is valós időben képes váltani a beszélő személyek között, valósághűbb, hatékonyabb és magával ragadóbb élményt nyújtva.

A TCC 2 a beszélő személyek pozícióját követve valós időben képes váltani a beszélő személyek között, valósághűbb, hatékonyabb és magával ragadóbb élményt nyújtva

A projekt másik fénypontja a látogatóközpont. Ez az egyetem által épített, 400 négyzetméter alapterületű, 4,8 méter magas, tágas létesítmény főként a tanárok és diákok találkozóhelyéül szolgál. A központ tervezésénél azt is figyelembe vették, hogy igény szerint rendezvényeknek és kiállításoknak is helyet tudjon adni. A kiváló hangzású konferenciahívások biztosításán túl az egyetem itt a beltéri hangosítási igényeket is kielégítő rendszert kívánt bevezetni. Ennek megvalósítása érdekében a látogatóközpontba 3 db TCC 2 egységet telepítettek. A TruVoicelift technológiának köszönhetően mindenki tisztán, torzítás vagy késleltetés nélkül hallható a helyiség bármely pontján.

A TCC 2 TruVoicelift technológiájának köszönhetően mindenki tisztán, torzítás vagy késleltetés nélkül hallható a helyiség bármely pontján

Egyszerűsített munkafolyamatok és márkasemleges integráció

A Duke Kunshan Egyetemnek összesen három évébe telt, hogy a telepítés 2. fázisát a tervezéstől a megvalósításig teljes mértékben végigvigye. Ez a projekt, amellett, hogy nagyszabású, hihetetlenül összetett is, mivel a különböző márkájú termékek széles választékát (pl. Biamp DSP, Bose hangszórók és Crestron vezérlőrendszer) kellett integrálni benne. Ezért a zökkenőmentes termékintegráció és az egyszerűsített munkafolyamat minden szinten kulcsfontosságú volt. Ez jelentette a fő kihívást is, amellyel a Duke Kunshan Egyetem csapatának szembe kellett néznie.

Az audiorendszer tervezését William Wan, a Duke Kunshan Egyetem főmérnöke felügyelte. Csapatával egy teljes mértékben digitális AV-over-IP hálózati architektúrát fejlesztettek ki a kampusz számára. A Dante alapú TCC 2 zökkenőmentesen integrálható a kampusz hálózatába, a többi különböző márkájú audio berendezéssel együtt. Ezáltal az IT-vezető tableten vagy asztali számítógépen keresztül valós időben felügyelheti és vezérelheti az egyetem különféle eszközeit. Ez jelentősen leegyszerűsíti a munkafolyamatokat, megbízható és hatékony megoldásról gondoskodva.

A Sennheiser Global Alliances együttműködési program is a márkasemleges megközelítésen alapul, maximális rugalmasságot biztosítva az ügyfelek számára. Ebben a megközelítésben kulcsfontosságú szerepet játszanak a platformtanúsítványok, mivel ezek garantálják a Sennheiser termékekkel való zökkenőmentes együttműködést. A TCC 2 számos népszerű videokonferencia-platform tanúsítvánnyal rendelkezik, a Microsoft Teams, a Zoom, a Tencent Meeting és a DingTalk Meeting platform tanúsítványát is beleértve. Ezzel a legkülönfélébb felhasználók egyedi preferenciái és igényei is kielégíthetők.

Ügyfélközpontú professzionális szolgáltatások, melyek sikeres megvalósításról gondoskodnak.

A projekt során a Sennheiser mérnökei számos alkalommal látogattak el a helyszínre, és helyiségről-helyiségre haladva, aprólékosan dolgoztak azon, hogy minden egyes TCC 2 elhelyezése és pozícionálása optimális legyen, a lehető legjobb beszédérthetőséget biztosítva.

„A TCC 2 kivételes minősége megkérdőjelezhetetlen. A Sennheiser csapata is jelentős szerepet játszott a projekt sikeres megvalósításában. A Sennheiser mindenre kiterjedő műszaki támogatása és képzései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a rendszer hangolását és optimalizálását megtanuljuk és sikeresen elvégezzük” – jegyezte meg Wan.

„Ami a jövőbeli fejlesztési terveket illeti, várakozással tekintünk a Sennheiserrel való további együttműködés elé, melynek eredményeként tovább kívánjuk bővíteni audio-vizuális lehetőségeinket, ezáltal fokozva oktatóink és diákjaink tanulási és együttműködési élményét” – folytatta Wan.

A Sennheiser továbbra is kiemelt figyelemmel kíséri az oktatási ágazat változó tendenciát és követelményeit, folyamatos újításokkal, páratlan audio termékekkel és élvonalbeli technológiákkal alakítva az intelligens oktatásban alkalmazott eszközök hangzásának jövőjét.

Bővebb információ...


2024. július 2. 08:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA